Acasă Sărbători religioase Cele mai populare flori de Ziua Îndrăgostiților – Valentine’s Day (cu Florentina...

Cele mai populare flori de Ziua Îndrăgostiților – Valentine’s Day (cu Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului)

Nota redacției. Sărbătorită inițial ca zi a creștinismului occidental care onorează unul sau doi sfinți timpurii pe nume Valentinus, Ziua Îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială de dragoste și dragoste romantică în multe regiuni din întreaga lume, deși nu este o sărbătoare publică în orice țară. În 1797, o editură britanică a produs „Scriitor de Valentine al tânărului”, care conținea multe poezii sentimentale sugerate pentru tânărul iubit. Tipografiile au început să producă un număr limitat de cărți poștale cu poezii și schițe. În 1835, 60.000 de valentine au fost trimise prin poștă în Regatul Unit. Reducerea tarifelor poștale ca urmare a reformei poștale a lui Domnul Rowland Hill, cu inventarea timbrului poștal în 1840, a dus la o creștere a numărului de valentine trimise, cu 400.000 trimise la doar un an de la inventarea sa, și a inaugurat practica mai puțin personală, dar mai ușoară a trimiterii de valentine. Acest lucru a permis pentru prima dată schimbul de cărți în mod anonim, ceea ce este considerat motivul apariției brusce a poeziei condimentate într-o eră altfel victoriană. Sfântul Valentin, sau Valentin din Terni (175 d.Hr.–) este un martir declarat ca sfânt al creștinilor romano-catolici, care a trăit în secolul III, fiind episcop în Interamna (Terni).

Ziua Îndrăgostiților este una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului și nu mai este niciun secret pentru nimeni că industria florilor are o legătură puternică cu această sărbătoare. În ciuda scăderii popularității lor, florile sunt încă unul dintre cele mai apreciate cadouri de Ziua Îndrăgostiților. Originile exacte ale Zilei Îndrăgostiților ne se cunosc cu exactitate, dar se pare că festivalul provine din epoca romană. Cea mai vehiculată legendă a Zilei Îndrăgostiților se referă la un preot roman pe nume Valentin. În secolul al III-lea d.Hr., Roma a fost condusă de împăratul Claudius al II-lea. Unul dintre decretele lui Claudius a fost interzicerea căsătoriei pentru tineri, deoarece îi va face soldați mai buni. Această politică a fost nepopulară, așa că Valentin a continuat să organizeze în secret ceremoniile de nuntă. Odată ce a fost descoperită sfidarea lui Valentin, Claudius l-a condamnat la moarte. Potrivit unor legende, Valentin a fost închis și în timp ce aștepta execuția s-a îndrăgostit de fiica temnicerului său. Pentru a-și mărturisi dragostea pentru ea înainte de a muri, Valentin i-a lăsat un bilet care se termina cu „From your Valentine”. Conform unei alte legende, Valentin a încercat să-i ajute pe creștinii întemnițați să scape de romani, dar a fost prins.Valentin a fost executat pe 14 februarie în 269 d.Hr., devenind un martir și un sfânt în ochii Bisericii Creștine. În anul 496 d.Hr., papa Gelasius I a declarat ziua de 14 februarie ca sărbătoare a Sfântului Valentin.

Conceptul modern de Ziua Îndrăgostiților provine de la victorieni. În secolul al XVIII-lea, a devenit o practică obișnuită să se trimită felicitări de Ziua Îndrăgostiților. Astăzi, Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită în întreaga lume. Sărbătoarea Sfântului Valentin cunoscută ca Ziua Îndrăgostiților este incompletă fără flori, motiv pentru care maeștrii floriști transformă ziua într-un festival al iubirii și romantismului. Printre varietățile de flori care cuceresc inimile, trandafirii rămân indiscutabil în fruntea preferințelor, etalând eleganța lor atemporală și simbolismul iubirii profunde. Pentru a putea alege cu succes buchetul perfect, specialiștii în trandafiri de la Famous Roses Magyarország vă invită să descoperiți cele mai romantice flori pe care le puteți oferi de Ziua Îndrăgostiților.

Trandafiri. Trandafirii roșii sunt ambasadorii oficiali ai zilei Îndrăgostiților și sunt asociați cu dragostea, pasiunea și frumusețea. Prin frumusețea lor desvarsita și parfumul dulce, rămân apogeul expresiei iubirii. Există peste 150 de tipuri diferite de trandafiri care pot fi oferite de ziua Îndrăgostiților. Trandafirii roșii, simbol etern al pasiunii și dorinței arzătoare, se remarcă prin frumusețea lor plină de grație. În același timp, trandafirii albi, simbol al purității și inocenței, transmit tandrețea unei iubiri sincere, în timp ce trandafirii roz sunt purtători ai afecțiunii și recunoștinței.

Cele mai faimoase 4 tipuri de trandafiri (cu Florentina Csinta – general manager Jurnalul Bucureștiului)

Top 5 cei mai frumoși „trandafiri de grădină” ai anului 2023 (Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului)

Ghidul semnificațiilor culorilor trandafirilor (Florentina Csinta – manager general al Jurnalului Bucureștiului)

Lalele. Lalelele sunt incredibil de atrăgătoare și liniștitoare în același timp. Ca și trandafirii, și ele vin într-o varietate de culori, cum ar fi roșu, roz, portocaliu, galben, alb, violet etc. Pentru Ziua Îndrăgostiților, specialiștii floriști recomandă buchetele formate din lalele roz și galbene, buchetele uni din lalele mov care simbolizează unicitatea împreună cu dragostea rară și adevărată, iar cele roșii cunoscute în special pentru că exprimă sentimente puternice de dragoste față de partener.

9 Specii de lalele care hipnotizeaza orice privire

Orhidee. Orhideele sunt un omagiu adus iubirii unice și irepetabile. Sunt flori romantice extrem de populare din două motive. În primul rând, rămân proaspete pentru o lungă perioadă de timp și supraviețuiesc cu ușurință vremii ostile. Această calitate a orhideelor poate semnifica un simbol al legăturii interpersonale puternice care poate supraviețui greutăților vieții. În al doilea rând, când vine vorba de orhidee există o varietate mare de culori, forme și dimensiuni. Orhideea, prin forma sa grațioasa și inflorescențele spectaculoase, reprezintă o alegere sofisticată pentru cei care doresc să transmită o dovadă de iubire rafinată.

Bujorul. Bujorii sunt o altă floare foarte romantică. Florile stratificate, rotunjite, de culoare roz sunt delicate, dar uimitor de elegante. Bujorii sunt flori care necesită îngrijire specială. Bujorii sunt cunoscuți a fi simbolul afecțiunii, atracției și iubirii.

Specii de bujori. Top 4 soiuri de bujori celebri pe care merită să îi ai în gradină (Florentina Csinta – manager general al Jurnalului Bucureștiului)

Liliacul. Liliacul, cu florile sale minunate și aroma lor subtilă, reprezintă o alegere perfectă pentru cei care doresc să împărtășească iubirea pură și nealterată. Florile lor romantice sunt un tribut adus celei mai sincere iubiri.

Liliacul, floarea cu parfum de primăvară

Crinul. La fel ca orhideele, crinii sunt disponibili în atât de multe soiuri si nuante. Crinul, cu frumusețea sa regală și aroma sa deosebită, exprimă o iubire nobilă și rafinată. Crinii roșii transmit un mesaj mult mai pasional decât omologii lor albi. Aceste flori exotice aduc o notă de mister și eleganță de ziua iubirii. Fie că îi oferiți singuri într-un buchet sau în combinație cu trandafiri rosii, sunt o surpriză încântătoare.

Crinul, floarea regala

Garoafa. Garoafele sunt prietenoase și cu bugetul și sunt extrem de frumoase. Disponibile în toate nuanțele vibrante, garoafele reprezintă un simbol al iubirii pasionale. Roșu aprins, alb pur, verde sau roz delicat, garoafa înflorește ca un omagiu adus dragostei în toate formele sale. Garoafele roșii și roz sunt cele mai populare de Ziua Îndrăgostiților. Garoafele sunt cunoscute că simbolizează iubirea pură și necondiționată. Acesta este motivul pentru care au un loc special de Zilei Îndrăgostiților.

Dianthus Caryophyllus (garoafa, garofita) 1

Indiferent de alegere, aceste flori aduc cu ele povestea subtilă a iubirii, reprezentând simboluri puternice ale sentimentelor. Fiecare floare înseamnă o altă pagină a poveștii de dragoste, iar Ziua Îndrăgostiților este momentul perfect să o împărtășiți cu persoana dragă.

Notă. Dacă vă doriți un trandafir unic în ghiveci sau în gradină, intrați în lumea magică a trandafirilor pe Famous Roses. Aveți de ales dintre cele peste 100 de soiuri de trandafiri medaliați și celebri în întreaga lume! La Famous Roses Magyarország găsiți trandafirii de care aveți nevoie pentru a vă transforma casa și gradina în galerii de arta. De la trandafiri cățărători și parfumați până la trandafiri de dulceață, de la cei mai mari creatori ai lumii. Medaliați, celebri și cu garanție pentru prindere, soi și culoare, Famous Roses Magyarország vă oferă cei mai calitativi și rezistenți butași de trandafiri de pe piață. Acești trandafiri de colecție, adevărate opere de artă pentru totdeauna, sunt cele mai inspirate cadouri cu flori care rezistă an de an.

Articole asociate

 Ziua Trandafirilor. „Să nu uităm nicicând să iubim trandafirii”! (Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului). Cu citarea articolului „Tradiții cu seva în spiritualitate. Dragobetele – Adevăratul Valentine’s Day românesc” (Lect. dr. Doina Guriţă, membră a Staff a Jurnalului Bucureștiului, distinsă cu numeroase premii naționale și internaționale)

Tradiții cu seva în spiritualitate. Dragobetele – Adevăratul Valentine’s Day românesc (Corespondență de la Lect. dr. Doina Guriţă, poet şi prozator, Iași, membru al USR – Uniunea Scriitorilor din România, al AJTR – Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România și al SPAF – Societatea Poeților și Artiștilor din Franța, premiată de „Société des poètes et artistes de France” la Barbizon – Greater Paris)

Semnificația trandafirilor în cultura spaniolă (Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului)

Metode practice pentru uscarea trandafirilor (Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului)

Cele mai frumoase flori perene perfecte pentru orice gradină (Florentina Csinta – manager general al Jurnalului Bucureștiului)

Top 10 – cei mai frumoși trandafiri „made in France” (Florentina Csinta – general manager al Jurnalului Bucureștiului)

Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume cu „Famous Roses” (Florentina Csinta – manager general al Jurnalului Bucureștiului)

Nota redacției

Congresul Internațional al Universității Apollonia din Iași Ediția XXXIV – „Pregătim viitorul promovând excelența”. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarelor Realitatea & Timpul – parteneri media ai Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π) – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1 (Generalități)

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești/ Die Geschichte der rumänischen Lyrik (de la începuturi și până astăzi) a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra