Acasă Economie USH Accel – Primul pas spre antreprenoriat – Demo Day

USH Accel – Primul pas spre antreprenoriat – Demo Day

Universitatea Spiru Haret, prin centrul său antreprenorial USH Pro Business, organizează USH Accel în data de 9 iunie 2021 ora 18.00, la sediul centrului din str. Ion Ghica nr.13 , et. 2, sala „Spiru Haret” ziua demonstrativă (Demo Day) , a primului său accelerator de afaceri pentru studenții universității. Începând cu 31 martie a.c au avut loc sesiuni de întâlniri de succes, dintre studenți și mentori, experți din cadrul acceleratorului, sesiuni la care au început cursa spre o afacere de succes peste 100 de studenți. Acceleratorul a fost împărţit în două faze – prima de pregătire şi instruire gene­rală, iar a doua fază – de  training-uri accelerate de business, pentru care au fost selectate 12 startup-uri.

Pe parcursul programului studenții au învăța cum să valideze o idee, să dezvolte un produs, să-l testeze în piață, cum să aplice marketing-ul într-un business real, cum să creeze o firmă din punct de vedere legal, precum și despre partea financiară a unui startup. Acceleratorul  realizat în colaborare cu Institutul de Excelență în Antreprenoriat, după concepția lui Matei Dumitrescu, reputat lider în astfel de activități, a beneficiat de mentori de excepție, inclusiv oameni de succes în afaceri din rândul foștilor absolvenți ai universității sau din ecosistemul antreprenorial al centrului USH Pro Business.

După ce mentorii au accelerat procesul de transformare a planului de afaceri într-un model de afaceri, care să facă față rigorilor pieței, prin validarea ideilor, a planurilor inițiale și sporirea atractivității lor, acum avem 12 proiecte atractive care vor fi prezentate și jurizate. Ajunși la final, studenții îşi vor pre­zenta ideile de business în cadrul evenimentului Demo Day, în faţa partenerilor, a investi­to­rilor, oamenilor de afaceri în domenii similare proiectelor demonstrative în alimentație, turism, design, IT&C și alte produse și servicii. Vor fi  demonstrații de prezentare pentru cei care au convins cel mai mult și chiar prezentări de produse.

La eveniment este invitată  presa, iar la încheierea sesiunii vor fi decernate diplome și vom oferi un open buffet, prilej cu care vom degusta inclusiv produse ecologice având în vedere importanța acestor tipuri de produse în modelele de business propuse. În cazul în care nu puteți participa fizic, evenimentul se desfășoară și online prin accesare a hiperlinkului Global gotomeeting

Universitatea Spiru Haret este o universitate cu puternic profil antreprenorial, atât prin centrul său antreprenorial USH Pro Business cât și prin programe de start up și de pregătire antreprenorială desfășurate de centrele din București și din țară ale universității.

USH Pro Business (Evenimente, Comunicare și Internaționalizare)
 –

Nota redacției. A se vedea și articolele conexe

Accelerarea afacerii prin „USH Accel”. De la idee la afirmarea pe piață!

„USH Accel”, primul accelerator de business universitar: Din păcate, 12 afaceri noi au trecut de prima faza

Parteneriat Jurnalul Bucureştiului

Articolul precedentNicolae Iorga–150 de ani de la naștere (UZPR–Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România)
Articolul următorCum te cheamă, române? (Corespondență de la scriitorul și cineastul Grid Modorcea, Dr. în Arte)
Fizician teoretician și matematician de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Knight of the Order of the Golden Cross the Defender of Human Rights-United Nations (Cavaler al Ordinului Crucea de Aur al Drepturilor Omului-Națiunile Unite) și cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv a studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.