Acasă Economie Bilanţ de aplicaţie a finanţelor: 70 de noi IMM-uri listate la 1...

Bilanţ de aplicaţie a finanţelor: 70 de noi IMM-uri listate la 1 an de la lansare şi 5.000 € upgrade la investiţia iniţială

 

Ioana Arsenie, strateg financiar și consultant de business anunţă listarea a 70 de IMM-uri româneşti în aplicaţia de analiză financiară Trusted App, la 1 an de la lansare şi o nouă rundă de investiţie în valoare de 5.000 de euro pentru a adăuga noi opţiuni. Trusted App a fost lansată în iulie anul trecut prin intermediul companiei Trusted Advisor Strategy & Finance, cu o investiţie iniţială de 10.000 de euro cu scopul de a evalua progresul financiar al IMM-urilor de la o perioadă la alta.

„Trusted App este o aplicaţie care vine cu un diferenţiator puternic în piaţa de profil, pe de o parte, ea este accesată gratuit de către antreprenorii care optează pentru externalizarea serviciului de contabilitate şi propune o analiză complexă a bugetului şi a proiecţiilor de business, fapt ce îi oferă anteprenorului un instrument de monitorizare a progresului faţă de obiectivele asumate“, declară Ioana Arsenie, strateg financiar și consultant de business, Trusted Advisor Strategy & Finance.

Trusted App se adresează IMM-urilor care doresc să aducă plus de analiză în deciziile strategice, acelor afaceri aflate în proces de creştere accelerată sau cu presiune mare pe bugete şi cash-flow. Se știe că deciziile antreprenorilor sunt de multe ori luate la nivel emoțional și dorim să însoțim intuiția antreprenorului cu instrumente de business solide și accesibile din punct de vedere financiar.

După anul pandemic, constatăm că antreprenorii își doresc o raportare financiară cu o mai mare transparență în zona de management al banilor.  Aplicația oferă un produs tehnologic pentru antreprenorii care sunt în curs de dezvoltare și vizează diversificarea unităților de business, extinderea către noi piețe și atingerea primului milion de euro din companie. Începând cu 1 iulie, aplicația oferă suport pentru definirea şi pilotarea bugetului de venituri şi cheltuieli, fiind prima aplicaţie accesibilă, customizată, care oferă această funcționalitate. 

Într-un 1 an, aplicaţia de digitalizare a finanţelor antreprenorilor a crescut cu 50% portofoliul de clienţi al Trusted Advisor Strategy & Finance, cu servicii integrate de contabilitate si management financiar, prin digitalizare. Pentru divizia de contabilitate și raportare financiară- Contabilitatea Lucrează pentru Antreprenori, Trusted App simplifică procesul de raportare către clienți și ușurează comunicarea cu aceștia. Printre domeniile cheie ale IMM-urilor care o folosesc se regăsesc companii din HoReCa, medical, servicii, producţie, comerţ online, etc.

Planuri de viitor

Trusted App îşi propune să ofere servicii de analiză financiară şi firmelor de contabilitate, pentru o taxă lunară începând cu 5 euro/IMM şi vrea să atragă în 2 ani aproximativ 20 de firme de contabilitate pentru listarea clienţilor acestora în aplicaţia financiară.  Contabilul clasic se reformează. Antreprenorii au nevoie de un partener de business la nivel superior cu care să poată să se sfătuiască și să revizuiască bugete, prețuri, cash-flow. Trusted App va deservi și altor firme de contabilitate, în care își vor gestiona autonom raportarea financiară pentru portofoliul de clienți.

Despre Ioana Arsenie, strateg financiar–fondator Trusted Advisor Strategy & FinanceA început cariera în consultanță, într-o firmă românească, cu clienți antreprenori români, și ulterior într-o firmă străină, unde a lucrat pentru companii străine, preponderent clienți francezi. Astfel, primii 4 ani au definit standardele în profesie, alături de calificarea ACCA. Ulterior, în rolurile de management operațional și strategic, în România și regiune, Ioana Arsenie a descoperit cât este de important ca funcția financiară să fie dublată de implicarea în strategia de business. A fost iness Partner în multinațională și a coordonat, în calitate de membru non-executiv proiectele de strategie ale companiei, în vederea dublării rezultatelor în 7 ani. Din 2015, Ioana Arsenie a decis să pună la dispoziția IMM-urilor tot ceea ce știe să facă, prin servicii integrate de strategie financiară și contabilitate, în cadrul firmei proprii, Trusted Advisor Strategy & Finance și ajută companiile să aibă strategii financiare sănătoase și clare, prin profesionalism și digitalizare. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitați site-ul Trusted Advisor

Notă. Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) este o organizație globală de experți contabili (fondată în Marea Britanie și cu sediul la Londra care conferă calificarea profesională de Chartered Certified Accountant  pe plan mondial) și una din cele mai mari organizații de contabili din lume având  în prezent una dintre cele mai rapide rate de creștere a numărului de membri și studenți (peste 122 000 de membri și 325 000 de studenți și afiliați în 170 de țări), fiind membru fondator al International Federation of Accountants (IFAC). Pe lângă sediul central din Londra, ACCA mai deține un centru administrativ la Glasgow și 80 de birouri locale, dintre care unul la București. ACCA este Termenul de „Chartered” din calificarea ACCA se referă la Carta regală conferită în 1974 de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit. Întrucât titlul de Chartered Certified Accountant este protejat legal, persoanele care îl folosesc pentru a se desemna trebuie să fie membri ai ACCA și, dacă desfășoară misiuni de expertiză contabilă sau audit, trebuie să respecte reglementări adiționale, cum ar fi cele care instituie necesitatea de a deține un certificat de liberă practică, obligația de a încheia asigurări de răspundere civilă și obligația de a se supune la controale din partea ACCA.

A se vedea și celelalte articole despre Trusted Advisor în Jurnalul Bucureștiului

Trusted Advisor: Optimizările de cheltuieli, implementarea de facilități – ajutoare de stat, printre cele mai solicitate servicii financiare de către antreprenori în 2020

Bilanţ de aplicaţie a finanţelor: 70 de noi IMM-uri listate la 1 an de la lansare şi 5.000 € upgrade la investiţia iniţială

Fenomenul actual de contracţie economică aduce pierderi şi de 30% pentru transportatorii din România

Cca 80% dintre IMM-urile din România nu au o strategie financiară actualizată la contextul pandemiei

Nota redacției