Acasă Premii naționale și internaționale „Artesana”, producătorul de lactate din Tecuci al familiei Alina & Daniel Donici,...

„Artesana”, producătorul de lactate din Tecuci al familiei Alina & Daniel Donici, premiată internațional la Istanbul (Turcia)

Daniel Donici, cofondatorul brandului românesc de lactate Artesana, a primit prestigiosul premiu „40 under 40″ la Business Elite Awards Gala, într-un eveniment organizat de o companie americană, în 15 iunie 2023 la Istanbul. Business Elite Awards Gala recunoaște și promovează cei mai de succes antreprenori și lideri de pe întreg globul, printr-un proces de evaluare care ține cont de realizările, reputația, abilitățile de conducere și ambiția de a reuși în afaceri. Totul până la vârsta de 40 de ani.

„Această recunoaștere nu este doar o mărturie a realizărilor mele personale, ci și o reflectare a efortului colectiv al tuturor celor implicați în Artesana.  Timp de mai bine de 10 ani, am reușit să  facem din Artesana un brand de succes, recunoscut internațional. Am împlinit 40 de ani anul acesta și am prins ultimul tren al acestei competiții, dedicate celor mai de succes și ambițioși lideri de afaceri de pe tot globul. Doresc să-mi exprim recunoștința față de organizatorii competiției, pentru că au oferit o platformă pentru a sărbători realizările tinerilor profesioniști, deschizând calea către un viitor mai luminos al inovației, antreprenorialului și colaborării globale. Gala a servit ca o dovadă a puterii evenimentelor internaționale de networking pentru indivizii ambițioși care doresc să-și atingă obiectivele de internaționalizare și sunt recunoscător pentru oportunitatea de a intra în legătură cu profesioniști cu viziuni similare, de a face schimb de idei și de a crea parteneriate valoroase la scară globală”, a declarat Daniel Donicicofondator al brandului românesc de lactate Artesana și laureat al premiului „40 under 40“.

Acest premiu este încă o treaptă în susținerea scalării internaționale a brandului Artesana. Producătorul de lactate 100% românești a intrat deja, de câteva luni, pe piețele din Marea Britanie și Belgia prin intermediul unui distribuitor, fiind vizate și alte țări din Europa. Pentru 2023, compania vizează o cifră de afaceri de 8 milioane de euro. Recunoașterea internațională a meritelor echipei de conducere pentru brandul Artesana se pliază pe strategia companiei de ieși cu produsele sale la export. Evenimentul din acest an al Business Elite Gala Europe, organizat la Palatul Ciragan din Istanbul, a reunit 40 de laureați, din diverse industrii, cu obiectivul de a celebra realizările și contribuțiile lor remarcabile în lumea afacerilor.

Cei 40 de tineri antreprenori și lideri au fost selectați după criterii stricte de performanță: progresul în carieră și realizările în afaceri, acțiunea geografică actuală a companiei și potențialul de extindere pe noi piețe, valorile companiei, gradul de recunoaștere la nivel național al meritelor și acțiunilor candidatului, povestea personală care i-a dus pe drumul spre succes, nivelul de inovare, creativitate și abilitățile în conducerea afacerii. Totodată, a contat și imaginea personală și reputația în comunitatea de afaceri, precum și implicarea în sprijinul comunității prin programe de CSR (Responsabilitatea Socială Coorporatistă).

Parcursul antreprenorial al lui Daniel Donici a început în 2004, în domeniul consultanței în vederea obținerii de finanțări și planuri de afaceri, iar în 2007 a intrat în domeniul lactatelor și brânzeturilor, prin deschiderea unei companii de import export cu lactate. Brandul Artesana a luat naștere în 2012, odată cu obținerea unei finanțări din fonduri europene, dublată de o cofinanțare bancară. În 2022, la 10 ani de la lansarea Artesana, business-ul a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 5 Mil€, având aproximativ 75 de angajați.

Brandul Artesana (producător de lapte din Tecuci al familiei Donici, prelucrează și produse din lapte Bio) se află pe piața românească din august 2012, iar în retail-ul modern din august 2013. Astăzi, produsele Artesana se găsesc în peste 1000 de magazine în toată țara, în majoritatea rețelelor de retail modern dar și în rețele locale sau băcănii specializate. După o investiție de peste 6Mil€, în cea de-a doua fabrică, producția lactatelor Artesana din Tecuci, județul Galați, ar putea crește de până la zece ori față de fabrica veche. Artesana a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 5 milioane de euro, iar pentru anul acesta estimează venituri de 8 Mil€. Anul trecut, businessul a crescut cu 16%, comparativ cu 2021, sub avansul bugetat anterior de 30-50%.

Nota redacției

„Excesele românismului” și „Seriozitatea lui Eminescu” (fragnente din cartea „Istoria literaturii înregimente” a lui Dr. Grid Modorcea, scriitor și cineast, cel mai prolific autor în viață) dedicat Simonei Lazăr – Țigău (poet, prozator, eseist, jurnalist și eminescolog, bibliotecarul casei de cultură „Carmen Sylva” din Sinaia, corespondentul Jurnalului Bucureștiului)

Interviul realizat pe tema asasinării profesorului Ioan Petru Culianu, în cadrul emisiunii „Dezbaterea de luni” (RadioPunctLondra), de către Geo Scripcariu (realizator – corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului), cu jurnalistul Petre M. Iancu

„AI sau A nu I?” Editorial – Revista de Cultură „Curtea de la Argeș” (Corespondență de la Acad. Gheorghe Păun – Redactor șef)

Galeria Kulterra. „Un Moulin Rouge ca-n Tahiti”. Autobiografie – Grid Modorcea („the great Mitică” – Dr. în arte, scriitor și cineast, cel mai prolific autor român în viață, „the most complex” and maybe „the biggest”, „cel mai valoros din toate timpurile”) membru permanent al Staff al Jurnalului Bucureștiului

In memoriam Joe Banyay. Gizeh Temple – Shriners masonic society & Shriners Hospitals for children

În exclusivitate pentru Jurnalul Bucureștiului. Dialog cu eruditul promotor (franco – român) al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (Partea 3)

Tenisul politic & Valery, artistă cu sclipiri de geniu (de la scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea – membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, cel mai prolific autor român în viață)

The 25th World Coference of TARS (Tourism and Rural Space in National and International Context). A 25-a Conferință Internaţională de Turism și spațiu rural în context național și internațional – Vatra Dornei. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarelor Realitatea și Timpul – parteneri media al Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Ma thèse en 180 secondes” (Teza mea de doctorat în 180 de secunde) cu profesorul Mohamed Ketata, directorul Biroului pentru Europa Centrală și Orientală al AUF (Agenția Universitară a Francofoniei) și Conferința Alianței Franceze de la Pitești

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Concours „Pérpa HEC” (Economique et Commerciale). Fusion des épreuves mathématiques HEC (École des hautes études commerciales de Paris – HEC European business school) et ESSEC (École Supérieure des Sciences Economiques et Commerciales – ESSEC Business School). Enoncés. Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies & Maths Appliquées)

Concours „Prépa Ecricome” (Les Grandes Ecoles de Commerce et Management – EM Sstasbourg,  KEDGE Business School, Montpellier Business School, NEOMA Business School, Rennes School of Business). Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies)

„Les grands concours de maths – Grandes Ecoles 2023” (Mines – Ponts – Les Sujets)