Acasă Uncategorized Actualizarea stării de sănătate a Locotenent-comandorului Andrei Criste

Actualizarea stării de sănătate a Locotenent-comandorului Andrei Criste

Locotenent-comandorul Andrei Criste a fost operat, ieri, în Blocul operator al Secției Neurochirurgie. Intervenția chirurgicală a decurs bine, fără evenimente sau complicații intra sau post-operatori care să pună în pericol viața sau integritatea fizică a militarului.

Pacientul este conştient, cooperant, orientat temporo-spațial, stabil hemodinamic şi respirator, fiind evaluat zilnic de echipa multidisciplinară constituită din specialişti în neurochirurgie, chirurgie toracică, Anestezie Terapie Intensivă (ATI), medicină de laborator şi imagistică medicală pentru stabilirea conduitei terapeutice. Precizăm că, Locotenent-comandorul Andrei Criste beneficiază de suport psihologic de specialitate.Echipa noastră medicală se află în contact permanent cu familia.

Biroul Informare și Relații Publice al SUUMC (Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila”)

Nota redacției

Locotenent-comandorul Andrei Criste este pilotul care a supraviețuit ca a urmare a  catapultării din avionul prăbușit marți în județul Mureș. Are o experiență de 600 de ore de zbor și este pilot militar din 2008. A zburat în principal pe aeronave supersonice și este  certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR. Aeronava implicată în incidentul aviatic care decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de același tip. În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situație de urgență și s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona localității Dedrad, județul Mureș, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranță, în jurul orei 15.00. Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Apărării. De asemenea, în conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate.

 Bibliografie

Locotenent-comandorul Andrei Criste este pilotul care s-a catapultat din avionul prăbușit la Mureș,Mediafax, Cine e bărbatul care pilota avionul MiG-21 prăbușit lângă Reghin. Andrei Criste are 37 de ani

A se vedea și comunicatele

Realizări științifice remarcabile în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” București

Centrul de vaccinare Covid -19 din Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” este operațional

Spitalul Militar Central București (România) – Thailanda, mesaje de solidaritate şi susţinere pentru personalul medical, implicat în lupta cu pandemia Covid 19

Lucrări științifice ale autorului publicate sub egida CUFR BucureștiJurnalul Bucureştiului

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.