Acasă Concerte Chitara cu corzi de argint. Recital Maxim Belciug la Teatrul de...

Chitara cu corzi de argint. Recital Maxim Belciug la Teatrul de Arta Bucuresti

Plagiatul în lumea contemporană (Plagiatul, boala copilăriei epigoniei. Responsabilitatea morală, răspunderea civilă și penală. Reforme structurale administrative și socio – juridice pentru combaterea cu eficacitate a plagiatului)

Subiect de teză de doctorat inter-pluri și transdisciplinar. Sisteme complexe. Formalismul (modelul) matematic al algebrei și analizei matriciale în contaminarea unui „human specimen” cu un virus (agent patogen inframicrobian, inclusiv, Covid-2019/SARS-CoV-2). Aplicații la crearea unui vaccin rezistent contra acestuia. [Subject of inter-pluri and transdisciplinary doctoral thesis. Mathematical (model) of algebra and matrix analysis in contamination of a „human specimen” with a virus (inframicrobial pathogen, including Covid-2019/SARS-CoV-2). Applications to create a resistant vaccine against it. (Multi-and inter-disciplinary dissertation topic. The mathematical algebraic and matrix model in the contamination of a human specimen with a virus)].

Miercuri, 23 februarie 2022, carismaticul chitarist Maxim Belciug susține primul recital solo din 2022 pe scena Teatrului de Artă București. Intitulat sugestiv „Chitara cu corzi de argint”, recitalul promite o metaforă-bijuterie de desfătat auzul și inima, cum nu se poate mai nimerită pentru o seară ante-dragobete. Iar cum protagonistul serii este Maxim Belciug, artistul chitarei și al Încântărilor, e sigur că norocoșii ce se vor afla în sală vor petrece un răstimp prețios, sclipitor ca spuma mării, legănați de Johann Sebastian Bach, cu muzică rusească, spaniolă și latinoamericană, de drag și de corazón. Așa sună iubirea, aceea mirabilă, cu gust de primăvară albastră, care s-a făcut muzică și vine câteodată să ne tresalte și pe noi.

Întâlnirea cu Maxim Belciug într-un recital de chitară solo este pur și simplu o desfătare. Dacă, în formulele de duo cu care ne-a obișnuit în ultimul timp, chitaristul caută cu eleganță să-și pună în valoare partenerul, atunci când rămâne singur cu chitara sa el lasă în urmă constrângeri și mode și își permite să viseze din vârful degetelor. Iar visele sale sunt molipsitoare. O fi poate sonoritatea specială a chitarei, atât de diferită de timbrul cunoscut al unei viori sau al unui pian, ori îmblânzirea totală a tehnicii care pe mulți instrumentiști îi ține captivi, însă la Maxim Belciug un lucru e cert: chitara plânge și iubește și dansează pe una și o mie de voci, ca o orchestră ireală care atacă pasional, fără să-i pese de drumul înapoi. Lipsite de luciul exterior al punerii în scena, recitalurile sale oferă în schimb un flagrant prilej de mirare. Și încântare.

Notă. Recitalul începe la ora 19.00, în sala Teatrului de Artă București din str. Sfântul Ștefan 21. Biletele sunt disponibile online, la MyStage (Bilete la chitară cu corzi de argint) și EventBook (Chitară cu corzi de argint-Maxim Belciug) sau pe Facebook)

Tradiții cu seva în spiritualitate. Dragobetele-Adevăratul Valentine’s Day românesc (Corespondență de la Lect. dr. Doina Guriţă, poet şi prozator, Iași, membru al USR – Uniunea Scriitorilor din România, al AJTR – Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România și al SPAF – Societatea Poeților și Artiștilor din Franța, premiată de „Société des poètes et artistes de France” la Barbizon – Greater Paris)

Articole Aociate

O zi de noiembrie cu Maxim Belciug. Recital de chitară

Tango Neverosimil. Concert Maxim Belciug (chitară) & Alexandru Nuca (bandoneon)

Concerte Maxim Belciug

Chansons Russes. Concert premieră Irina Perneș (vioară) & Maxim Belciug (chitară)

Nota redacției

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.