Acasă Sănătate Avisol, din pasiune pentru hrana sănătoasă

Avisol, din pasiune pentru hrana sănătoasă

Recent, ferma Aviputna, societate cu capital 100% românesc al cărei obiect de activitate îl constituie creșterea găinilor ouătoare și producerea ouălor pentru consum, a lansat produsul Avisol.

Ce este, care este legătura acestui produs cu hrana sănătoasă și care sunt beneficiile sale, iată ce vom afla din interviul cu specialiștii Aviputna, care ne-au oferit lămuririle ce urmează:

Ați lansat recent pe piață un îngrășământ bio-organic, 100% natural, rezultat din dejecția de pasăre, produs ce deține caracteristici deosebite.

Este adevărat! Suntem pasionați de hrana sănătoasă, de aceea de ani de zile lucrăm la implementarea unui produs nou, pe care l-am lansat recent. Este vorba de Avisol, un îngrășământ bio-organic, fermentat natural, cu o compoziție chimică superioară și care îndeplinește toate cerințele europene privind producția ecologică. Este unic!

Prin ce este unic?

Prin faptul că la acest moment ferma noastră este deținătoarea unei tehnologii unice de fermentare și transformarea dejecției de pasăre în îngrășământ organic. Am implementat acest model japonez după ani și ani de tatonări, studii, negocieri și analize. Am fost impresionați de cât de impecabil se desfășoară tot lanțul de producție, și tehnologia avansată ne-a făcut să ne îndrăgostim pur și simplu de acest model ecologic, eficient, natural și să dorim s-o aducem și în România.

Așa s-a născut produsul Avisol, un îngrășământ bio – organic fermentat în mod natural, cu un ph de 7,4, capabil să  asigure menținerea fertilității solului și îmbogățirea acestuia, fiind generat și realizat 100% în ferma noastră.

Important de știut de către clienți: nu conține alte adaosuri chimice sau naturale, paie sau rumeguș!

Cum se obține efectiv acest produs?

Așa cum am arătat, la procesul de fabricație se folosește dejecția colectată de la păsările noastre. Aceasta este supusă timp de 10-14 zile unui proces de fermentare aerobă la 70 de grade și apoi unui proces de uscare timp de încă 15 zile. În urma fermentării amoniacul este eliminat și captat în bazine speciale în care se află bacteriile ce se hrănesc cu această substanță.

Care sunt beneficiarii acestui tip de îngrășământ?

Beneficiari sunt toți aceia care sunt interesați să cultivă o hrană sănătoasă, sau care vor să aibă soluri foarte bune folosind îngrășământ natural, de cea mai bună calitate. De la marii agricultori, până la cei care sunt amatori și desfășoară lucru agricol pe lângă casă sau în livada proprie, de la deținătorii de solarii și livezi până la cei care îngrijesc terenuri de golf, cu toții beneficiază de avantajele acestui produs, care se diferențiază de orice altceva existent pe piața românească la ora actuală, nu doar prin unicitate, ci și prin calitate.

Care sunt avantajele folosirii îngrășământului bio-organic Avisol?

Unul dintre marile avantaje ale produsului este acela că acesta se descompune treptat, asigurând permanent elemente nutritive solului și culturilor, ceea ce duce la o producție superioară, fiind garanția unei culturi bogate în mod natural,  în timp ce alte tipuri de îngrășământ trebuie permanent reîmprospătate.

Al doilea avantaj este acela că poate fi împrăștiat cu ușurință în mod mecanizat, deoarece se prezintă sub formă de granule în 3 categorii. A se reține că granularea îngrășământului rezultă în mod natural din fermentarea și răvășirea permanentă a dejecției, fără ca produsul final să fie supus vreunui proces termic sau chimic.

Al treilea avantaj se referă la faptul că are un ph neutru, al patrulea că oferă deplină protecție mediului, iar al cincilea că facilitează o aplicare ușoară și uniformă pe terenurile agricole” – își încheie pledoaria specialiștii Aviputna.

Avisol, îngrășământ bio-organic, fermentat natural, unic prin calitate în România, poate fi comandat telefonic la ferma Aviputna S.R.L.

Tel.: (+40) 237 214 014

E-mail: office@aviputna.ro

Interviu realizat de Adriana Caranfil