Acasă Opinii Rușine!

Rușine!

De 30 de ani mergem și votăm, dar votăm degeaba. Problema României e c-a ajuns pe mâna unor borfași. Îmi asum ce afirm, chiar dacă unii de teapa lui Vio Fâstâcilă mă vor stuchi. Judecătorii se simt mai în siguranță dacă sunt șantajați decât dacă sunt anchetați corect. Să vomiți nu alta în ce s-a transformat România după 1989. Galațiul meu natal, de pildă, a pierdut combinatul, toată industria locală, vasul regal Libertatea, nu are o linie directă cu Delta Dunării, nici măcar cu Brăila pe bătrânul fluviu, nu mai are Regionala CFR, nu mi are sediul Autorității fluviale, nu mai are sediul CFR și multe altele. Și nu e vina numai unui Vosganian, nume de fierăstrău,Vodă acum a lui Tăriceanu, deși și ei au fost la guvernare o bună parte de vreme.
Trăim epoca statului cu curul pe dosare, dar ne gândim doar dacă ne-ar da interzis pe forumuri, am muri de inimă rea. Fie că suntem din Ordinul Rozătoarelor de Lux, sau din a celor de nișă, viermi de viermi. Rozătoarele, cu prilejul neașteptatei pandemii, după unii, dar arhiștiută de alții fără a interveni ciudat în vreun fel, au pus de un tribunal popular cu participarea întregului șeptel al Ordinului Rodenția Frenetică.
Tineretul a învățat să trăiască din titlurile articolelor de pe internet, să se hrănească cu lăturile ieftine aruncate de acoperiții SRI din plin și să aplaude atitudinea hitleristă a lui Ciolanis. Batem piroane pe sicriul suveranității naționale. Știți de ce țara se duce dracului? Pentru că nimeni nu răspunde la întrebări. Sigur, m-ați ghicit, e replica lui Dejan Dukovski din piesa ’’Butoiul cu pulbere’’. Dacă mă întrebați cât vom mai avem până la dictatură, nu știu să vă răspund cinstit. Sau câți dintre tinerii aflați în diaspora au citit o carte românească de la plecarea din țară spre locurile unde câinii umblă cu covrigi în coadă, te apucă râsul de curcă. Băsescu era jucător, dar Klaus Iohannis e sfidătorul care vrea o Românie reală cu poporul în genunchi în fața lui. Dar srevenim la zi.
  
Populația României are 20 milioane. Să spunem că 95% se vindecă fără probleme majore, dar rămân 5% cazuri severe și critice. Asta înseamnă 1 milion de oameni. Toți bolnavi cam în același timp, necesitând pat de spital, medicamente și suport ventilator. Avem 1 milion de paturi de spital? Sau măcar 500 000? 250 000 ventilatoare mecanice? Noi avem 2500 paturi ATI infecțioase și 1300 ventilatoare. La îmbolnăvire treptată mai apucăm să și vindecăm, chiar daca mai și mor unii dintre ei. Autoritățile sunt sclavi ai statisticii. De aia niciodată nu-s pe fază. Remarcați și că textul Constituției zice că România ar fi stat social? Virusul nu are în acest moment un antiviral care poate să-l țina sub control. În țările afectate autoritățile nu pot face față nici măcar numărului mare de incinerări. Măsurile luate de autorități, împreună cu specialiștii din domeniu poate nu sunt cele mai perfecte, dar pentru moment atât se poate face.
În România mor zilnic 650 persoane de bătrânețe, accidente sau din cauze medicale. Suntem vai mama noastră. Suntem foarte mulți care trăiesc de la salariu la salariu, sau de la pensie la pensie, o văd în jurul meu nu mă bazez pe statistici. Vieți suspendate la preț de nimic. Cu sau fără îndemnul de a ne spăla pe mâini, cum ne îndeamnă guvernanții care nu zic altceva nimic. Oamenii în vârstă și cei tineri mor de boli grave cronice cardiace, obezitate, diabet, cancer șamd, trendy este să îi treci statistic la COVID -2019, să umflăm statistica absurdului. O belim cu mâna noastră, vorba unui bun prieten și coleg. Nu mă adresez unor oligofreni, ca să înțelegeți exact ce vreau să spun. Nu aș vrea să-i consider ca pe votanții mult mai culți ai lui Hitler care au sfârșit violați de soldații armatei roșii.
Nu fugiți cu gândul în altă parte pentru a confirma proverbul cu unde da-i și unde crapă. 
  
Cam atât pentru azi. Sper c-am fost clar.
Cu plecăciune, Pompiliu Comsa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.