Acasă Eveniment cultural-lansare de carte Cărți noi apărute în Editurile Publisol („Al Doilea Razboi Mondial” de Leonida...

Cărți noi apărute în Editurile Publisol („Al Doilea Razboi Mondial” de Leonida Loghin) și în Paul Edition („Scurtă istorie a lumii” de Herbert George Wells) – cu Jurnalul Bucureștiului (publicație cultural – educațională și științifică franco – română, acreditată și promovată de Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe)

300
3

Al Doilea Război Mondial a fost unul dintre cele mai semnificative evenimente din istoria umanității, un conflict global care a zguduit întreaga lume și a lăsat în urmă o amprentă profundă. De la 1939 până în 1945, acest război devastator a transformat societățile, economiile și politicile lumii, lăsând un bilanț tragic de suferință și pierderi, dar și o speranță pentru pace și prosperitate. „Al Doilea Război Mondial”, semnată Leonida Loghin  este cea mai recentă apariție a Editurii Publisol. Cartea sub formă de cronologie aduce în atenția cititorilor cele mai importante fapte militare, politice, sociale sau diplomatice. „În Cronologia celui de-Al Doilea Război Mondial am încercat, cu trudă și răbdare, să așez în ordinea consemnată de istorie cele mai importante fapte militare, politice, sociale sau diplomatice în așa fel încât lectura lor să le ofere cititorilor imaginea fidelă a desfășurării războiului, într-o înlănțuire logică și coerentă. Ținând seama de aria largă cuprinsă de pârjolul războiului, datele sunt grupate pe zonele mari operațional-strategice în care s-a desfășurat marea conflagrație–Europa, Africa și zona Pacificului, completată de Asia de Sud-Est–, iar în cadrul lor am căutat ca subdiviziunile să le faciliteze cititorilor atât lectura, cât și căutarea cât mai lesnicioasă a evenimentelor care îi interesează.”, mentioneaza Leonida Loghin in prefata cartii.

Al Doilea Război Mondial a lăsat în urmă o lecție despre pace și cooperare internaționala. A fost o epocă în care lumea a cunoscut ororile războiului, dar a reușit, de asemenea, să se reconstruiască și să înceapă o nouă eră de speranță și progres. Cel de-al Doilea Război Mondial a fost martorul unor atrocități umane inimaginabile, cel mai notoriu fiind Holocaustul, în care milioane de evrei și alte minorități au fost persecutați și uciși. Cu toate ororile, războiul a fost, de asemenea, un exemplu al rezistenței umane și al curajului. Oamenii obișnuiți din întreaga lume au luptat împotriva regimurilor totalitare și au ajutat la salvarea vieților multor refugiați și prizonieri.

În prezentarea informațiilor am urmărit, de asemenea, să prezint un număr sporit de detalii utile specialiștilor, dar și publicului larg interesat să cunoască aspectele esențiale, cronologice, rezultate din derularea evenimentelor. Pentru respectarea adevărului istoric am considerat că factorul de seamă al acestei elaborări trebuie să fie echilibrul cantitativ și calitativ al datelor prezentate, furnizând, prin urmare, în contextul global al lucrării, atâtea date pentru fiecare teatru de operațiuni câte sunt necesarare pentru a justifica dozarea faptelor în Cronologia prezentată.”-Leonida Loghin. Cartea este disponibilă pe site-ul Editurii Publisol, în librării și magazine on-line (emag.ro, libris.ro, librex.ro, elefant.ro, librărie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, bookzone.ro etc) și la chioșcurile de presă. Preț–54,90 lei.

Paul Editions lansează bestseller-ulScurtă istorie a lumii” semnată Herbert George Wells, o carte cu un impact semnificativ asupra modului în care oamenii înțeleg și percep istoria lumii. Autorul oferă o viziune generală a evoluției omenirii de la începuturile sale, până în prezent și subliniază momentele cheie ale istoriei, de la marile imperii la dezvoltarea științei și tehnologiei. Publicată pentru prima dată în anul 1922, Scurtă Istorie a Lumii” („The Short History of the World”) este una dintre cele mai cunoscute și influente lucrări non-ficționale ale lui Wells.  Scrisă într-un stil simplu și captivant, cartea a fost concepută pentru a face istoria accesibilă publicului larg. Tradusă în numeroase limbi, cartea a devenit rapid un bestseller. Această lucrare a avut o influență semnificativă asupra modului în care oamenii percep istoria și în același timp a contribuit la popularizarea istoriei ca subiect de studiu și la dezvoltarea conștiinței istorice. Cartea este atât de remarcabilă datorită stilului literar distinct al autorului și capacității sale captivante de a povesti. Herbert George Wells a reușit să transforme istoria într-o narațiune, ceea ce a făcut subiectul accesibil și atrăgător pentru cititori. Deși este cunoscut pentru romanele sale de science fiction, Wells a inclus și elemente de anticipație și speculație în discuțiile sale despre evoluția umană, oferind uneori o perspectivă futuristă asupra istoriei și a destinului omenirii.

De la originile Pământului până la sfârșitul  Primului Război Mondial, „Scurtă Istorie a Lumii” cuprinde o relatare a evoluției vieții și a dezvoltării rasei umane. Cartea atinge subiecte precum epoca neolitică, ascensiunea iudaismului, epoca de aur a Atenei, viața lui Hristos, ascensiunea Islamului și descoperirea Americii.  O carte extraordinară de cultură generală, scrisă într-un mod alert și plăcut, care trece în revistă cele mai importante momente din istoria lumii.

Herbert George Wells, cunoscut sub numele de H. G. Wells, rămâne unul dintre cei mai influenți și renumiți autori de literatură science fiction. Operele sale au deschis porțile spre lumi fantastice și au explorat teme futuriste și tehnologice într-un mod captivant și provocator. În timpul carierei sale prolifice, H. G. Wells a creat opere clasice care continuă să captiveze și să inspire cititorii din întreaga lume.

G. Wells a scris peste 100 carți în cei 60 de ani de activitate. Operele sale au inspirat generații întregi de autori și au lăsat o amprentă profundă asupra literaturii science fiction. Ele au fost adaptate în filme, seriale și alte forme de media, ceea ce a contribuit la menținerea relevanței lor în lumea modernă. Este renumit pentru romanele sale de SF, precum Omul invizibil, Mașina timpului, etc. fiind considerat, alături de Jules Vernes părintele ficțiunii științifice“. Pe lângă cărți de ficțiune, a mai publicat nuvele contemporane, istorie și comentarii sociale, printre cele mai cunoscute nuvele numărându-se Țara orbilor și Noul accelerator, care a inspirat un episod din Star Trek. G. Wells a fost un autor prolific și versatil, iar „Scurtă Istorie a Lumii a demonstrat capacitatea sa de a transforma subiecte complexe în povești accesibile. Această lucrare este un exemplu remarcabil al influenței sale asupra literaturii, istoriei și modului în care oamenii înțeleg evoluția umană și a lumii în care trăiesc.

Herbert George Wells a fost un vizionar literar care a transpus imaginația sa în opere care au rezistat probelor timpului. Cu abilitatea sa de a anticipa inovațiile tehnologice și de a explora aspectele umane profunde, H. G. Wells a creat opere care continuă să fascineze și să inspire, consolidându-și statutul ca unul dintre cei mai mari autori de SF din istorie. Cartea „Scurtă istorie a lumii”, de Herbert George Wells este disponibilă începând de astăzi 23 octombrie 2023 la chioșcurile de presă, în magazine online (Libris.ro, Elefant.ro, Librărie.net, Bookzone.ro, Librex.ro, LibrariaDelfin.ro, Carturesti.ro), în librăriile din toată țara (Compania de Librarii București, Cărturești, Sedcom Libris Iași, Prăvălia cu cărți) și în curând pe rafturile librăriilor Sedcomlibris Suceava (Librăriile Alexandria) și Compact Brașov (Librăriile Bookcity).

Paul Editions a fost înființată în anul 2016. Cărțile publicate acoperă domenii diverse precum istorie, memorialistică, jurnale, biografii etc. Printre autorii de renume ai editurii se numără: Nicolae Iorga, I. G. Duca, Alexandru Marghiloman, Alexandru Tzigara-Samurcaș, Cristian Troncotă, Paul Niculescu-Mizil, Constantin Argetoianu (Seria „Memorii pentru cei de mâine”); Constantin Dimitrescu-Severeanu (Volumele „Din amintirile mele. Intimități din cercul palatului regal”) și mulți alții.

Articole asociate

Editura Publisol lansează volumul VI, ultimul din seria „Carol al II-lea – Între datorie și pasiune. Însemnări zilnice (1904-1951)” – cu Jurnalul Bucureștiului (publicație cultural – educațională și științifică franco – română, acreditată și promovată de Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe)

„Franța: Anii întunecați, 1940 – 1944” și „Căderea Franței. Invazia nazistă din 1940” în Editura Publisol al reputatului istoric britanic Julian Jackson (Emeritus Professor of Modern French History) – cu Jurnalul Bucureștiului (publicație cultural – educațională și științifică franco – română, acreditată și promovată de Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe)

Editura Publisol lansează cartea „Patru decenii în serviciul Casei Regale a României Memorii 1898-1940”, de Eugeniu Arthur Buhman. „Amănunte noi” despre Prințul Mihai – cu Jurnalul Bucureștiului (publicație cultural – educațională și științifică franco – română, acreditată și promovată de Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe)

Lansarea volumului II din seria „Carol al II-lea – Între datorie și pasiune. Însemnări zilnice (1904-1951)” la Editura Publisol – cu Jurnalul Bucureștiului (publicație cultural – educațională și științifică franco – română, acreditată și promovată de Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe)

„Drumul spre libertate – Harry & Meghan. Odiseea unei Familii Regale moderne” – povestea veritabilă a Ducelui și Ducesei de Sussex la Editura Publisol – cu Jurnalul Bucureștiului (publicație cultural – educațională și științifică franco – română, acreditată și promovată de Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe)

Paul Editions lansează colecția „Mari Români – La răscruce de veacuri”, de Nicolae Petrașcu (fost diplomat, scriitor, memorialist, publicist, istoric de artă și critic de artă și literar)

Noutăți Editura Cartier

Nota redacției

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Zilele academice ieșene. Sesiunea știinţifică anuală a institutului de cercetări „Acad. Ioan Hăulică” al Universității „Apollonia” din Iaşi [(Lucrarea „Rolul parametrilor comunicării prin social – media în promovarea sistemului (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani”)]

Centrul Gifted Education: Conferința „Alternative în Educație” sau „Învățământ neînregimentat”. Mai sunt copiii fericiți să învețe? cu Jurnalul Bucureștiului (publicație cultural – educațională și științifică franco – română, acreditată și promovată de Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe ca sursă sigură de informare)

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București [Lucrările „Sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani” și „Brabantul în haos și sub teroare. Asasinii din Brabant. Adevărul istoric după 40 de ani”]

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

Le Casse du siècle – „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizația Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb”de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric (Partea 1 – Preambul)

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez, napoleonian, de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra