Acasă Anunturi Celebrare a relatiilor diplomatice între Tunisia și România

Celebrare a relatiilor diplomatice între Tunisia și România

Cu ocazia celebrării celei de-a 63-a aniversari a independentei Republicii Tunisia, ambasada tarii maghrebiene, reprezentată de excelenta sa doamna Raja Jhianoui Ben Ali, a organizat, în data de 21 martie 2019, o ceremonie găzduita de Clubul Diplomatic din București, la care au participat cetățeni tunisieni și prieteni ai republicii Tunisia.

În discursul său, doamna Raja Jhianoui Ben Ali, ambasadoare a Republicii Tunisia în România, a evocat memoria eroilor independenței. Domnia sa a declarat că „este o mare realizare istorică, care a încoronat lupta națională a poporului tunisian pentru libertate și pentru redobândirea suveranității” și că Tunisia sărbătorește acest eveniment lucrând pentru concretizarea valorilor esențiale precum libertate, demnitate și drepturile omului, și că țara sa continuă să joace un rol activ la nivel regional și internațional, prin organizarea Summit-ului Arab din 31 martie 2019, a Conferinței internaționale privind egalitatea de gen din 24- 26 aprilie 2019 și a Summit-ului Francofoniei în 2020.

Ambasadoarea Republicii Tunisia a indicat că ambasada colaborează cu autoritățile române pentru organizarea celei de-a 15-a sesiuni a Comisiei Mixte tunisiano-române, programată pentru cel de-al doilea semestru al anului 2019. Ea a anunțat că, în colaborare cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Ambasada va organiza Zilele Culturii Tunisiene, în perioada 25 martie-2 aprilie, eveniment ce va fi inaugurat de către ministrul Culturii și Identității Naționale a României. De asemenea, a menționat că ambasada organizează o săptămână economică la București în luna aprilie 2019, care va fi prezidată de Secretarul de Stat pentru diplomația economică a MAE tunisian.

Cu aceeași ocazie, doamna ambasadoare Raja Jhianoui Ben Ali, a subliniat nivelul îmbucurător al relațiilor de prietenie și cooperare dintre Tunisia și România, mai ales că cele două țări celebrează anul acesta 55 de ani de la stabilirea relațiilor lor diplomatice. În acest sens, o expoziție de fotografii și documente despre istoria bilaterală a celor două țări a fost organizată în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe din România. La rândul său, Tudor Buzatu, secretar de stat în Guvernul român, a exprimat satisfacția părții române cu privire la nivelul de cooperare dintre cele două țări și a dat asigurari pentru disponibilitatea guvernului român de a continua să contribuie la consolidarea legăturilor bilaterale de prietenie și cooperare.

Imagini pentru Tunis

Mohammed El Jebali, prestigiosul și renumitul cântăreț tunisian, a animataceastă ceremonie.

Nota redacției