Acasă Avocat - Jurisprudență Articol juridic trilingv. Care este stadiul procedurii insolvenței pentru Nordis Management SRL?...

Articol juridic trilingv. Care este stadiul procedurii insolvenței pentru Nordis Management SRL? (What is the stage of the insolvency proceedings in Romania for Nordis Management SRL?/Quel est l’état de la procédure d’insolvabilité pour Nordis Management SRL?) de la partenerul nostru Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit & Asociații

Dr. Av. Radu Pavel, Avocatul Coordonator al Societății Românești de Avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații” subliniază importanța unei abordări profesioniste în procedura de insolvență, pentru protejarea drepturilor creditorilor, în special în contextul contestației la tabelul preliminar al creanțelor. Sunt recomandate acțiuni rapide și bine documentate, având în vedere termenele stricte de formulare a contestațiilor și impactul potențial al acestora asupra recuperării creanțelor în cadrul procedurii insolvenței. Începutul acestei săptămâni debutează cu publicarea tabelului preliminar al creanțelor debitorului Nordis Management SRL, document esențial în procedura insolvenței, care stabilește cuantumul și structura datoriilor companiei față de creditori. Acesta oferă o imagine clară asupra obligațiilor financiare asumate de debitor și reprezintă un pas important în stabilirea direcției pentru reorganizare sau, în cazul unui eșec al măsurilor de redresare, pentru eventuala intrare în faliment firmă.

Raportul privind cauzele și împrejurările intrării în insolvență Nordis Management SRL

Raportul privind cauzele și împrejurările intrării în insolvență a Nordis Management SRL evidențiază mai multe factori care au contribuit la această situație. Printre principalele motive se numără schimbarea destinației unui imobil de la locuințe la hotel, ceea ce a generat litigii și executări silite din partea cumpărătorilor. De asemenea, compania a fost afectată de decapitalizare ca urmare a plății daunelor către promitenții cumpărători și de creșterea semnificativă a costurilor lucrărilor de construcție. În plus, s-au realizat numeroase tranzacții, aspecte care au influențat negativ situația financiară a societății. Raportul privind cauzele și împrejurările intrării în insolvență Nordis Management SRL subliniază importanța prevenirii unor astfel de practici care pot conduce la insolvență firmă.

Tabelul preliminar al creanțelor Nordis Management SRL

După depunerea declarațiilor de creanță pentru înscriere la masa credală a debitorului firmă în insolvență, administratorul judiciar întocmește tabelul preliminar, în care sunt înscrise creanțele acceptate și cele contestate. Acest document este esențial pentru recuperare creanțe persoane juridice, deoarece stabilește ordinea de plată a creditorilor. Dacă un creditor consideră că suma sa a fost incorect înscrisă sau respinsă, poate formula o contestație în instanță, unde este recomandat să fie reprezentat de un avocat recuperare creanțe cu experiență. Datoriile totale ale Nordis Management SRL sunt de aproximativ 728,9 milioane lei, din care peste 422 milioane lei sunt creanțe potențiale condiționate de îndeplinirea obligațiilor contractuale. Principalele categorii de creditori sunt clienții cu promisiuni de vânzare-cumpărare, cei care au renunțat la proiecte și actualii proprietari ale căror apartamente nu sunt finisate sau predate.

Conform tabelului preliminar al creditorilor, creanțele Nordis Management SRL sunt structurate în trei categorii principale. Creanțele garantate însumează 165.144.506,05 lei, creanțele salariale, reprezentând drepturile salariale ale angajaților, se ridică la 1.131.164,75 lei și beneficiază de un regim de preferință la plată. În ceea ce privește creanțele chirografare care provind din Promisiuni de vânzare cumpărare, acestea totalizează 523.027.576,03 lei, nefiind garantate și având un grad redus de acoperire în cadrul procedurii de insolvență.

Cum se votează planul de reorganizare?

Planul de reorganizare se propune în termen de 30 de zile de la întocmirea tabelului definitiv al creanțelor. Tabelul definitiv se întocmește după soluționarea tuturor contestațiilor la tabelul preliminar. Administratorul judiciar va publica un anunț în BPI cu privire la planul de reorganizare, iar ședința de vot va avea loc în termen de 20-30 de zile de la publicare. Fiecare categorie de creditori va vota separat, iar planul va fi considerat acceptat dacă obține majoritatea absolută în fiecare categorie și cel puțin 30% din valoarea totală a masei credale. Judecătorul-sindic va confirma planul dacă acesta respectă condițiile legale și este acceptat de majoritatea creditorilor, cu posibilitatea de a formula obiecțiuni în cazul în care sunt considerați ilegalități. În funcție de rezultatul obținut după evaluarea bunurilor societății debitoare Nordis Management SRL, valoarea creanțelor înscrise în tabelul definitiv se poate modifica și de asemenea pot fi defavorizați o parte din creditorii chirografari.

Procedura insolvenței și etapele falimentului

Procedura insolvență persoane juridice începe fie la cererea debitorului, fie la cererea creditorilor, atunci când o firmă nu își mai poate achita datoriile. Aceasta include mai multe etape, printre care observația, reorganizarea și, dacă este cazul, falimentul unei firme. În cazul în care redresarea nu este posibilă, se inițiază falimentul unei firme, moment în care activele acesteia sunt lichidate pentru a achita datoriile. În acest proces, un avocat insolvență poate reprezenta creditorii pentru a se asigura că drepturile lor sunt protejate și că se respectă procedura recuperare creanțe persoane juridice.

