Acasă Apararea drepturilor cetatenilor Abia acum OTRAVA a ajuns in farfurie? Inca o mare, IMENSA chiar,...

Abia acum OTRAVA a ajuns in farfurie? Inca o mare, IMENSA chiar, minciuna! A cata oare?

791
0

Premise

Faptul ca DUNĂREA e poluată cu MERCUR cred ca nu mai e o noutate pentru cititorii mei! Si daca ar fi doar atat ar fi bine dar … urmarile macelului din Serbia, macel supervizat de NATO incepe acum sa-si arate coltii altfel.

Bomblele murdare cu uraniu saracit, bombe folosite peste tot in conflictele care au implicat SUA au generat atunci un nor dens de praf radioactiv, praf pe care unii l-au inhalat, si care acum s-a depus si a ajuns in apa, in sol, si uneori, cand se fac lucrari mai ales, din nou in aer!

Mai tineti minte valul de imbolnaviri de cancer din Banat si Sudul Romaniei de dupa conflict!

Ei bine, acum particulele s-au deplasat si au ajuns pana in Delta unde s-au depus temporar si de unde vor ajunge fix in Marea Neagra! Urmeaza deci o alta napasta dar autoritatile ca de obicei tac si nu fac! Nimic! Doar se informeaza din presa locala!

Tineti minte cand va sfatuiam sa evitati pestele de Dunare si sa preferati sa consumati doar din cel pescuit in apele interioare?

Cei care au citit la timp articolele mele inclin sa sper ca s-au ferit de pestele de Dunare. Ceilalti, Dumnezeu cu mila!

Studiile de poluare, inexistente cu desavarsire

Abia acum peștii sunt direct AFECTAȚI? Ce minciuni mai spun autoritățile noastre? Pai situatia se cunostea inca din 1998 – 2000 dar degeaba…

Constatarea gradului de poluare a Dunarii a sosit indirect si dezastruos prin cresterea abrupta a numărului intoxicațiilor cu metale grele, intoxicatie care este din ce în ce mai prezenta printre români.

Acum cand lucrurile s-au pus cap la cap adevarul a iesit nitel la suprafata! Surpriza! Principală cauză este reprezentată chiar de hrana din farfurie, în special de peștii pescuiți din Dunăre si vanduti legal sau ilegal prin piete si mall-uri.

Specialiștii din sistemul medical avertizează abia acum asupra faptului că numărul cazurilor de intoxicare cu metale grele, substanțe extrem de otrăvitoare, precum mercurul sau plumbul, a crescut “brusc” în 2017, cu 30% față de 2016.

Asa sa fie oare sau abia acum s-au facut ceva masuratori ca sa nu-i suparam pe unii!

Sau siguranta alimentara a cetateanului nu tine de siguranta nationala?

Cate dosare sunt pe rol pentru persoanele care au permis consumul carnii de peste din Dunare?

Urmeaza carnea de peste si fructele de mare, algele, samd, provenind toate din zona Fukushima, Japonia?

Nu de alta dar e plin orasul de conserve de peste din Asia, de alge tot de acolo, de fructe de mare tot de acolo!

Cand o sa inceapa sa le cada dintii si parul autoritatile or sa se sesizeze oare? Ca deversarea in ocean e zilnica la centrala avariata de  la Fukushima…

În acest moment, Dunărea este plină de metale grele de tot felul si acest lucru nu este o noutate pentru nimeni.

Specialiştii de la Institutul Naţional pentru Cercetare Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) spun că s-a ajuns ca populaţia de peşte să fie infestată cu metale grele, precum cadmiu, plumb sau mercur, din cauza faptului că mâlul de pe fundul apei este poluat cu aşa ceva.

Oare nu e cumva si nitelus radioactiva sau masuratorile trebuie sa le faca tot altii, sa le publice apoi in presa locala, gata traduse si cu valori la zi pentru ca mai apoi sa se intample minunea cu autoritatile noastre competente care sa se sesizeze si ele! Din oficiu!

Una dintre principalele cauze care ar fi determinat prezența cobaltului sau a plumbului în Dunăre este reprezentată de activitățile industriale din țările vecine, în special din Ungaria și Serbia. Oare bombardamentele din Serbia tot la categoria activitati industriale sunt considerate?

”În Serbia, numeroase fabrici din industria grea se află foarte aproape de fluviu, inclusiv complexul de rafinării de la Pancevo, dar şi alte uzine ce produc fertilizatori, clorură de vinil şi spaţii de depozitare a acestor substanţe toxice.

Observaţiile efectuate după bombardamentele NATO din 1999 au relevat prezenţa unor cantităţi importante de mercur, hidrocarburi aromate policiclice, diclorid de etilenă şi alte substanţe extrem de toxice, inclusiv dioxină în Dunăre”, spune un studiu al WWF România.

În ceea ce privește prezența mercurului, specialiștii sunt de părere că principala sursă este bombardamentele din fosta Iugoslavie.

”În Delta Dunării avem acum peste 157 de milioane de tone de mâl cu metale grele. Se știe despre deversările de mercur din timpul bombardamentelor din fosta Iugoslavie. În timp, mercurul a trecut prin tot lanțul trofic din fluviu și a ajuns acum la oameni. Sturionii de Dunăre sunt acum peștii cei mai plini cu metale grele. Adevărul este că situația este fără ieșire”, a explicat Florina Bran, doctor în economie și geo-ecologie.

În ceea ce privește activitatea autorităților, specialiștii subliniază un dezinteres total față de această problemă tot mai gravă. Tipic romanesc am putea spune si asta fara sa gresim o iota!

Cand or incepe sa moara pe capete cetatenii Romaniei o sa dam vina probabil iar pe sistemul medical, ca e mult mai convenabil si mai simplu!

O remarca deosebit de interesanta vine din partea domnului Sorin Mierlea, președintele InfoCons, organizație care se ocupă cu protecția consumatorului in Romania:

”Din păcate, autoritățile nu spun nimic pe această temă. Nu se face o monitorizare serioasă în acest domeniu în magazine și avem o carență în informarea publică. Adevărul este că populația nu știe ce mănâncă pentru că instituțiile statului nu își fac treaba. Mai trebuie să vorbim despre peștii care se vând la negru, pe marginea drumului, fără acte?”

Exista candva un institut specializat care prin lege avea obligatia sa testeze tot ce se punea pe masa romanului dar aceasta “grija” a deranjat mult prin anii ’90! Acum s-a ales praful de el si iata si consecintele.

Concluzia e deci una singura:

Unde nu-i cap vai de picioare!