Acasă Anchete private Camera de Comerț Româno-Germană (AHK) are un nou sediu la Coworking Hotspot

Camera de Comerț Româno-Germană (AHK) are un nou sediu la Coworking Hotspot

361
0

Comunicat de Presă

Numeroși oaspeți din mediul economic și politic au participat la inaugurarea oficială a noului birou AHK România în cadrul Hotspot Workhub, un spațiu de coworking complet nou, generos și inovativ. Hotspot este o marcă a specialistului în domeniul imobiliar REC Partners GmbH și oferă în inima Bucureștiului, într-una din cele mai noi clădiri de birouri, pe o suprafață de 2000 mp, o combinație de calitate și flexibilitate pentru birouri open space, săli de conferințe high-tech, dar și spații pentru evenimente. „Prin decizia de a se muta în Hotspot, AHK România dă un semnal clar în ce privește noua ei strategie, situându-se într-un mediu de coworking flexibil, care susține schimbul de idei și informații”, a declarat Tudor Popp, cofondator Hotspot.

Ambasadorul Germaniei la București, ES Cord Meier-Klodt, a subliniat în discursul său că România este un amplasament ideal pentru investiții în cercetare în tehnologiile high-end și ciclurile de producție de mâine. Companiile germane din România își dezvoltă continuu capacitățile de producție în aceste domenii.

România oferă o scenă vie pentru start-up-uri și tocmai în acest domeniu există potențial imens pentru companiile germane. Noi concepte de muncă se dezvoltă, așa cum se întâmplă în spațiul de coworking Hotspot”, a spus Meier-Klodt. AHK este deci mai aproape de scena start-up-urilor, inovatoare și creative, cu care și firmele germane trebuie să se conecteze cât mai mult.

Calitatea încăperilor este unică în București: spațiile înalte, aerisite și luminoase, pereții din sticlă și skylight-urile creează o atmosferă deosebită. Sebastian Metz, directorul general AHK România, este încântat de acest concept: „Ne dorim să creăm un nou nivel de comunitate pentru angajații și membrii noștri. Vrem să devenim mai inovativi, mai moderni, dorim să dezvoltăm noi forme de networking și să deschidem mai mult comunitatea noastră. Toate acestea sunt posibile în noul spațiu de birouri”, a declarat Metz.

Freya Lemcke, Reprezentanta Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie pe lângă UE de la Bruxelles, a arătat că alegerea AHK de a se muta în acest spațiu corespunde spiritului timpului și arată că AHK dorește să rămână relevantă, să experimenteze formate noi și să pregătească relațiile economice și companiile pentru viitor. Președintele AHK, Dragoș Anastasiu, a completat că aceste spații foarte moderne încurajează inovarea și creativitatea.

REC își dorește, prin Hotspot, să se adreseze companiilor care deja sunt active pe piață, care doresc să se extindă și au nevoie de flexibilitate.

Despre AHK România

AHK România (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România și numără peste 600 de firme-membre, oferind companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german și a înființat platforma GreenTech econet romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj.

Despre REC Partners

REC Partners GmbH este o echipă internațională de ingineri, arhitecți și experți economici cu birouri în Berlin, Bochum, Frankfurt a.M., Hamburg, Köln și București. Compania a susținut în ultimii 15 ani clienți în întreaga Europă în dezvoltarea, gestionarea și îmbunătățirea proiectelor imobiliare cu proiecte care totalizează peste 15 milioane de metri pătrați. REC Partners are circa 80 de angajați în Germania și România.

Mai multe informații despre  Hotspot