Declarația de creantă și înscrierea la masa credală în procedura insolvenței

Un creditor care dorește recuperare datorii, recuperare facturi neîncasate sau orice alte tipuri de recuperări creanțe de la un debitor aflat în procedura insolvență persoane juridice trebuie să se înscrie la masa credală prin depunerea unei declarații de creanță în termenul stabilit de administratorul judiciar. Acest document este esențial pentru recuperare creanță și trebuie să conțină toate detaliile referitoare la suma datorată, natura creanței și documentele justificative. Printre actele necesare insolvență firmă pentru depunerea declarației de creanță se numără contractele comerciale, facturile neîncasate, ordinele de plată și orice alte dovezi care atestă existența creanței. Un avocat recuperare creanțe poate oferi asistență pentru redactarea corectă a cererii de înscriere la masa credală, evitând astfel riscul de respingere a cererii formulate în dosarul de insolvență firmă cu datorii.

Masa credală și recuperare creanțe persoane juridice

Masa credală reprezintă totalitatea creditorilor înscriși în tabelul de creanțe. Aceasta este esențială pentru procedura recuperare creanțe persoane juridice, deoarece stabilește prioritatea de plată a datoriilor în funcție de categoria fiecărei creanțe: garantate, bugetare, salariale sau chirografare. Un avocat specializat în insolvență poate oferi suport juridic creditorilor pentru a maximiza șansele de recuperare creanțe persoane juridice, fie prin negocieri directe, fie prin participarea activă în procedura judiciară. Un aspect esențial în procedura de insolvență firme este recuperare datorii și recuperare facturi neîncasate. Creditorii trebuie să acționeze rapid pentru a-și înscrie creanțele în procedura de insolvență firme și pentru a colabora cu un avocat recuperare creanțe care să le protejeze interesele. Recuperarea creanțelor în cadrul procedurii insolvenței poate fi un proces complex, care necesită expertiza unui avocat insolvență.

Contestația la tabelul preliminar al creanțelor

Un creditor poate contesta tabelul preliminar în mai multe situații. Printre acestea se numără excluderea nejustificată a unei creanțe, înscrierea unei sume inferioare față de cea solicitată, încadrarea eronată a creanței într-o anumită categorie sau acceptarea unor creanțe neîntemeiate. Este esențial ca fiecare creditor să analizeze atent tabelul preliminar pentru a verifica dacă suma înscrisă corespunde realității și dacă drepturile sale sunt respectate. Termenul pentru formularea contestației este de 7 zile de la publicarea tabelului în Buletinul Procedurilor de Insolvență. Depășirea acestui termen poate duce la pierderea dreptului de a contesta înscrierea creanței, motiv pentru care este recomandată o acțiune promptă din partea creditorilor interesați. În urma analizării contestației, instanța poate decide fie admiterea și modificarea tabelului preliminar, fie respingerea cererii și menținerea înscrierii inițiale. În unele cazuri, reevaluarea creanței poate duce la stabilirea unei sume intermediare, în funcție de probele depuse. Oricare ar fi soluția, creditorii trebuie să fie pregătiți să își susțină cauza prin argumente solide și documente concludente referitoare la insolvența persoanei juridice. Având în vedere complexitatea procedurilor de insolvență și implicațiile juridice ale contestării tabelului preliminar, este esențial ca creditorii să fie asistați de un avocat specializat în insolvență atunci când este vorba despre o firmă în insolvență. Acesta poate oferi suport juridic în redactarea și susținerea contestației, maximizând astfel șansele de recuperare a creanțelor.

„Cumpărătorii de apartamente nordis se confruntă cu o situație juridică complexă, însă legea oferă soluții clare pentru protejarea drepturilor lor. Este important ca aceștia să consulte în timp util un avocat specializat în insolvență, care să ofere asistență juridică de specialitate pentru recuperarea creanțelor, minimizând riscurile asociate cu procedura insolvenței„ a declarat Avocatul Coordonator al Societății românești de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, Dr. Radu Pavel. „În momentul încheierii unei promisiuni de vânzare-cumpărare, un cumpărător trebuie să fie extrem de atent la câteva aspecte esențiale: înregistrarea antecontractului în Cartea Funciară, stipularea unei clauze de predare-primire atunci când imobilul va fi finalizat și semnarea antecontractului la notar, cu data certă. Dacă imobilul este în construcție sau nu a fost realizat încă, este important să nu se achite prețul integral doar din dorința unui discount, deoarece o societate comercială este o entitate dinamică, supusă atât succeselor, cât și dificultăților. De regulă, în perioadele economice dificile, societățile comerciale pot întâmpina grave dificultăți financiare, având datorii către bănci sau taxe neplătite, iar autoritățile fiscale sau creditorii pot impune blocaje sau obligații financiare suplimentare, ceea ce poate duce la alocarea fondurilor necesare activității curente pentru alte plăți și, în cele din urmă, la incapacitatea de plată„ a mai adăugat Avocatul Coordonator al Societății românești de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, Dr. Radu Pavel. Printr-o strategie bine pusă la punct și o abordare proactivă, creditorii pot proteja eficient drepturile lor și pot asigura recuperarea sumelor datorate în cadrul acestei proceduri. Pentru consultanță juridică personalizată și asistență în contestația la tabelul preliminar al creanțelor și în procedurile de insolvența persoanei juridice, faliment firmă, contactați un avocat specializat în insolvență din cadrul societății noastre.

