Acasă Aranjamente florale - grădini - parcuri Beneficii și utilizări uimitoare ale petalelor de trandafir (Florentina Csinta – manager...

Beneficii și utilizări uimitoare ale petalelor de trandafir (Florentina Csinta – manager general al Jurnalului Bucureștiului, publicație cultural – educațională și științifică franco – română, acreditată și promovată de Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe ca sursă sigură de informare)

463
3

Jurnalul Bucureștiului. On line Newspaper publishing almost everything to be well informed.
That’s our main and only purpose!
Jurnalul Bucureștiului aims to be an online newspaper for information and debate of citizens’ problems and events.
The principles that will be at the basis of this publication are: 
–  Democracy cannot exist without opposition
– Elected representatives are our representatives and not our masters
– Criticism fosters progress
– Free speech-an important factor in correcting the deviations of power.

Petalele de trandafir nu sunt doar simboluri ale frumuseții și iubirii, ci și ingrediente versatile cu numeroase beneficii pentru sănătate și frumusețe. Bogate în antioxidanți, vitamine și minerale, petalele de trandafir sunt folosite de secole în diverse practici de îngrijire a pielii. Știai că toate petalele de trandafiri sunt comestibile, iar unele sunt chiar mai aromate și mai delicioase decât altele. Cu toate acestea, este important să rețineți că singurele petale de trandafir pe care le puteți folosi și ingera, sunt de la trandafiri care au fost cultivați organic, fără utilizarea de insecticide și/sau fungicide. Petalele de trandafir au multiple beneficii pentru sănătate și frumusețe:

  • hidratare (mențin pielea hidratată și catifelată)
  • anti-îmbătrânire (antioxidanții din petale ajută la reducerea semnelor îmbătrânirii)
  • calmare (au efecte calmante și antiinflamatorii asupra pielii)
  • și aromaterapie (aroma naturală a trandafirilor ajută la relaxare și reducerea stresului).

Specialiștii în trandafiri de la Famous Roses Bulgaria au descoperit multiple beneficii și utilizări uimitoare ale petalelor de trandafir. Iată care sunt acesta și cum le puteți integra în rutina zilnică! „Puterea vindecătoare a trandafirilor este cunoscută de secole. Până în anii 1930, trandafirii au fost folosiți ca medicament oficial atât pentru tratamente topice, cât și pentru cele interne. Nu doar petalele, ci și măceșele și uleiurile. Dar totuși de ce sunt trandafiri atât de speciali? Beneficiile acestora sunt multiple, precum: astringenți; antivirali; antibacteriani; antiseptici; antiinflamatori; antidepresivi; antispastici; stimulatori digestivi; expectoranți; plin de antioxidanți și nu în ultimul rând afrodisiaci!. Deși un buchet perfect de trandafiri de la florărie poate avea un parfum minunat, este indicat să nu folosiți acele petale, deoarece de obicei sunt cultivați cu o mulțime de substanțe chimice și îngrășăminte. Ce petale de trandafiri puteți alege, dacă nu puteți salva petale de trandafir de la florărie și cum le putem obține? Cea mai bună opțiune este creșterea propriilor trandafiri. Alegeți cele mai intens parfumate și mai aromate soiuri de trandafiri franțuzești, acestea tind să fie roșii, albe, roz pal sau galbene. Trandafiri roșii pot adăuga culoare siropurilor și ceaiurilor, trandafirii roz o aromă delicată dulcețurilor și șerbeturilor, în timp cepot aromatiza sarea sau bilele de baie.”

Cu atât de multe specii și soiuri de trandafiri disponibile este greu de știut care dintre ele vor trece atât testul gustativ, cât și cel al mirosului. Singura modalitate de a ști dacă vă veți bucura de petalele atât pentru consum, cât și pentru alte produse cosmetice, este să le degustați. Multe rețete necesită petale de trandafiri uscate, așadar trebuie să vă recoltați propriile petale de trandafir, iar cel mai bun moment al zilei este dimineața devreme, imediat după răsăritul soarelui. După cules, trandafirii se pun într-un coș, sau un recipient tip farfurie mare, feriți de razele soarelui. Cel mai bine este dacă se pot usca într-un loc umbrit, care este, de asemenea, bine ventilat. Întoarceți trandafirii de câteva ori pe zi până când sunt suficient de uscați pentru a smulge cu ușurință petalele. Apoi lăsăți petalele libere să se usuce încă o zi, până când nu sunt umede și sunt gata pentru a fi puse în borcane curate, cu capac.

Cum puteți utiliza petalele de trandafiri

Miere de trandafiriNu numai că are un gust uimitor, dar este excelentă pentru calmarea durerilor de gât datorită proprietăților antibacteriene ale mierii. Se obține prin infuzarea petalelor de trandafir în miere pentru a obține o aromă delicată.  Aveți nevoie de petale de trandafiri uscate (suficiente pentru a umple un borcan) și miere crudă (suficientă pentru a acoperi petalele). Adaugați mierea peste petale uscate, amestecați bine și lăsați să se infuzeze timp de 3-14 zile înainte de utilizare. Mierea de trandafir poate fi folosită că îndulcitor natural în ceaiuri, iaurturi sau deserturi.

Ceai de trandafiriCeaiul de trandafir este cunoscut pentru proprietățile sale calmante și pentru faptul că ajută la reducerea stresului și a anxietății. De asemenea, este bun pentru digestie și hidratare. Se obține adăugând petale de trandafir uscate într-o ceașcă de apă fierbinte și se lasă la infuzat timp de 5-10 minute.

Săpun de trandafiriPetalele de trandafir sunt încorporate în săpunuri naturale, fie ca extract, fie ca petale întregi. Se pot folosi baze de săpun gata preparate la care se adaugă extract de trandafir și petale mărunțite. Săpunul de trandafir oferă o experiență de curățare delicată și aromată, fiind benefic pentru toate tipurile de piele datorită proprietăților sale hidratante și antiinflamatorii.

Ulei de trandafiriDacă sunteți în căutarea beneficiilor produselor de înfrumusețare naturale, merită cu siguranță să învățați cum să vă faceți propriul ulei de trandafiri. Uleiul de trandafir este cunoscut pentru faptul că: hrăneste și regenerează țesuturile pielii; curăță și ameliorează iritațiile și ajută la menținerea tonusului pielii. Uleiul de trandafiri poate fi adăugat în unturi și creme de corp, balsamuri de buze și săpunuri de casă, sau folosit ca atare pentru un masaj relaxant al picioarelor. De asemenea, uleiul de trandafir poate fi folosit și ca tratament pentru păr, deoarece hrănește în profunzime firul de păr și oferă strălucire. Se obține prin infuzarea petalelor de trandafir uscate în ulei de bază (de obicei ulei de migdale, jojoba sau ulei de semințe de struguri) pentru câteva săptămâni, apoi se strecoară.

Apă de TrandafiriEste un tonic facial excelent, care calmează și hidratează pielea. Poate fi folosită și pentru a împrospăta aerul din casă sau adăugată în diferite preparate culinare. Se obține prin fierberea petalelor de trandafir în apă, după care se strecoară lichidul obținut.

Oțet de TrandafiriCalmează arsurile solare și mâncărimile cauzate de mușcăturile de insecte, este minunat pentru clătirea părului, oferindu-i strălucire și reducând mătreața; poate fi folosit ca toner pentru piele sau în salate ca dressing aromat. Așadar, dacă doriți să impresionați cu abilitățile de gătit, asigurați-vă că aveți la îndemână niște oțet cu petale de trandafir. Pentru a obține oțetul de trandafiri, se infuzează petalele în oțet de mere pentru câteva săptămâni, apoi se strecoară.

Bile de baie cu trandafiriDin când în când, avem nevoie de o baie liniştitoare pentru a scăpa de stresul zilnic și nu există o modalitate mai bună de a face acest lucru decât cu aroma parfumată a trandafirilor. Bilele de baie cu trandafiri transformă baia într-o experiență relaxantă și luxuriantă, eliberând uleiuri esențiale și arome plăcute care ameliorează anxietatea, calmează mintea și corpul. Amestecați petale de trandafir uscate cu bicarbonat de sodiu, acid citric, sare Epsom și uleiuri esențiale, după care modelați bilele și lăsați la uscat.

Sare de baie cu trandafiriDacă nu aveți toate ingredientele sau formele pentru bile de baie puteți combina petale uscate de trandafir cu sare Epsom relaxantă sau sare de mare. În funcție de preferințe, se pot adăuga și uleiuri esențiale pentru o aromă suplimentară. Sarea de baie cu trandafiri este perfectă pentru relaxare și detensionare. Adaugați câteva linguri în apa caldă a băii pentru a vă bucura de o piele catifelată și un sentiment general de bine. Indiferent de forma în care alegeți să le folosiți, petalele de trandafir pot aduce un strop de lux și numeroase beneficii în viața zilnică.

Notă. Dacă vă doriți un trandafir unic în ghiveci sau în gradină, intrați în lumea magică a trandafirilor pe Famous Roses Bulgaria.   Aveți de ales dintre cele peste 100 de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume! La Famous Roses găsiți trandafirii de care aveți nevoie pentru a vă transforma casa și gradina în galerii de arta. De la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecție, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an.

Articole asociate

Petalele de trandafir – beneficii, leacuri cu ceai, sirop sau ulei de trandafir

Trandafirii – Mesagerii colorați ai sentimentelor la zilele de naștere (Florentina Csinta – manager general al Jurnalului Bucureștiului)

Trandafirii – Beneficii și utilizări surprinzătoare (Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului)

Cele mai faimoase 4 tipuri de trandafiri (Florentina Csinta – general manager Jurnalul Bucureștiului)

Top 5 cei mai frumoși „trandafiri de grădină” ai anului 2023 (Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului)

Ghidul semnificațiilor culorilor trandafirilor (Florentina Csinta – manager general al Jurnalului Bucureștiului)

Top 10 – cei mai frumoși trandafiri „made in France” (Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului)

Nota redacției

Remember. „Asociații” mei Michel Ardouin („Porte–Avions ”) și Charlie Bauer (revoluționarul „Robin Hood”) – asociații lui Jacques Mesrine („inamicul public n°1 al societății civile”), autori de pagini remarcabile în istoria criminală franceză contemporană. Mon „associé” Michel Ardouin („Porte–Avions ”) l’associé de Jacques Mesrine (L’ennemi public n°1) et Charlie Bauer (révolutionnaire d’extrême gauche) auteurs des pages remarquables dans l’histoire de la grande criminalité française contemporaine

Intelligence-ul românesc de la tradiție la modernitate (Romanian intelligence from tradition to modernity) – Intelligence Info (partener media al Jurnalului Bucureștiului)

Simpozionul internațional „Lucian Blaga” – Ediția a II-a – Satul românesc izvor de spritualitate și inspirație. „Conceptul marelui anonim și dialogul cu transcendentul. Pledoarie pentru o disciplină centrată pe opera lui Lucian Blaga” (Lucrarea prof. dr. Narcis Zărnescu, membru al Academiei Germano-Române și al Academiei Oamenilor de Știință din România, membru titular al CRIFST – Comitetul Român pentru Istoria si Filosofia Stiintei si Tehnicii al Academiei Române, distins cu „l’Ordre des Palmes académiques”)

Prezentarea (recenzia) cărții „Analiza geopolitică și securitară a Orientului Mijlociu. Studiu științific.” – autor Alba Iulia Catrinel Popescu (prof. dr. Narcis Zărnescu, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” și redactor șef adj. al revistelor „Cunoașterea științifică”, „Intelligence Info”, „Studii și Comunicări” și „Noesis” ale CRIFST al Academiei Române, membru al Academiei Germano – Române și al Academiei Oamenilor de Știință din Româmia, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

„Etică și Intelligence” – lucrare prezentată la Sesiunea Anuală a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Germania) de către corespondentul nostru permanent prof. dr. Narcis-Stelian Zărnescu (redactorul șef al Revistei Academiei Române „Academica”, secretar științific al Secției X – Filosofie, Teologie și Psihologie a AOȘR – Academia Oamenilor de Știință din România)

Conferința CRIFST (Comitetul Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii) a Academiei Române. „Impactul AI, din perspectiva binomului foucaultian episteme – techne” (Prof. dr. Narcis Zărnescu, membru titular al CRIFST, redactor șef al revistei „Academica”, redactor șef Adjunct al revistei de Sudii și comunicări și al revistei Noesis al CRIFST, secretar științific al Secției X– Filosofie, Teologie și Psihologie a AOȘR–Academia Oamenilor de Știință din România, distins cu „l’Ordre des Palmes académiques”)

„Viitorul cărții și al suporturilor de carte” la CRIFST (Comitetul Român de Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii) – DIS (Divizia de Istoria Științei) de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autori

Scurtă incursiune în Istoria detectivismului (Partea 2). Corespondență de la Maria Bumbaru președinta ANDR (Asociația Națională a Detectivilor din România)

Scurtă incursiune în Istoria detectivismului (Partea 1). Corespondență de la Maria Bumbaru președinta ANDR (Asociația Națională a Detectivilor din România)

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π)– mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 2 (Activitatea și „costul” real al unui ∏)

Jurnaliști români: Mihai Eminescu, Ion Oprea, Grid Modorcea, Adrian Păunescu, Neculai Constantin Munteanu, Adrian Cioroianu, Octav Pancu-Iași, George Călinescu, Vasile Sava, Cicerone Poghirc, Aurelian Titu Dumitrescu, Mircea Florin Șandru, Lucian Blaga, Constantin Pădureanu, Dumitru Tinu, Cezar Ivănescu, Fabian Anton, George Topîrceanu, Petru Codrea, Radu Gyr, Dan Culcer, Ion Anton, Dumitru Stăniloae, Mihai Cosma, Claudiu Săftoiu, Iosif Constantin Drăgan, George Băjenaru, Cleopatra Lorințiu, Ion Heliade-Rădulescu, Andrei Partoș, Ion Cristoiu, Mircea Badea, Grațian Cormoș, Aristide Buhoiu, Ioana Sava, Brândușa Prelipceanu, Nicole Valéry-Grossu, Gabriel Liiceanu, Ion Agârbiceanu, Eliza Macadan, Florian Bichir, Emil Șimăndan, Bogdan Suceavă, Adriana Săftoiu, Ioan Chirilă, Gabriela Vrânceanu-Firea, Paul Lampert, Octavian Paler, Alexandru Vianu, Dumitru Toma, Eugen Barbu, Eric Winterhalder, Cristian Mungiu, Vintilă Horia, Dan Pavel, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, George Pruteanu, Emil Hurezeanu, Ivo Muncian, Radu Jörgensen, Lazăr Lădariu, Eugen Ovidiu Chirovici, Adrian Hoajă, Doina Drăguț, George Muntean, Barbu Catargiu, Adrian Mîrșanu, Victor Frunză, Lorena Lupu, Alexandru Candiano-Popescu, Marius Mircu, Dănuț Ungureanu, Vasile Copilu-Cheatră, Rodica Culcer, Andrei Gorzo, Zaharia Stancu, Eugen Cojocaru, Răsvan Popescu, Ion Anghel Mânăstire, Pamfil Șeicaru, Tudorel Oancea, Dorin Ștef, Paula Seling, Sabin Gherman, Marian Coman, Brîndușa Armanca, Valeriu Turcan, Teșu Solomovici, Sorin Roșca Stănescu, Tudor Octavian, Vasilica Ghiță Ene, Gabriela Adameșteanu, Radu Negrescu-Suțu, Cornel Nistorescu, Petre Got, Dumitru D. Șoitu, Geo Bogza, Dan Diaconescu, Stelian Popescu, Nicolae Carandino, Valer Chioreanu, Ioan Massoff, Corneliu Stoica, Adelin Petrișor, Ion Călugăru, Andrei Alexandru, Ludovic Roman, Radu Paraschivescu, Vasile Urechea-Alexandrescu, Elis Râpeanu, Cezar Petrescu, Ion Monoran, Thomas Csinta, Marian Odangiu, Paul Barbăneagră, Ne…