Acasă Opinii Cei care trăiesc pe spinarea celui care munceşte şi Scrisoarea cetăţeanului Fericitu...

Cei care trăiesc pe spinarea celui care munceşte şi Scrisoarea cetăţeanului Fericitu Yok adresată autorităţilor competente. Parodii ale Conf. dr. Nicolae Grigorie-Lăcrița (corespondent al Jurnalului Bucureştiului)

Parodie prin care se arată care sunt cei care trăiesc din avuţia economică creată de cei direct productivi.

În „Declaraţia fiscală anuală”, la rubrica „Precizaţi câte persoane aveţi în întreținere, pentru a beneficia de deducere personală la calculul impozitului pe salariu ?”, domnul Nicola Grig a răspuns: „Cunoscând că falsul în declaraţii se pedepseşte conform legii penale, prin prezenta declar pe proprie răspundere că, o parte din venitul meu, preluat de stat pe cale fiscală, este folosit pentru întreţinerea a:
1) 588 de parlamentari şi 32 de europarlamentari români, cei mai mulţi aflaţi la stabulaţie,
2) 32.000 de puşcăriaşi, sedentari, în 55 de închisori.
3) 550.000 de şomeri (peste 1.000.000 în perioadele de criză), buni de muncă,
4) 7 milioane asistaţi social, majoritatea primind fraudulos întreţinere prin peste 200 de tipuri de ajutoare sociale,
5) 200.000 de imigranți, al căror număr este mereu în creştere,
6) Președinția, Guvernul şi peste 1.200.000 de bugetari, din instituţiile de stat”.
Formularul i-a fost respins, ca fiind completat incorect.
Pentru a reveni cu formularul completat corect, el a solicitat precizări, întrebând:
„De ce este incorect ? Am uitat pe cineva ?”.
Pentru a demonstra că o parte din venitul său, preluat de stat pe cale fiscală, este folosit pentru întreţinerea tuturor categoriilor de persoane trecute în declaraţia sa, domnul Nicola Grig a adus ca argument și faptul că, de când lumea, cea mai mare parte din valoarea nou creată de cel care munceşte este însuşită de cei neproductivi, în care scop a prezentat şi următoarea consemnare, existentă pe o placă de ceramică, cu o vechime de peste 800 de ani, care a fost descoperită în Toledo (un oraş în centrul Spaniei), în care societatea (de atunci) este descrisă astfel:
Săracul munceşte,
Bogatul îl exploatează,
Militarul îi apară pe cei doi,
Funcţionarul încasează impozitele de la toţi trei,
Leneşul se odihneşte pentru toţi patru,
Beţivul bea pentru toţi cinci,
Bancherul îi lasă fără bani pe toţi şase,
Avocatul îi minte pe toţi şapte,
Judecătorul îi jupoaie pe toţi opt,
Preotul îi îngroapă pe toţi nouă şi …
Politicianul trăieşte pe spinarea celor zece”.
Concluzii
Aceste adevăruri, foarte frumos exprimate, cu toate că au fost scrise de peste 800 de ani, ele dăinuie de la facerea lumii, confirmând cele spuse de Nicola Grig în declaraţia sa fiscală.
Din avuţia economică creată de săracul care munceşte îşi duc existenţa toate cele 10 categorii de neproductivi, menţionaţi mai sus, respectiv: 1) bogatul, 2) militarul, 3) funcţionarul; 4) leneşul, 5) beţivul, 6) bancherul, 7) avocatul, 8) judecătorul, 9) preotul şi 10) politicianul.
Este de apreciat acest crud adevăr, scris şi semnat !, într-o declaraţia fiscală de un contribuabil, pe propria răspundere şi sub sancţiunea legii penale pentru fals în declaraţii.

Parodie la adresa mentalităţilor şi a modului de viaţă imoral  și parazitar întâlnit tot mai mult în societatea „modernă”. Din cartea „Viaţa, religia și fiscalitatea”

