Acasă Anchete 6/10 în loc de 11/9 Fahrenheit!

6/10 în loc de 11/9 Fahrenheit!

Thomas CSINTA, scientist and research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social–Economic and Engineering Sciences

La vie est imprévisible et elle se présente toujours différemment à chaque être, c’est ce qui la rende attachante et exclusive, mais, si on enlève de celle – là, un morceau, il ne repoussera plus jamais. Alors, nuous avons toujours une part de responsabilité dans ce qui nous arrive et nous semble injuste, car nous sommes responsables de nos choix, lesquels à notre insu, détermine notre avenir. Dès lors, nous devons accepter leurs conséquences, sans regret, ni résignation, mais, avec sérénité et humilité! (Thomas CSINTA)

Primele 6 volume din seria de Investigații jurnalistice în serial, dintre cele 10 volume în curs de apariție, absolut inedite, fără precedent în literatura de specialitate. Ele au ca scop restabilirea adevărului istoric în problematicile pe care le abordează (studiază). Atrag atenția asupra faptului că acestea nu sunt nici articole de gazetărie și nici nu se adresează „marelui public“.

Cu caracter științifico-didactic și academic, ele fac obiectul unui curs (universitar) experimental, de promovare a culturii și civilizației, respectiv, a actualității, franceze prin intermediul „faptului diversîn cadrul CUFR și se adresează, în special, tinerilor din învățământul superior românesc care urmează să-și continue studiile în prestigioasele Școli Superioare Franceze de Înalte Studii (Les Grandes Ecoles) – un sistem educativ (ultra)elitist, unic în lume (Consultanţă Educaţională pentru Excelenţă

Din contră, acestea pot fi studiate cu interes și de către specialiști în domeniul jihadologiei si a crimei organizate din mediul academic sau de către “oameni ai legii” (polițiști, jandarmi, magistrați, personalul penitenciar – în special, gardieni  de închisoare, auxiliari de justiție – în special avocati, etc.) care se confruntă “pe teren” cu probleme specifice jihadologiei, respectiv, crimei organizate, mediului carceral, etc. În egală măsura, ele pot fi de mare utilitate, cadrelor didactice și studenților facultăților de științe juridice, social-politice ale universităților românești sau ale celor de la de la Academia de Poliție și Universitatea de Apărare, etc.

În sfârsit, aceste lucrari pot fi studiate si de către neprofesioniști, dar pasionați de evenimente deosebite, excepționale, care au marcat sau marchează istoria contemporană. Lansarea celor 10 volume (peste 11.000 de pagini) va avea loc într-un mediu academic, cvasisimultan în România și în Franța, la date stabilite din timp!

Mulţumesc şi pe această cale Cms. Şef (r) Florin–Gheorghe ZAGONEANU, fost redactor şef al Ziarului (şi ulterior al Revistei) Poliţia Capitalei, editor al Revistei IPA (International Police Association–Secţia  România) şi al Monitorului OADO– Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului) pentru sprijinul permanent (profesional şi moral) pe care mi l-a acordat de-a lungul timpului (de peste un deceniu şi jumătate) la realizarea acestui vast material documentar de investigaţie (fără precedent în  literatură de specialitate), ceea ce n-ar fi fost posibilă fără încrederea pe care mi-a acordat-o încă de la începutul deceniului trecut (pe când era redactor şef al Ziarului „955–Poliţia Capitalei”), solicitundu-mi colaborarea la ziar (şi ulterior la revistă), ca ataşat (corespondent) de presă în Franţa, în domeniul marii criminalităţi organizate (în particular, franceze).

Consider că domnia sa, căruia îi datorez pasiunea mea pentru jurnalismul de investigaţie (criminală), a jucat un rol determinant (şi cel mai important) în formarea mea ca specialist în acest domeniu.

În egală măsură, mulţumirile mele se îndreaptă şi către prietenul meu Profesorul universitar  asoc. Pompiliu COMŞA (Universitatea Apollonia-Iaşi , Reporter European 2012, cel mai bun ziarist român de provincie 2013), redactor şef al Ziarului Realitatea, redactor şef-adjunct al Jurnalului Bucureştiului, care pe lângă faptul că m-a inclus în colectivele de redacţie ale acestora (format cu precădere din universitari şi elită de intelectuali), mi-a creat şi o rubrica specială (Rubrica lui Thomas CSINTA), prin intermediul căruia pot face cunoscute lucrările (articolele) mele de investigaţie, fără a fi cenzurate.

În încheiere, nu pot să nu-mi exprim întreaga mea recunoştinţă echipei de redacţie a Revistei Poliţia Capitalei (Manuela–Elena NEAMŢU–redactor şef, Sorin ANGHEL–redactor, Roxana MIHĂILESCU şi Indira GHEORGHE– tehnoredactori), care de peste un deceniu, datorită competenţei lor profesionale (de apreciat în mod deosebit),  reuşesc să reproducă lucrările mele (supradimensionate/de câteva zeci de pagini)  într-un scurt rezumat  (de cca  3–4 pagini sau în serial) în formatul revistei (pe hârtie), la rubrica Mondo Police.

 

 

 

SURSA: 6/10 în loc de 11/9 Fahrenheit!