Acasă Aranjamente florale - grădini - parcuri Cele mai faimoase 4 tipuri de trandafiri (Florentina Csinta – general manager...

Cele mai faimoase 4 tipuri de trandafiri (Florentina Csinta – general manager Jurnalul Bucureștiului)

491
8

Trandafirul este un arbust din familia Rosaceae și este una dintre cele mai populare flori din lume. Există aproximativ 100 de specii de trandafiri și peste 30.000 de soiuri, dintre care doar aproximativ 3.000 de soiuri sunt comercializate. Cele mai multe specii de trandafiri sunt originare din Asia, un număr mai mic fiind originare din America de Nord și câteva din Europa și nord-vestul Africii. Trandafirii sunt clasificați în 4 categorii importante:

  • specii sălbatice (care cresc oriunde)
  • trandafiri antici (care datează încă de dinainte de 1867)
  • tufe stufoase de trandafiri (la fel ca cei antici, dar cu tușe moderne)
  • trandafiri moderni (care au apărut după 1867, și care cuprind 95% din tufele de trandafiri plantate în lume).

Trandafirii, simbol al iubirii și frumuseții, îmbină varietatea lor într-un dans cromatic și aromatic. Specialiștii în trandafiri de la Famous Roses Magyarország vă invită să descoperiți universul larg al trandafirilor în care fiecare tip are farmecul său distinct și pe care merită să îl aveți în gradină.

Trandafiri moderni

Trandafirii moderni, rezultatul încrucișării selective și tehnologiei, încântă privirile cu culori vibrante și petale bogate. Acești trandafiri au o rezistență excelentă la boli și se regăsesc într-o varietate de forme și dimensiuni. Printre celebrele soiuri se numără trandafirii hibrizi de cea mai înaltă calitate, care reprezintă apogeul frumuseții create de mâna omului. Trandafirii moderni sunt cele mai renumite soiuri, datorită încrucișărilor care se fac astăzi pentru a produce flori de o frumusețe singulară, hibrizi cunoscuți sub numele de floribunda, grandiflora și hibrizi de ceai (cei mai cunoscuți de pe piața mondială).

Soiurile hibride se numără printre cei mai populari trandafiri de gradină. Sunt frumoase și parfumate, dar și cele mai solicitate și prin urmare sunt cele pe care le găsim cel mai mult în grădini, parcuri și florarii. Tufele de până la 1,50 m înălțime, pline de flori mari, solitare sau multicolore, înfloresc pe tot parcursul anului. Soiurile hibride sunt tufe de trandafiri moderne pe care le datorăm celor două personaje, Jean Batptiste Gullot și Henry Benet. Jean Batptiste Gullot a realizat primul trandafir hibrid în anul 1867 pe care l-a numit „La France”,rezultatul încrucișării dintre trandafirul „Madame Bravy” și hibridul perpetuu „Madame Victor Verdier”.

Henry Benet a realizat în anul 1879 un arbust cu înflorire repetată, frunziș atractiv și elegant care a reprezentat începutul epocii moderne a florilor. De atunci acești hibrizi au ajuns peste tot în lume, perfecționându-se de fiecare dată. Aceste soiuri parfumate se pot adapta atât în zone calde, cât și în zone reci cu multă lumină solară, și se pot planta în orice tip de sol. Printre aceștia se numără: Taboo, Alba García, Laetitia Casta, Baronne de Rothschild, Julio Iglesias, Louis de Funes, Mister Lincoln, Blue Moon, Lolita Lempicka, Black Pearl, Super Star, Charles de Gaulle, Orient Express, și mulți alții.

Tufe stufoase de trandafiri

Tufele de trandafiri cu ramuri bogate și înfloriri multiple, sunt o emblemă a grădinilor romantice. Acești trandafiri prezintă o gamă variată de culori și oferă o experiență multisenzorială. Fiind versatili și ușor de îngrijit, tufele de trandafiri adaugă eleganță oricărei grădini. Tufele de trandafirii cățărători (urcători) sunt cele care duc eleganța și frumusețea la înălțime oferind spectacole de culoare atât pe orizontală cât și pe verticală. Sunt foarte populare și asemănătoare cu tufele antice de trandafiri. Plantele sunt mari de până la 2,5 m înălțime și produc flori simple sau duble, aranjate individual sau în ciorchini, unele compuse dintr-o infinitate de petale. Trandafirii arbuști încep să înflorească primăvara când temperaturile cresc. Printre aceste specii avem soiuri clasice și parfumate de culoare roșie precum: Imperial Chrisler,Papa Meillan,Eric Tabarly,Eden Rose ( alb, roșu și roz).

Trandafiri sălbatici

Trandafirii sălbatici, cunoscuți și sub numele de trandafiri nativi sau trandafiri antici, oferă un farmec sălbatic și natural. Aceste flori delicate pot fi găsite în natură, având un aspect simplu cu o aromă subtilă. Trandafirii sălbatici sunt adesea simbolul frumuseții nealterate. Originare din Europa, Asia și Africa, aceste tufișuri spinoase fac parte din familia Rosaceae, introdusă în America de Nord și cresc fără intervenția mâinii omului. Tufele sălbatice produc un număr mare de flori simple, necomplicate, cu o singură înflorire, într-o varietate de culori; sunt rezistente la boli și dăunători și uneori produc și fructe. Cele mai populare sunt trandafirul rugosa și trandafirul multiflora.

Trandafiri antici

Trandafirii antici aduc cu ei parfumul și grandoarea trecutului. Acești trandafiri includ soiuri care au fost cultivate înainte de 1867, marcând o perioadă de înflorire a hibridizării. Cu petale și arome bogate, trandafirii antici aduc un strop de nostalgie și eleganță în grădinile moderne. Sunt singurii trandafiri care nu au fost modificați din anul 1867 când s-a făcut hibridul La France, adică sunt trandafirii care au rămas la fel până în prezent. Sunt cunoscuți și sub denumirea de „trandafiri de patrimoniu” sau „trandafiri istorici”,  înfloresc o singură, în timpul verii, au un parfum plăcut și sunt foarte rezistenți. Sunt puțin preferați pentru grădini, datorită varietății reduse a culorilor, deoarece majoritatea sunt alb, roz și roșu purpuriu. În plus, au handicapul că înfloresc doar o dată pe an, în timp ce trandafirii moderni au înfloriri repetate. Cei mai populari trandafiri din această specie sunt Baronne Prevost, Francis Dubreuil, Yolande d’Aragon, Rose de Rescht și Lady Banks.

Fiecare tip de trandafir aduce cu el o poveste unică, o paletă de culori și o aromă unică. De la eleganța modernă la naturalețea sălbatică, de la tufele bogate la farmecul vechi, universul trandafirilor oferă o varietate impresionantă. În cultivarea și îngrijirea acestor minunate flori, oamenii continuă să descopere și să celebreze diversitatea și frumusețea trandafirilor. Dacă vă doriți un trandafir unic în ghiveci sau în gradină, intrați în lumea magică a trandafirilor. Aveți de ales dintre cele peste 100 de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume! La Famous Roses Magyarország găsiți trandafirii de care aveți nevoie pentru a vă transforma casa și gradina în galerii de arta. De la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses Magyarország vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecție, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an.

Articole asociate

Ghidul semnificațiilor culorilor trandafirilor (Florentina Csinta – manager general al Jurnalului Bucureștiului)

Top 5 cei mai frumoși „trandafiri de grădină” ai anului 2023 (Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului)

Semnificația trandafirilor în cultura spaniolă (Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului)

Metode practice pentru uscarea trandafirilor (Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului)

Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume cu „Famous Roses” (Florentina Csinta – manager general al Jurnalului Bucureștiului)

 Ziua Trandafirilor. „Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii”! (Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului). Cu citarea articolului „Tradiții cu seva în spiritualitate. Dragobetele – Adevăratul Valentine’s Day românesc” (Lect. dr. Doina Guriţă, membră a Staff a Jurnalului Bucureștiului, distinsă cu numeroase premii naționale și internaționale)

Top 10 – cei mai frumoși trandafiri „made in France” (Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului)

Nota redacției

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

„Am trăit prea mult?” Evenimentul Grid Modorcea („Omul bibliotecă”, „The Great Mitică”) – 80 la Galeria de Artă „Kulterra” din București. Polihistorii Sophianici

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Din Pomerania de Vest la Lună – O rememorare printre ruine (Corespondenţă de la Axel Riwe din Anklam – Germania)

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești (Die Geschichte der rumänischen Lyrik) de la începuturi și până astăzi, a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

Francezul „supradotat” (gifted, tânăr cu abilități intelectuale înalte, tânăr intelectualmente precoce, tânăr capabil de performanță). Învățământul alternativ elitist (de excelență) în Franța

Enseignant dans les CPGE (Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles) & les Grandes Ecoles. Les concours externe et interne de l’agrégation. Les professeur agrégés de l’enseignement supérieur. Enseignant – Chercheur. Concours de l’agrégation de Mathématiques externe – 2023 (Les sujets)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Zilele academice ieșene. Sesiunea știinţifică anuală a institutului de cercetări „Acad. Ioan Hăulică” al Universității „Apollonia” din Iaşi [(Lucrarea „Rolul parametrilor comunicării prin social – media în promovarea sistemului (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani”)]

Centrul Gifted Education: Conferința „Alternative în Educație” sau „Învățământ neînregimentat”. Mai sunt copiii fericiți să învețe?

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București [Lucrările „Sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani” și „Brabantul în haos și sub teroare. Asasinii din Brabant. Adevărul istoric după 40 de ani”]

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

Le Casse du siècle – „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizația Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb”de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric (Partea 1 – Preambul)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra

8 COMENTARII