Acasă Editorial Jurnalul Bucureștiului București: Cartierul Titulescu – Doctor Felix, veșnica încorsetare a pietonilor (Corespondenă...

București: Cartierul Titulescu – Doctor Felix, veșnica încorsetare a pietonilor (Corespondenă de la Marius – Nicholas Diaconescu, București)

Business Negotiations

„Dacă (Doamne ajută!) s-ar converti bucureștenii neoprotestanți la ortodoxie prin botezul ortodox, ar elibera terenul pe care e amplasată curtea Librăriei Creștine Doctor Felix facilitând transformarea arterei menționate într-o cale rutieră cu 4 benzi auto. Să ne rugăm și pentru ei Maicii Domnului să le dea gândul convertirii la ortodoxie prin botezul ortodox! Doamne ajută pentru o Românie ortodoxă cu 0 biserici neoprotestante!” ()

„Dle redactor-șef al Jurnalul Bucureştiului, Thomas Csinta, am rugămintea să abordați într-un articol și infrastructura liniilor de tramvai din capitală punctând în mod special, intersecția Șoseaua Nicolae Titulescu cu Strada Dr. Iacob Felix înconjurată de America House Offices și mastodonții bloc 20, Webhelp și First Bank în care Strada Dr. Iacob Felix se îngâtuie în Șoseaua Nicolae Titulescu de la două benzi auto cu sens unic la linie de tramvai cu 0 benzi auto generând din start blocaje între mașini și tramvaie care la rândul lor obstrucționează intervențiile în situații de urgență generând prin însumarea claxoanelor, a soneriilor tramvaielor și a semnalelor acustice o poluare fonică asurzitoare și în care pietonii traversează Șoseaua Nicolae Titulescu în zigzag în 2-3 etape împiedicându-se în pietonii ce intră și ies din stația de tramvai.

Doamne ferește de-o situație de urgență la una din adresele tronsonului dintre Șoseaua Nicolae Titulescu și Strada Constantin Caracaș al Străzii Dr. Iacob Felix sau la scara C a blocului 20 ambulanțierii, pompierii și polițiștii nu au unde să tragă pe dreapta ca lumea întrucât linia de tramvai are 0 benzi auto și trotuarul e ocupat de mașini,traficul pietonal fiind pe trotuarul ce unește Șoseaua Nicolae Titulescu cu Strada Constantin Caracaș de-a lungul Străzii Dr. Iacob Felix încorsetat între stâlpii electrici,mașinile staționate și gardurile și imobilele alăturate.

Unde sunt respectate standardele europene în materie de stații de tramvai și drepturile persoanelor cu dizabilități și ale posesorilor de cărucioare pentru copii? Să proiecteze Ministerul Transporturilor și o magistrală de metrou care să conecteze Gara de Nord cu Piața Montreal urmând traseul Calea Griviței-Strada Gheorghe Polizu-cartierul Titulescu-Doctor Felix-Bulevardul Ion Mihalache- Bulevardul Alexandru Averescu-Bulevardul Mărăști expropriind inclusiv imobilele din zona intersecției Șoseaua Nicolae Titulescu cu Strada Iacob Felix pentru eradicarea haosului urbanistic, decongestionarea traficului rutier în cartierul Titulescu-Doctor Felix și a tramvaielor și a autobuzelor pe liniile 1, 46, 182 și 610 și reducerea mulțimii liniilor STB (Societatea de Transport București).

Nu putem parcurge, în calitate de pietoni,  ca lumea, trotuarele Străzii Iacob Felix și ale Șoselei Nicolae Titulescu din cauza mașinilor staționate pe trotuare. Și cartierul Titulescu-Doctor Felix are dreptul la aerisire urbanistică și la infrastructură rutieră mai generoasă pentru participanții la trafic și mai prietenoasă cu pietonii!Am rugămintea să abordați și subiectul ăsta într-un articol. Mulțumesc anticipat. Marius Nicholas Diaconescu” marius.t5.diaconescu@gmail.com

Notă. A se vea și articoilul asociat

„Infernul” rutier bucureștean din sectorul 1. Strada Iacob Felix, artera veșnicului disconfort „urbanistico–pietonalo–rutier„ sau „Cenușăreasa capitalei la capitolul linii de tramvai” (Corespondență de la Eugen Nicholas Popescu, București)

Nota redacției