Acasă Evenimente Centrul de vaccinare Covid -19 din Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila”...

Centrul de vaccinare Covid -19 din Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” este operațional

Începând de luni, 4 ianuarie, Centrul de vaccinare împotriva Covid-19 din Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila (SUUMC) a devenit operaţional. Primele 30 de doze de vaccin au sosit deja și sunt planificate pentru administrare.

Primele persoane vaccinate sunt cadrele medicale care se află angrenate, încă de la începutul acestei pandemii, în prima linie, pe frontul de luptă cu virusul SARS-CoV-2, respectiv colegii din Secțiile ATI Covid 19 din SUUMC și din Spitalul Militar ROL 2 ASLAN, din Unitatea Primire Urgență, Secția Clinică Boli infecțioase și Secția Pneumologie.

Facem precizarea că, anterior vaccinării, personalul medical a fost consultat și evaluat atât din punct de vedere medical (starea de sănătate clinică și paraclinică, în prezent), în cadrul unui chestionar epidemiologic, cât și din perspectiva obținerii acceptului voluntar al acestora de a intra în acest program de prevenție și limitare a efectelor produse de Covid 19.

La acest moment, conform datelor colectate din cartografierei personalului, peste 70% din personalul unității noastre medicale și-a manifestat dorința de a fi vaccinat, sens în care unitatea noastră a elaborat un plan de imunizare etapizat, care se să permită accesul tuturor în acest program de prevenție și sănătate, program elaborat în concordanță cu respectarea tuturor măsurilor de delimitare strică a circuitelor epidemiologice, a programului de lucru și odihnă al angajaților, cu monitorizarea stării de sănătate anterior și post-vaccinare etc..

Bibliografie
Storage SUUMC (27 de imagini)

Sisteme complexe. Subiect de teză de doctorat inter-pluri și transdisciplinar. Formalismul (modelul) matematic al algebrei și analizei matriciale în contaminarea unui „human specimen” cu un virus (agent patogen inframicrobian, inclusiv, Covid-2019/SARS-CoV-2). Aplicații la crearea unui vaccin rezistent contra acestuia. [Subject of inter-pluri and transdisciplinary doctoral thesis. Mathematical (model) of algebra and matrix analysis in contamination of a „human specimen” with a virus (inframicrobial pathogen, including Covid-2019/SARS-CoV-2). Applications to create a resistant vaccine against it. (Multi-and inter-disciplinary dissertation topic. The mathematical algebraic and matrix model in the contamination of a human specimen with a virus)].

Spitalul Militar Central București (România) – Thailanda, mesaje de solidaritate şi susţinere pentru personalul medical, implicat în lupta cu pandemia Covid 19

Realizări științifice remarcabile în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” București

Articolul precedent„Lecții de viață”. Viața și fericirea noastră! Eseu filozofic (partea I). Corespondenţă de la Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului (Naţiunile Unite)
Articolul următorRowan Atkinson renunţă la rolul Mr. Bean
Fizician teoretician și matematician de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.