Acasă Nutritionist Cum slăbești mâncând ou?

Cum slăbești mâncând ou?

„Ouăle se situează în top pe o scară numită indexul sațietății”–ne spun specialiștii „Din Ogradă”,  brandul de ouă care susține alegerile alimentare sănătoase.

Ce este scara sațietății?

Cu ajutorul acestei scale putem afla cum te ajută un aliment să te simți plin de energie, dar în același timp să reducă nevoia de calorii la mesele ulterioare. Pentru că totuși, cea mai simplă modalitate de a pierde în greutate este reducerea aportului zilnic de calorii, iar problema pe care ți-o pui când încerci să slăbești este ce să mănânci ca să te simți sătul și să ai energie? Ce să consumi pentru a te asigura că îi dai corpului nutrienții necesari să funcționeze la parametrii optimi? Răspunsul specialiștilor în nutriție este simplu: consumați ouă!

Cum ajută oul atunci când vrei să slăbești?

Aportul de proteine la un număr mic de calorii, grăsimile sănătoase și bogăția de vitamine și minerale esențiale fac din ou unul dintre cele mai sănătoase alimente, îndeosebi dacă este consumat la micul dejun.

Organismul utilizează cu ușurință proteina din ouă pentru întreținere și consumă energie pentru metabolizare, ceea ce în ultimă instanță înseamnă ardere de calorii. Alături de alte alegeri bune în ceea ce privește dieta și stilul de viață, te ajută să-ți menții controlul greutății, factor important pentru starea de bine și sănătate – subliniază specialiștii brandului de ouă „Din Ogradă”. Din ograda

Nutriționișii spun și ei același lucru: „Oul este un aliment integral, perfect sănătos și are doar 78 calorii pe unitate. Asta în timp ce sunt deosebit de hrănitoare și incredibil de nutritive datorită conținutului ridicat de proteine. Acestea aduc beneficiul că reduc pofta de mâncare și cresc senzația de sațietate, în comparație cu alimentele care conțin mai puțin proteine. Astfel, se reduce aportul de alimente în timpul meselor ulterioare.”.

Care este masa la care e bine să consumi ouă?

La orice masă a zilei, dar cel mai bine este să consumi proteine dimineața. 2 ouă fierte–căci fierte răspund cel mai bine ideii de a slăbi–alături de legume precum roșii, castraveți, ardei gras, aveți o masă completă pentru doar aproximativ 300 de calorii. Cei ce optează pentru prăjirea ouălor în ulei sau unt trebuie să știe că în acest fel mai adaugă aproximativ 50 de calorii pentru fiecare linguriță folosită!

Nu există nicio legătură între colesterolul din ouă și cel din organism

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.