Domnule Director

Subsemnatul Fericitu Yok, domiciliat în strada Evazioniştilor legali nr. 666, cu deosebit respect vă rog să mă ajutaţi în clarificarea următoarelor probleme:
1. În anul 2000, m-am căsătorit din dragoste cu văduva prietenului meu de suflet Ciufutu, o femeie foarte frumoasă, care avea o fată de 18 ani.
Tatăl meu, după căsătoria mea, ne-a vizitat de mai multe ori, ca până la urmă, să se îndrăgostească de fiica mea vitregă, cu care, în cele din urmă, s-a căsătorit, fără să-mi ceară consimţământul, dar pe care, mai târziu, i l-am dat.
Deci, fiica mea vitregă, mi-a devenit mamă vitregă, iar tatăl meu, ginerele meu, eu fiind în acelaşi timp socrul tatălui meu.
Soţia tatălui meu, adică fiica mea vitregă, care în acelaşi timp este mama mea vitregă, a născut un băiat, care este nepotul meu, fiindcă eu sunt soţul mamei fiicei mele vitrege, dar acest băiat este şi fratele meu, fiind făcut de tatăl meu.
În acelaşi timp, soţia mea a devenit bunică, deoarece este mama soţiei tatălui meu, iar eu sunt nepotul soţiei mele.
Nu mult mai târziu, soţia mea a născut un băiat care a devenit cumnat cu tatăl meu, fiind frate vitreg cu soţia tatălui meu şi cu această calitate este şi unchiul meu.
Copilul meu este fratele mamei vitrege, iar prin mama mea vitregă, soţia mi-a devenit bunică şi eu am devenit bunicul meu propriu.
Având în vedere cele de mai sus, vă rog să-mi precizaţi:
1. Copilul meu, care în acelaşi timp este unchiul meu, cumnat cu tata şi frate cu mama mea vitregă, are dreptul la alocaţie de stat pentru copii?
2. Pentru aceste persoane, care sunt înregistrate în evidenţa organelor fiscale fără venituri impozabile, care se află în întreţinerea mea, doresc să ştiu:
2.1. Cum se stabileşte gradul de rudenie pentru fiecare cu fiecare?
2.2. Care este gradul meu de rudenie cu fiecare?
2.3. Dacă în stabilirea gradului de rudenie pentru fiecare are importanţă faptul că avem toţi (a) aceeaşi grupă de sânge şi (b) sânge albastru (cum numai Regii au, fapt pentru care foarte multe persoane doresc să intre în nobila noastră familie) ?
2.4. Care dintre aceste persoane au dreptul să beneficiez de moştenire după decesul meu?
2.5. Dacă aceste persoane, pe care eu le consider membre ale familiei mele, au dreptul la asigurări sociale de sănătate gratuite în condiţiile în care numai eu muncesc cu carte de muncă la o fabrică de împachetat fum ?
3. Pentru persoanele care îndeplinesc condiţiile legale la moştenire după decesul meu, pe care eu vreau să le declar de pe acum ca moştenitori legali, cum trebuie să procedez pentru a nu crea disensiuni în această familie a mea, foarte unită până în prezent?
Cu speranţa că voi primi un răspuns clar şi pe bază de temei legal, vă mulţumesc etern, atât înainte, cât şi după moarte.
2. Fiul meu, un non-conformist, studiind în civilizatul Vest Sălbatic, şi-a sunat mama la telefon, adică pe soţia mea, purtând următoarea conversaţie:
„–Mama, am SIDA ! Trebuie să mă întorc acasă să mă tratez.
– Dacă si SIDA, atunci să nu te întorci, fiule.
–De ce, mama ?
–Dacă te întorci, soţia ta va fi infectată; de la soţia ta se va infecta fratele tău; de la fratele tău sora nevestei lui; de la ea tatăl tău; de la tatăl tău sora mea; de la ea, soţul ei; de la soţul ei mă infectez eu; de la mine fratele tatălui tău; de la el sora ta; şi daca sora ta se infectează cu SIDA, se va îmbolnăvi toată localitatea noastră. Aşa că, în numele Domnului, nu te întoarce acasă, ci rămâi şi tratează-te acolo pentru că acolo cei bolnavi se tratează cu medicamente, pe când la noi numai cu prohodu !”
Vă rog să-mi comunicaţi dacă soţia mea are dreptate şi a procedat corect ?

Cu deosebită consideraţie, Fericitu Yok.

Conf. dr. Nicolae Grigorie-Lăcrița

Alte lucrări ale autorului

România a intrat în criză şi din cauza bicicliştilor (Corespondență de la Conf. dr. Nicolae Grigorie-Lăcrița)

 

Articolul precedentOare ce ne-a învăţat pandemia coronavirus? Partea V. (Corespondenţă de la Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului-Naţiunile Unite)
Articolul următorLui Pompiliu Comșa, cu plecăciune!
Fizician teoretician și matematician de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.