Notă. Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații este una dintre societățile de avocatură de top din România, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2024, poveștile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 3 în România în clasamentul firmelor de avocatură de business cu cea mai relevantă expertiză, realizat de publicația Legal 500. Societatea de avocatură este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Corporate 2024. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singură societatea de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution

English version

Dr. Radu Pavel, the Managing Partner of the Romanian Law Firm Pavel, Mărgărit, and Associates, emphasizes the importance of a professional approach in insolvency proceedings to protect the rights of creditors, especially in the context of contesting the preliminary creditors’ table. He recommends swift and well-documented actions, given the strict deadlines for filing objections and their potential impact on the recovery of claims within the insolvency procedure. The beginning of this week starts with the publication of the preliminary debt table for the debtor, Nordis Management SRL, an essential document in the insolvency procedure in Romania that sets the amount and structure of the company’s debts towards creditors. This provides a clear picture of the financial obligations assumed by the debtor in Romania and represents an important step in determining the direction for reorganization or, in the event of failure of the recovery measures, for potential bankruptcy of a company in Romania. In this article, we will analyze the main aspects related to the statement of claim in Romania and registration in the creditors’ table in the insolvency procedure in Romania, documents necessary for debt recovery in Romania for a company in insolvency procedure in Romania.

Report on the Causes and Circumstances of Nordis Management SRL’s Insolvency

The report on the causes and circumstances of Nordis Management SRL’s insolvency highlights several factors that contributed to this situation. Among the main reasons is the change in the purpose of a property from residential use to a hotel, which led to litigation and enforcement procedure in Romania by buyers. Additionally, the company was affected by decapitalization due to the payment of damages to prospective buyers and a significant increase in construction costs. Furthermore, numerous intra-group transactions were carried out, aspects that negatively impacted the company’s financial situation. The report on the causes and circumstances of Nordis Management SRL’s insolvency underscores the importance of preventing such practices that can lead to a company’s insolvency.

Creditor’s table in insolvency proceedings of Nordis Management SRL

After submitting the statements of claim in Romania for registration in the creditors’ table for a company in insolvency, the judicial administrator draws up the preliminary table, which lists the accepted and contested claims. This document is crucial for debt recovery in Romania and debt collection in Romania, as it determines the order of payment to creditors. If a creditor believes that their amount has been incorrectly registered or rejected, they can file an objection in court, where it is recommended to be represented by an experienced litigation lawyer in Romania. Nordis Management SRL’s total debts are approximately 728.9 million lei, of which more than 422 million lei are potential claims conditioned by the fulfillment of contractual obligations. The main categories of creditors are customers with sales-purchase promises, those who have abandoned projects, and current owners whose apartments are unfinished or not handed over. According to the preliminary creditors’ table, Nordis Management SRL’s claims are structured into three main categories. Secured claims amount to 165,144,506.05 lei, while salary claims, representing employees’ wage rights, total 1,131,164.75 lei and benefit from preferential payment treatment. Regarding unsecured claims arising from Sale-Purchase Promises, these total 523,027,576.03 lei, are not secured, and have a low recovery rate in the insolvency proceedings.

How is the reorganization plan voted on?

The judicial administrator will publish an announcement in the BPI regarding the reorganization plan, and the voting meeting will take place within 20-30 days from publication. Each category of creditors will vote separately, and the plan will be considered accepted if it obtains an absolute majority in each category and at least 30% of the total value of the creditors’ claims. The insolvency judge will confirm the plan if it meets legal requirements and is approved by the majority of creditors, with the possibility of raising objections in case of any identified legal irregularities.

The insolvency procedure in Romania and bankruptcy of a company in Romania

The insolvency procedure in Romania for legal entities begins either at the request of the debtor in Romania or the creditor in Romania when a company can no longer pay its debts. This includes several stages, such as observation, reorganization, and, if necessary, bankruptcy. If recovery is not possible, bankruptcy of a company in Romania is initiated, at which point the company’s assets are liquidated to settle the debts. In this process, an insolvency lawyer in Romania can represent creditors to ensure that their rights are protected and that the debt recovery in Romania procedure is followed correctly.

The statement of claim in Romania and registration in the creditors’ table in the insolvency procedure in Romania

A creditor wishing to recover debts, unpaid invoices, or any other type of debt collection in Romania from a debtor in Romania in the insolvency procedure in Romania must register in the creditors’ table by submitting a statement of claim in Romania within the deadline set by the judicial administrator. This document is essential for debt recovery in Romania and must contain all details regarding the amount owed, the nature of the claim, and supporting documents. Among the necessary documents for company insolvency to submit the statement of claim in Romania are commercial contracts, unpaid invoices, payment orders, and any other evidence proving the existence of the claim. An insolvency attorney in Romania can assist in correctly drafting the request for registration in the creditors’ table, thus avoiding the risk of rejection in the company insolvency file with debts.

The creditors’ table and debt recovery in Romania

The creditors’ table represents all creditors registered in the debt table. This is essential for the debt recovery in Romania procedure, as it sets the payment priority of debts based on the category of each claim: secured, budgetary, salary, or unsecured. An insolvency lawyer in Romania can offer legal support to creditors to maximize their chances of debt collection in Romania, either through direct negotiations or by actively participating in the judicial procedure. An essential aspect of the insolvency procedure in Romania for companies is debt recovery in Romania and the recovery of unpaid invoices. Creditors must act quickly to register their claims in the insolvency procedure in Romania for companies and to cooperate with a debt recovery in Romania lawyer to protect their interests. Debit recovery in Romania within the insolvency procedure in Romania can be a complex process that requires the expertise of an insolvency lawyer in Romania.

Appealing the creditor’s table in insolvency proceedings

A creditor in Romania can contest the preliminary table in several situations. These include unjustified exclusion of a claim, listing an amount lower than requested, incorrect classification of a claim in a certain category, or the acceptance of unfounded claims. It is essential that each creditor in Romania carefully analyzes the preliminary table to check if the listed amount corresponds to reality and if their rights are respected. The deadline for submitting an objection is 7 days from the publication of the table in the Insolvency Procedure Bulletin. Exceeding this deadline may result in the loss of the right to contest the claim’s registration, which is why prompt action is recommended for creditors interested in contesting. After analyzing the objection, the court may decide either to admit and modify the preliminary table or reject the request and maintain the initial registration. In some cases, the reevaluation of the claim may lead to an intermediate amount, depending on the evidence submitted. Regardless of the solution, creditors must be prepared to support their case with solid arguments and conclusive documents regarding the insolvency proceedings in Romania of the legal entity. Given the complexity of the insolvency procedure in Romania and the legal implications of contesting the preliminary debt table, it is essential for creditors to be assisted by an insolvency lawyer in Romania when dealing with a company in insolvency. This lawyer can provide legal support in drafting and supporting the objection, thus maximizing the chances of recovering the debts. It is important for creditors to consult an insolvency lawyer in Romania in a timely manner, who can provide specialized legal assistance for debt recovery in Romania, minimizing the risks associated with the insolvency procedure in Romania,” stated the Managing Partner of The Romanian Law Firm Pavel Mărgărit and Associates, Dr. Radu Pavel.

„When entering into a sale-purchase promise, a company must pay close attention to several key aspects: registering the preliminary contract in the Land Register, stipulating a handover clause for when the property is completed, and signing the preliminary contract before a notary with a certified date. If the property is under construction or has not yet been built, it is crucial not to pay the full price solely for the sake of a discount, as a commercial company is a dynamic entity, subject to both successes and difficulties. Typically, during economic downturns, companies may face severe financial difficulties, with debts to banks or unpaid taxes, and tax authorities or creditors may impose restrictions or additional financial obligations. This can lead to reallocating funds necessary for current operations toward other payments and, ultimately, to insolvency,” added Managing Partner of The Romanian Law Firm Pavel Mărgărit and Associates, Dr. Radu Pavel. With a well-thought-out strategy and a proactive approach, creditors can efficiently protect their rights and ensure the recovery of amounts owed within these procedures. For personalized legal advice and assistance with objections to the preliminary debt table and in insolvency proceedings in Romania, contact an insolvency lawyer in Romania from our firm.

Note. Pavel, Margarit and Associates Law Firm is one of the top law firms in Romania, providing high-quality legal services. The firm’s clients include multinational and domestic companies of great magnitude. In 2024, the law firm’s success stories brought it international recognition from the most prestigious international guides and publications in the field. As a result, Pavel, Margarit and Associates Law Firm ranked 3rd in Romania in the Legal 500’s ranking of business law firms with the most relevant expertise. The law firm is internationally recognized by the IFLR 1000 Financial and Corporate 2024 guide. Additionally, Pavel, Margarit and Associates Law Firm is the only law firm in Romania recommended by the international director of Global Law Experts in London in the Dispute Resolution practice area. 

French version

Dr. Radu Pavel, avocat coordonnateur de la société d’avocats roumaine Pavel, Mărgărit et Associés, souligne l’importance d’une approche professionnelle dans la procédure d’insolvabilité, afin de protéger les droits des créanciers, notamment dans le contexte de la contestation du tableau préliminaire des créances. Des actions rapides et bien documentées sont recommandées, compte tenu des délais stricts pour la formulation des contestations et de leur impact potentiel sur la récupération des créances dans le cadre de la procédure d’insolvabilité. Le début de cette semaine commence par la publication du tableau préliminaire des créances pour le débiteur, Nordis Management SRL, un document essentiel dans la procédure d’insolvabilité en Roumanie, qui établit le montant et la structure des dettes de l’entreprise envers ses créanciers. Cela offre une image claire des obligations financières assumées par le débiteur et représente une étape importante dans la détermination de la direction pour la réorganisation ou, en cas d’échec des mesures de redressement, pour une éventuelle faillite. Dans cet article, nous analyserons les principaux aspects relatifs à la déclaration de créance en Roumanie et à l’inscription dans le tableau des créanciers dans la procédure d’insolvabilité, ainsi que les documents nécessaires pour l’insolvabilité d’entreprise et le recouvrement de créances en Roumanie pour une entreprise en insolvabilité.

Rapport sur les causes et les circonstances de l’insolvabilité

Le rapport sur les causes et les circonstances de l’insolvabilité de Nordis Management SRL met en évidence plusieurs facteurs qui ont contribué à cette situation. Parmi les principales raisons est de changer la destination d’un bien immobilier de logement à hôtel, ce qui a généré des litiges et l’exécution forcée de la part des acheteurs. La société a également été touchée par la décapitalisation résultant du paiement de dommages-intérêts à des acheteurs prometteurs et de l’augmentation significative du coût des travaux de construction. De plus, de nombreuses transactions ont été réalisées, des aspects qui ont eu une influence négative sur la situation financière de l’entreprise. Le rapport sur les causes et les circonstances de l’insolvabilité Nordis Management SRL souligne l’importance de prévenir ces pratiques qui peuvent entraîner l’insolvabilité d’une entreprise.

Le tableau des créanciers et le recouvrement des créances en Roumanie

Le tableau des créanciers représente l’ensemble des créanciers inscrits dans le tableau des créances. Cela est essentiel pour la procédure de recouvrement des créances en Roumanie, car il fixe la priorité de paiement des dettes en fonction de la catégorie de chaque créance: garanties, budgétaires, salariales ou non garanties. Un avocat en insolvabilité en Roumanie peut offrir un soutien juridique aux créanciers pour maximiser leurs chances de recouvrement de créances en Roumanie, soit par des négociations directes, soit par une participation active à la procédure judiciaire. Un aspect essentiel de la procédure d’insolvabilité en Roumanie pour les entreprises est le recouvrement des créances en Roumanie et la récupération des factures impayées. Les créanciers doivent agir rapidement pour inscrire leurs créances dans la procédure d’insolvabilité en Roumanie pour les entreprises et coopérer avec un avocat en recouvrement de créances en Roumanie afin de protéger leurs intérêts. Le recouvrement des créances en Roumanie dans le cadre de la procédure d’insolvabilité en Roumanie peut être un processus complexe nécessitant l’expertise d’un avocat en insolvabilité en Roumanie. Selon le tableau préliminaire des créanciers, les créances de Nordis Management SRL sont réparties en trois grandes catégories. Les créances garanties s’élèvent à 165.144.506,05 lei, les créances salariales représentant les droits salariaux des salariés, s’élèvent à 1.131.164,75 lei et bénéficient d’un régime de préférence de paiement. En ce qui concerne les créances chirographiques découlant des promesses d’achat, elles s’élèvent à 523270576,03 lei, n’étant pas garanties et ayant un faible degré de couverture dans la procédure d’insolvabilité.

Comment voter sur le plan de réorganisation?

Le plan de réorganisation est proposé dans les 30 jours suivant la table finale des demandes. Le tableau final est établi après que tous les appels au tableau préliminaire ont été réglés. Le receveur publiera une annonce dans la BPI sur le plan de réorganisation, et la séance de vote aura lieu dans les 20-30 jours suivant la publication. Chaque catégorie de créanciers votera séparément et le plan sera réputé accepté s’il obtient la majorité absolue dans chaque catégorie et au moins 30 % du montant total de la masse crédale. Le syndic juge confirme le plan s’il est conforme aux conditions légales et accepté par la majorité des créanciers, avec la possibilité de s’opposer à leur illégalité.En fonction du résultat obtenu après l’évaluation des actifs de la société débitrice Nordis Management SRL, le montant des créances inscrites dans le tableau définitif peut changer et une partie des créanciers conjoints peut également être désavantagée

La procédure d’insolvabilité en Roumanie et les étapes de la faillite

La procédure d’insolvabilité en Roumanie pour les personnes juridiques commence soit à la demande du débiteur, soit à la demande des créanciers lorsque l’entreprise ne peut plus payer ses dettes. Cette procédure comprend plusieurs étapes, telles que l’observation, la réorganisation et, si nécessaire, la faillite. Si le redressement n’est pas possible, la faillite est initiée, moment auquel les actifs de l’entreprise sont liquidés pour régler les dettes. Dans ce processus, un avocat en insolvabilité en Roumanie peut représenter les créanciers pour s’assurer que leurs droits sont protégés et que la procédure de recouvrement de créances en Roumanie est correctement suivie.

Recouvrement de créances en Roumanie

Un créancier souhaitant récupérer des dettes, des factures impayées ou tout autre type de recouvrement de créances en Roumanie d’un débiteur dans la procédure d’insolvabilité en Roumanie doit s’inscrire dans le tableau des créanciers en soumettant une déclaration de créance en Roumanie dans le délai fixé par l’administrateur judiciaire. Ce document est essentiel pour le recouvrement des créances en Roumanie et doit contenir tous les détails concernant le montant dû, la nature de la créance et les documents justificatifs. Parmi les documents nécessaires pour l’insolvabilité d’entreprise afin de soumettre la déclaration de créance en Roumanie figurent les contrats commerciaux, les factures impayées, les ordres de paiement et tout autre élément prouvant l’existence de la créance. Un avocat en insolvabilité en Roumanie peut aider à rédiger correctement la demande d’inscription dans le tableau des créanciers, évitant ainsi le risque de rejet dans le dossier d’insolvabilité de l’entreprise avec dettes.

Le tableau des créanciers dans la procédure d’insolvabilité

Après la soumission des déclarations de créance en Roumanie pour l’inscription dans le tableau des créanciers pour une entreprise en insolvabilité, l’administrateur judiciaire établit le tableau préliminaire, qui répertorie les créances acceptées et contestées. Ce document est crucial pour le recouvrement de créances en Roumanie, car il détermine l’ordre de paiement des créanciers. Si un créancier estime que son montant a été incorrectement inscrit ou rejeté, il peut déposer une contestation devant le tribunal, où il est recommandé de se faire représenter par un avocat en litige en Roumanie. Les dettes totales de Nordis Management SRL s’élèvent à environ 728,9 million de lei, dont plus de 422 million de lei sont des créances potentielles conditionnées par le respect des obligations contractuelles. Les principales catégories de créanciers sont les clients ayant des promesses de vente-achat, ceux ayant abandonné des projets, et les propriétaires actuels dont les appartements ne sont pas finis ou non remis.

Recouvrement de créances en Roumanie. Contester le tableau des créanciers dans la procédure d’insolvabilité

Un créancier peut contester le tableau préliminaire dans plusieurs situations. Cela inclut l’exclusion injustifiée d’une créance, l’inscription d’un montant inférieur à celui demandé, une classification incorrecte de la créance dans une certaine catégorie ou l’acceptation de créances infondées. Il est essentiel que chaque créancier analyse attentivement le tableau préliminaire pour vérifier si le montant inscrit correspond à la réalité et si ses droits sont respectés. Le délai pour soumettre une contestation est de 7 jours à compter de la publication du tableau dans le Bulletin de la procédure d’insolvabilité. Le dépassement de ce délai peut entraîner la perte du droit de contester l’inscription de la créance, c’est pourquoi il est recommandé que les créanciers intéressés agissent rapidement. Après avoir examiné la contestation, le tribunal peut décider soit d’admettre et de modifier le tableau préliminaire, soit de rejeter la demande et de maintenir l’inscription initiale. Dans certains cas, la réévaluation de la créance peut conduire à une somme intermédiaire, en fonction des preuves soumises. Quelle que soit la solution, les créanciers doivent être prêts à défendre leur cause avec des arguments solides et des documents concluants concernant l’insolvabilité de la personne juridique.

Compte tenu de la complexité de la procédure d’insolvabilité en Roumanie et des implications juridiques de la contestation du tableau préliminaire des créances, il est essentiel que les créanciers soient assistés par un avocat en insolvabilité en Roumanie lorsqu’ils traitent avec une entreprise en insolvabilité. Cet avocat peut fournir un soutien juridique pour la rédaction et le soutien de la contestation, maximisant ainsi les chances de recouvrement des créances. „Les acheteurs d’appartements Nordis font face à une situation juridique complexe, mais la loi offre des solutions claires pour protéger leurs droits. Il est important qu’ils consultent un avocat en insolvabilité en Roumanie en temps utile, qui pourra leur fournir une assistance juridique spécialisée pour le recouvrement des créances en Roumanie, minimisant les risques associés à la procédure d’insolvabilité en Roumanie”, a déclaré le Directeur du cabinet Pavel Mărgărit et Associés, Dr. Radu Pavel.

„Au moment de la conclusion d’une promesse de vente, l’acheteur doit être extrêmement attentif à quelques aspects essentiels : inscription du pré-contrat dans le Land Book, stipulant une clause de livraison-réception lorsque le bâtiment sera achevé et signature du pré-contratcontrat au notaire, avec la date certaine. Si le bâtiment est en construction ou n’a pas encore été réalisé, il est important de ne pas payer le prix plein juste pour le désir d’un rabais, parce qu’une entreprise est une entité dynamique, qui est, à la fois sous réserve du succès et des difficultés. En règle générale, dans les périodes économiques difficiles, les entreprises peuvent être confrontées à de graves difficultés financières, avoir des dettes envers les banques ou ne pas payer d’impôts, et les autorités fiscales ou les créanciers peuvent imposer des blocages supplémentaires ou des obligations financières, Cela pourrait également conduire à l’affectation des fonds nécessaires pour l’activité en cours à d’autres paiements et, finalement, à l’incapacité de payer”, a ajouté le Coordinateur du cabinet d’avocats roumain Pavel, Margarit & Associés, Dr. Radu Pavel. Grâce à une stratégie bien pensée et une approche proactive, les créanciers peuvent protéger efficacement leurs droits et garantir le recouvrement des montants dus dans ces procédures. Pour des conseils juridiques personnalisés et une assistance dans la contestation du tableau préliminaire des créances et dans les procédures d’insolvabilité en Roumanie, contactez un avocat en insolvabilité en Roumanie de notre cabinet.

Note. Le cabinet d’avocats roumain Pavel Mărgărit and Associates a pour clients des entreprises étrangères, des sociétés locales de premier plan et des particuliers à haut revenu. En 2023, les succès du cabinet d’avocats roumain ont été reconnus par les guides et publications internationaux les plus prestigieux. Le cabinet a été classé troisième en Roumanie par la publication Legal 500. Le cabinet d’avocats roumain est également reconnu par le guide financier et corporatif IFLR 1000 2023. Le cabinet d’avocats roumain Pavel, Margarit & Associates est également le seul cabinet d’avocats en Roumanie recommandé par le Directeur de Global Law Experts à Londres dans le domaine du règlement des litiges. 

Articole asociate

Articol juridic trilingv. Alternative legale pentru cumpărătorii de apartamente nordis. Opțiuni și soluții (Legal alternatives for nordis apartments buyers in Romania Options and solutions/Alternatives juridiques pour les acheteurs d’appartements Nordis en Roumanie. Options et solutions) de la partenerul nostru Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit & Asociații

Articol juridic trilingv. Avocat insolvență. Acordul de restructurare în România (h1). Acordul de restructurare în procedura insolvenței (h2) [Insolvency Lawyer. Restructuring Agreement in Romania (h1). The Restructuring Agreement in Insolvency Procedure in Romania (h2)/Avocat en insolvabilité. Accord de restructuration en Roumanie (h1). L’accord de restructuration dans la procédure d’insolvabilité en Roumanie (h2)] de la partenerul nostru societatea de avocatură Pavel, Mărgărit & Asociații

Evaluarea riscurilor înainte de intrarea în insolvență a unei societăți în România (How can you assess the risks before opening the insolvency procedure for a company in Romania?) de la partenerul nostru Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit & Asociații

Articol juridic trilingv. Declarația de creanță în procedura insolvenței în România (Statement of claim in Romania/La déclaration de créance dans le cadre de l’insolvabilité en Roumanie) de la partenerul nostru Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit & Asociații

Articol juridic trilingv. Recuperarea creanțelor în procedura insolvenței în România (Recovery of claims in insolvency proceedings in Romania/Recouvrement de créances dans une procédure d’insolvabilité en Roumanie) de la partenerul nostru Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit & Asociații

Material juridic trilingv. Care sunt modalitățile de recuperări de creanțe în România? (What are the ways of recovering unpaid debts in Romania?/Quels sont les moyens de recouvrement de créances en Roumanie?) de la partenerul nostru Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit & Asociații

Material juridic trilimgv. Deschiderea procedurii insolvenței la cererea debitorului în România (Opening the insolvency procedure by the debtor in Romania/Ouverture de la procédure d’insolvabilité par le débiteur en Roumanie) de la partenerul nostru Societatea de avocatură Pavel, Mărgărit & Asociații

Notă. Toate articolele Societății de avocatură Pavel, Mărgărit & Asociații în Jurnalul Bucureștiului

Nota redacției. (Thomas Csinta-redactor șef și director al publicației)

Le grand concours de Grandes Ecoles d’ingénieurs „Mines – Ponts” (Les sujets de Maths & Physique – 2024). Celebrul concurs al școlilor superioare franceze de înalte studii inginerești „Mines – Ponts” (nivel Prépa/CPGE – Licență/Master). Subiectele de Matematici generale și speciale și de fizică specială propuse (Enunțuri – 2024)

Volumul 8 din ciclul de lucrări științifice (cărți) „Investigații Jurnalistice în serial” în 12 volume, „Societate & Economie” (Le 8e tome du cycle de travaux scientifiques – livres „Investigations journalistiques en série” en 12 tomes, „Société & Economie)

Volumul 5 din seria de lucrări consacrate marilor și tradiționalelor concursuri de admitere în sistemul (ultra)elitist al școlilor superioare franceze de înalte studii inginerești (la matematici și științe fizice) ale grupurilor GEIPI – Polytech, Advance, Avenir și Puissance Alpha (2020 – 2024). Les Grands Concours classiques des „Grandes Ecoles” d’ingenieurs (GEIPI – Polytech, Advance, Avenir et Puissance Apha). Maths – Sciences physiques (2000-2024)

  • Cartea Oglinzilor-Thrillerul lui Eugen Ovidiu Chirovici (tradusă în 39 de limbi, publicată în 40 de țări și vândută în aproape 500.000 de exemplare), într-o singură zi, a fost vândută în Germania în 20.000 de exemplare după apariția lui în librării. De asemenea, romanul este bestseller în Olanda și Italia. Volumul care a luat cu asalt marea piață internațională de carte, este singurul titlu al unui scriitor român ale cărui drepturi de publicare au fost vândute în 38 de țări. Scriitorul Eugen-Ovidiu Chirovici a năucit lumea literară cu primul său roman în limba engleză considerat „un fenomen editorial internațional”. (The Guardian). Până în momentul de față, drepturile de publicare au fost cumpărate în 38 de țări, printre care Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Italia, Spania iar criticii se întrec în elogii la adresa romanului. Cartea a fost senzația Târgului de la Frankfurt, în 2015 și a adus autorului în jur de 1,5 Mil$US. În martie 2024 a fost prezentat filmul Sleeping Dogs, în coproducție australo-americană, după romanul Cartea oglinzilor, în regia lui Adam Cooper și cu Russel Crowe în rolul principal. „Drepturile de difuzare în SUA au fost achiziționate de The Avenue/Paramount (…). Până în prezent, drepturile de difuzare în cinematografe au fost cumpărate în: România, SUA, Regatul Unit, Franța, Germania, Italia, Portugalia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Spania, Rusia, Turcia, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Israel, Grecia, India, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, America latină, Australia, Noua Zeelandă”.

„Sesiunea științifică anuală a Academiei Germano-Română din Baden-Baden – 2024” (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de cultură „Friedrich Schiller” din București (partener cultural – educațional al Jurnalului Bucureștiului)

„Concours – Agrégation de mathématique” (titularizare în sistemul de înățământ superior francez ultraelitist PGE/Prépa – Grandes Ecoles și în sistemul universitar LMD/Licență – Masterat – Doctorat). Subiectele de concurs (Modelizare matematică) pentru doctori în științe (matematice) – 2024

Corrigé du „Concours – Agrégation de mathématique” (titularizare în sistemul de învățământ superior francez ultraelitist PGE/Prépa – Grandes Ecoles și în sistemul universitar LMD/Licență – Masterat – Doctorat). Soluții & Raportul Juriului pentru Subiecte (de tip „concurs” – Subiecte „Zero”) propuse pentru doctori în științe (matematice) – 2024

„Concours – Agrégation de mathématique” (titularizare în sistemul de învățământ superior francez ultraelitist PGE/Prépa – Grandes Ecoles și în sistemul universitar LMD/Licență – Masterat – Doctorat). Subiecte (de tip „concurs” – Subiecte „Zero”) propuse pentru doctori în științe (matematice) și cele de „Concours de l’ Agrégation” din anii 2017 – 2023

Corrigé du „Concours – Agrégation de mathématique” (titularizare în sistemul de învățământ superior francez ultraelitist PGE/Prépa – Grandes Ecoles și în sistemul universitar LMD/Licență – Masterat – Doctorat). Soluții & Raportul Juriului pentru Subiecte (de tip „concurs” – Subiecte „Zero”) propuse pentru doctori în științe (matematice) și cele de „Concours de l’Agrégation” din anii 2017 – 2023

