Acasă Apararea drepturilor cetatenilor Alimentația nesănătoasă. Elimină din alimentație cele mai nocive 10 alimente care...

Alimentația nesănătoasă. Elimină din alimentație cele mai nocive 10 alimente care potgenera în organism tumori maligne (canceroase)…

De câțiva ani încoace, cu toții suntem bombardați cu informatii privind multitudinea de factori care pot cauza cancer. Aflăm zilnic că mai tot ce consumăm este nociv și poate contribui la instalarea acestei boli atât de temute. În această ordine de idei, n-ar fi de mirare să aflăm mâine-poimâine că până și aerul pe care îl respirăm intră în această categorie, dar ce putem face? Să încetăm să mai respirăm?
Totuși, lăsând gluma la o parte, cel puțin în ceea ce privește alimentația zilnică avem un cuvânt de spus și nu strică să fim puțîn mai conștienți și mai selectivi cu hrană pe care o introducem în organism. Numeroase produse sau ingrediente alimentare moderne au fost corelate în mod direct cu apariția cancerului, și nu vorbim aici de speculații, ci de studii științifice temeinice. Citește mai jos de ce e bine să ne ferim să consumăm!

1. Alimentele modificate genetic
Studiile din ultimii ani au dovedit că toate alimentele modificate genetic duc la apariția cancerului. Având în vedere acest lucru, se recomandă să consumi pe cât posibil alimente organice, provenite din culturi proprii sau procurate de la fermieri și cultivatori locali și de încredere.

2. Carnea procesată
Carnea la conservă, hot dogii, crenvurstii, hamburgerii, șunca și toate tipurile de alimente pe bază de carne procesată conțin conservanți chimici care le fac mai apetisante și le prelungesc durata de păstrare. Toate acestea conțin nitrat de sodiu și nitrit de sodiu, aditivi care sunt corelați în mod direct cu apariția cancerului, în special a cancerului de colon.

3. Popcornul preparat la microunde
Ambalajele pentru popcorn sunt, de regulă, ticsite de substanțe chimice care pot cauza probleme de infertilitate. În plus, acestea se fac responsabile în mod direct pentru apariția cancerului pulmonar, testicular, hepatic și pancreatic. Că să sintetizăm pe scurt: evită-le!

4. Sucurile acidulate
Zahărul, coloranții sintetici și chimicalele din compoziția sucurilor răcoritoare carbogazoase din comerț provoacă, și ele, cancer. Dacă vrei să eviți să te „răcorești” cu vreun cancer, înlocuiește-le cu sucuri naturale!

5. Băuturile și sucurile dietetice
„Dietetic” nu înseamnă „sănătos”.
Și alternativele dietetice ale sucurilor abundă în îndulcitori artificiali și aspartam, care nu numai că încurajează apariția cancerului, ci pot duce inclusiv la defecte congenitale.

6. Uleiuri hidrogenate
Acestea sunt folosite pentru a conservă alimentele procesate și pentru a le prelungi durata de valabilitate. Atunci când sunt ingerate, ele modifică structura membranelor celulare ale corpului, și în niciun caz nu în bine.

7. Fructele din supermarket
Fructele precum strugurii, merele și mai toate celelalte fructe de supermarket nu sunt de proveniență organică.
Nu te lasă înșelat de etichete, mai toate sunt tratate cu pesticide, care se fac responsabile pentru apariția multor formațiuni tumorale.

8. Făînă albă rafinată
Surplusul de carbohidrați din făînă rafinată este responsabil pentru apariția cancerului mamar și încurajează creșterea și răspândirea multor altor tipuri de celule canceroase.

9. Somonul din crescătoriile piscicole nu conține vitamina D
Somonul de crescătorie este trecut pe lista neagră a alimentelor cauzatoare de cancer
, întrucât substanțele ignifuge, agenții cancerigeni, antibioticele, PCB-urile (bifenili policlorurati) și pesticidele cu care este tratat nu face altceva decât să contamineze carnea acestui peste, altfel deosebit de sănătos.

10. Zahărul rafinat
Crește ușor nivelul de insulină din sânge și, de asemenea, reprezintă o sursă de energie pentru celulele canceroase. Îndulcitorii bogați în fructoza, ca de exemplu, siropul de porumb cu conținut crescut de fructoza HFCS (High-Fructose Corn Syrup) s-au dovedit a fi o sursă de energie ideală, dar nu pentru corp, ci pentru celulele canceroase, al căror metabolism și a căror proliferare beneficiază din plin de pe urmă ei. Prăjiturile, torturile, tartele, plăcintele, biscuiții, sucurile acidulate, cerealele și sosurile abundă în aceste zaharuri crescând, așadar, riscul de apariție a cancerului. Aceste zaharuri sunt de departe principalii responsabili pentru creșterea atât de rapidă a ratei îmbolnăvirilor de cancer la nivel mondial.

Dr. ing. bioch. Mihai Rissdörfer, Expert ANPC, Senior editor

 

Nota redacției

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra