Acasă Opinii Brandul Oancea (Corespondență de la prof. univ. asoc. Pompiliu Comșa, directorul...

Brandul Oancea (Corespondență de la prof. univ. asoc. Pompiliu Comșa, directorul ziarului Realitatea)

Juristul Lucian Oancea a revenit acasă pentru puține clipe, dar și-a făcut timp să treacă și pe strada Movilei la bunul și vechiul său prieten, adică subsemnatul, Pompiliu Comșa. L-am privit. Îmbătrânise, dar inteligența i se citea în ochi. Am pălăvrăgit de unele, de altele, iar la final mi-a întins cu timiditate ZIN-ul nr.4 de anul trecut editat de Asociația pentru Ecologie și Turism Pro-Eco-Tur pe care, bănuisesc, c-o dirijează.

Am răsfoit cu plăcere și interes cele 118 pagini. Pline de articole intersante, plecate de la o idee rătăcită într-un text semnat ca editorial de Silviu Jureschi: ‘’Sunt dispus să lupt în continuare pentru acea Românie și acel fandom din capul meu, însă nu o pot face singur’’. SF-ul are mulți admiratori și slujbași. Miha – Alexandru Dinică (28 de ani), este scriitorul de literatură SF despre care se spunea din 2015 că ar putea deveni o revelație pentru această zonă a literaturii române.

De atunci, revelația fost consfințită. Are deja două volume proprii după modelul mentorului său, britanicul Arthur C. Clarke, unul dintre autorii clasici de hard SF. E prezent în revistă și maestrul Gardner Raymond Dozois  care a obținut pentru două din povestirile sale premiul Nebula. Să-i spunem și noi ca William Ledbetter, rămas bun acestei legende aflată până mai ieri lângă noi. Grupul mioritic e reprezentat de Florin Giurcă, George Cornilă, Ovidiu Vitan (redactor la revista BIZ și totodată traducător pentru Netflix), Radu Gavrilescu, Cristian Român, Alexandtui D. Sucel și nu în ultimul rând, brăileanul Marian Coman.

Ambițios și mustind de profesionalism interviul luat de editorul ZIN-ului lui Mihai Bădescu, personalitate a science-fiction-ului român, realizator până mai ieri de emisiuni la TVR, retras în ultimul deceniu din lumina rampei.

Felicitări Luci pentru tot ce faci, pentru împlinirea ta jurnalistică.

Cu plecăciune, Pompiliu Comșa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.