Acasă Anunturi Andreea Paul despre educația viitorului în România

Andreea Paul despre educația viitorului în România

 

Pentru mine copilul Ryu din Japonia este egal cu copilul Andrei din România sau cu Heidi din Germania, Frida din Finlanda sau John in SUA, cu Sandra de la oraș și Vasile de la sat. Toți au drepturi egale la educație de calitate.

1, 2, 3, 4, mai avem un pas până la 6.200 de școli! Da, este gata al patrulea Smart Lab 4.0 din școlile publice ale României. Beneficiarul este Colegiul Național Grigore Moisil din București, iar finanțatorul Administrația Școlilor Sector 6. INACO este cel care a realizat conceptul și a asigurat managementul integrat al execuției proiectului.

Am mai făcut un pas în misiunea noastră pentru a asigura accesul gratuit al tuturor copiilor din România la educație digitală inteligentă. Sunt tare, tare, tare fericită!

Educația viitorului este mai etică și digitală! Școlile care vor înțelege că toți copiii noștri au nevoie nu doar de profi buni de matematică, română, engleză…, ci și de cei de informatică și TIC, au înțeles pe bune nevoile reale pentru dezvoltarea competențelor generațiilor actuale de copii!

Chem județele țării să se mobilizeze în anul 2020 pentru a asigura cel puțin un Smart Lab în fiecare municipiu și oraș! Ce ne-am plâns noi până acum de analfabestismul funcțional și rezultatele de la PISA, stați să vedeți cum va arăta analfabetismul digital și tehnologic al românilor dacă nu înțelegem harta noilor competențe de care au nevoie tinerele generații și nu acționăm acum!

Chem învățătorii și profesorii să se alfabetizeze digital și să introducă instrumentele digitale disponibile în propriile materii, atât de prietenoase cu copiii, cu învățarea accelerată, cu practica și conexiunile la lumea reală, atât de inteligente în consolidarea cunoașterii copiilor, în antrenarea gândirii creative și critice! Copiii noștri cresc și nu au timp să aștepte nici după trezirea decidenților politici, nici după Ministerul Educației, nici după digitalizarea administrației publice.

Chem Guvernul să introducă urgent facturarea electronică pentru care România este în plină procedură de infringement. Din 2014 ar fi trebuit să facem asta. Vom economisi mult din risipa de hârtii tipărite, din timpul pierdut cu excesul de birocrație, se va diminua mult frauda prin facturi false. Ori proiectul de Lege privind facturarea electronică, care doarme acum în Parlament, se referă doar la domeniul achizițiilor publice, nu și la relațiile dintre actorii economici privați. România are nevoie de un act normativ inteligent pentru transpunerea urgentă a prevederilor Directivei 2014/55/UE privind facturarea electronică pentru a nu plăti sancțiuni de neconformare la regulile minimale europene.

Viitorul este digital!

(Copy-paste dupa un mesaj pe WhatsApp de la Andreea)