  • Jurnaliști români: Mihai Eminescu, Ion Oprea, Grid Modorcea, Adrian Păunescu, Neculai Constantin Munteanu, Adrian Cioroianu, Octav Pancu-Iași, George Călinescu, Vasile Sava, Cicerone Poghirc, Aurelian Titu Dumitrescu, Mircea Florin Șandru, Lucian Blaga, Constantin Pădureanu, Dumitru Tinu, Cezar Ivănescu, Fabian Anton, George Topîrceanu, Petru Codrea, Radu Gyr, Dan Culcer, Ion Anton, Dumitru Stăniloae, Mihai Cosma, Claudiu Săftoiu, Iosif Constantin Drăgan, George Băjenaru, Cleopatra Lorințiu, Ion Heliade-Rădulescu, Andrei Partoș, Ion Cristoiu, Mircea Badea, Grațian Cormoș, Aristide Buhoiu, Ioana Sava, Brândușa Prelipceanu, Nicole Valéry-Grossu, Gabriel Liiceanu, Ion Agârbiceanu, Eliza Macadan, Florian Bichir, Emil Șimăndan, Bogdan Suceavă, Adriana Săftoiu, Ioan Chirilă, Gabriela Vrânceanu-Firea, Paul Lampert, Octavian Paler, Alexandru Vianu, Dumitru Toma, Eugen Barbu, Eric Winterhalder, Cristian Mungiu, Vintilă Horia, Dan Pavel, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, George Pruteanu, Emil Hurezeanu, Ivo Muncian, Radu Jörgensen, Lazăr Lădariu, Eugen Ovidiu Chirovici, Adrian Hoajă, Doina Drăguț, George Muntean, Barbu Catargiu, Adrian Mîrșanu, Victor Frunză, Lorena Lupu, Alexandru Candiano-Popescu, Marius Mircu, Dănuț Ungureanu, Vasile Copilu-Cheatră, Rodica Culcer, Andrei Gorzo, Zaharia Stancu, Eugen Cojocaru, Răsvan Popescu, Ion Anghel Mânăstire, Pamfil Șeicaru, Tudorel Oancea, Dorin Ștef, Paula Seling, Sabin Gherman, Marian Coman, Brîndușa Armanca, Valeriu Turcan, Teșu Solomovici, Sorin Roșca Stănescu, Tudor Octavian, Vasilica Ghiță Ene, Gabriela Adameșteanu, Radu Negrescu-Suțu, Cornel Nistorescu, Petre Got, Dumitru D. Șoitu, Geo Bogza, Dan Diaconescu, Stelian Popescu, Nicolae Carandino, Valer Chioreanu, Ioan Massoff, Corneliu Stoica, Adelin Petrișor, Ion Călugăru, Andrei Alexandru, Ludovic Roman, Radu Paraschivescu, Vasile Urechea-Alexandrescu, Elis Râpeanu, Cezar Petrescu, Ion Monoran, Thomas Csinta, Marian Odangiu, Paul Barbăneagră,…

  • Români francezi: Vladimir Cosma, Emil Cioran, Matei Vișniec, Tristan Tzara, Victor Brauner, Elvira Popescu, Gherasim Luca, Dinu Flămând, Vasile Șirli, Elena Văcărescu, Constantin Virgil Gheorghiu, Ion Vlad, Thomas Csinta, Paul Barbăneagră, Bogdan Stanoevici, Ariel Moscovici, Luminița Cochinescu, Alice Cocea, Roxana Eminescu, Irina Ionesco, Eli Lotar, Alexandre Revcolevschi, Radu Mihăileanu, Horia Surianu, Haim Brézis. Extras: Vladimir Cosma (n. 13 aprilie 1940, București) este un violonist, compozitor și dirijor francez, născut la București, România, într-o familie de muzicieni. Tatăl său, Teodor Cosma, este pianist și dirijor, mama sa, Carola, autor- compozitor, unchiul său, Edgar Cosma, compozitor și dirijor, iar una dintre bunici a fost pianistă, elevă a celebrului Ferrucio Busoni. După câștigarea primelor sale premii la Conservatorul Național de la București, Vladimir Cosma ajunge la Paris (unde emigrase unchiul Edgar), în 1963, unde își va continua studiile cu Nadia Boulanger și la Conservatorul Național din Paris. Pe lângă formația clasică, s-a simțit atras, de foarte tânăr, de muzica de jazz, muzica de film și toate formele muzicilor populare. Începând din 1964, a efectuat numeroase turnee în lume concertând ca violonist, dar, curând, se va consacra din ce în ce mai mult compoziției. Scrie diferite lucrări printre care: „Trois mouvements d’été” pentru orchestră simfonică, „Oblique” pentru violoncel și orchestră, muzică pentru scenă și balet („olpone” pentru Comedia Franceză, opera „Fantômas”, etc.). În 1968, Yves Robert îi încredințează prima muzică de film: „Alexandre le Bienheureux”. De atunci, Vladimir Cosma a compus mai mult de trei sute de partituri pentru filme de lung metraj sau serii TV. Cinematografia îi datorează numeroase succese în colaborare în special cu: Yves Robert, Gérard Oury, Francis Veber, Claude Pinoteau, Jean-Jacques Beineix, Claude Zidi, Ettore Scola, Pascal Thomas, Pierre Richard, Yves Boisset, André Cayat…