Acasă Anunturi Puncte de vedere: Pericol la granița României: Se întorc „cei cărora nu...

Puncte de vedere: Pericol la granița României: Se întorc „cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituţia şi cerşitul”!

140
0

 

„Nu vorbim de diasporă, nu vorbim de românii din străinătate care sunt exemplu de caracter şi omenie. Ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă. Şi noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituţia şi cerşitul. Despre asta vorbim şi ştiţi bine!”, ne avertizează medicul Vlad Roșca, din Arad, de strajă la granița cu Ungaria, în vama Nădlac.

Într-o postare pe Facebook, acesta ne descrie situația grea de la hotarul de vest al României și dificultățile cu care se confruntă la interacțiunea cu miile de oameni lipsiți de responsabilitate care vor să treacă granița cu orice preț: „Am realizat că nu lupţi aici doar cu epidemia de Covid-19, ci cu indolenţa, nesimţirea şi lipsa de respect a celor ce au intrat în ţară. O lipsă de respect faţa de noi şi faţă de întreaga Românie,” mai spune acesta.

Dar, haideți să îi citim întreaga postare

Vlad Roșca: „Seară a început cu o liniște deplină… la frontieră Nădlac 2 erau doar lumini roșîi-albastre. Era liniștea dinaintea furtunii… inițial credeam că am scăpat de infern și zambeam satisfăcuți. Parcă ne spuneam în minte: „noaptea această va fi liniște.” Pe la 3 și ceva, târziu în noapte… din depărtare se văd sute de faruri. Parcă un oraș luminos se apropia de noi. În câteva minute erau aliniați pe 4 coloane… erau kilometri de faruri. Știam de unde începe dar nu unde se termină.  A început haosul! Echipa poliției de frontieră, jandarmeria, echipajele de poliție pregătite de escortă și noi toți medicii împreună cu asistenți ne-am mobilizat cum trebuie. Fluxul conținu și volumul mare de lucru era de așteptat. După câteva minute însă am realizat că nu lupți aici doar cu epidemia de Covid19 ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară. O lipsa de respect față de noi și față de întreagă Românie.

Aroganță, superficialitate… lipsa de educație și de rușine… toate au fost prezente. Nu a contat nimic… izolarea, carantină… riscul de a fi bolnavi și de a îmbolnăvi oameni… toate erau un preț mic în comparație cu dorința de a intră în țară. Pentru ei nu au contat românii ci doar România văzută că ultima oportunitate și șansă. Infracționalitatea va crește semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constată asta…. epidemia această va deveni din problema principala… doar o problema asociată celor ce vor urmă. După o noapte de triaj, de frig, de stres…. am pornit spre case cu gândul sinistru la ceea ce va să vină…. ei nu au mai fost pe aici de ceva vreme… ei nu înțeleg că România nu mai e doar un loc ci noi suntem România… cei ce tragem pentru țară asta.

P.S. nu vorbim de diaspora, nu vorbim de români din străînătate care sunt exemplu de caracter și omenie.. ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă… și noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituția și cerșitul… despre asta vorbim și știți bine!”

Acest mesaj este un grav avertisment. Chiar dacă în acest moment situația infectării cu Coronavirus în România este una moderată, ne putem aștepta la agravarea ei datorită celor iresponsabili și inconștienți care intră acum în țară și ale căror valori morale au legătură cu furturile, prostituția și cerșitul – activități din al căror profit destui și-au construit deja mici palate cu turnulețe în România, Kitsch-uri de care sunt foarte mândri! Deci nu, nu este vorba de adevărata diaspora românească, pentru care avem tot respectul, după cum ne asigura medicul Vlad Roșca!

Autor: Daniel Roxin
Bibliografie