Acasă Conferințe, Dezbateri, Simpozioane Clusterele solicitate pentru propunerea și dezvoltatea unor soluții care să contribuie la...

Clusterele solicitate pentru propunerea și dezvoltatea unor soluții care să contribuie la refacerea lanțurilor de aprovizionare (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu, președinte Asociația Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX – Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export)

În perioada 22-24 iunie 2022 USH Pro Business și ecosistemul de clustere din care face parte (Danube Engineering Hub, Danube Fourniture Cluster, Bio Concept Valea Prahovei, Bio Danubius Cluster și Romanian Textile Concept)  a participat la Conferința Internațională a Clusterelor ce a avut loc la Cluj-Napoca. Evenimentul de talie internațională a constat în sesiuni tematice, workshop-uri, brokeraje B2B/C2C în jurul temei centrale: „Sustainable Business Performance”. Sub egida platformei europene a clusterelor ECCP (European Cluster Collaboration Platform) a avut loc loc prima ediție a evenimentului „C2Lab” de regândire în contextul tranziției verzi și digitale, a transformării industriale și a lanțurilor globale.

În cadrul evenimentelor a avut loc și Adunarea Generală a Clustero (Asociația Clusterelor din România), principala platformă de cooperare, schimb de informații și sprijin pentru dezvoltarea peisajului național al clusterelor unde Danube Fourniture Cluster a fost admis ca membru. Invitatul special a fost Antonio Novo, Președintele Alianței Europene a Clusterelor (ECA).

„Am participat la un eveniment în premieră destinat  proceselor de co-creare și identificare, prin capacitatea de inovare a clusterelor și membrilor săi, a unor soluții viabile adresate proceselor disruptive ale lanțurilor globale și europene, și de recreare a unor noi tipuri de legături de afaceri aliniate la marile provocări geo-politice, de securitate și de combatere a schimbărilor climatice cu care se confruntă mediul de afaceri din România și din Europa. Ne vom implica în mai multe zone tematice unde avem expertiză cum sunt agro-ecologia, designul și schimbările climatice, energia verde, zona manufacturieră, digitalizarea, abordarea holistică a sănătății umane, adică domenii unde clusterele USH Pro Business sunt active” a declarat Conf. dr. Costin Lianu, director general USH Pro Business.

„Inițiativa Comisiei Europene este remarcabilă și felicităm organizatorii, respectiv asociația Clustero și consorțiul clusterelor din zona de Nord-Vest. Consorțiul nostru de clustere Wallachia eHub, care acoperă în special Muntenia și alte regiuni din sudul țării, și-a adus contribuția la atelierele de lucru și se va implica în proiecte europene valoroase discutate cu acest prilej„ a declarat prof. dr. Irina Gabriela Rădulescu, manager al clusterului Danube Engineering Hub, care asigură secretariatul consorțiului de clustere Wallachia eHub.

Articole asociate

Wallachia eHub poarta soluțiilor digitale pentru o tranziție verde

Centrul de inovare digitală Wallachia eHub abordează teme esențiale pentru dezvoltarea regiunii Sud-Muntenia

Wallachia eHub și Smart eHub preocupate să introducă cele mai avansate tehnologii la nivel de UAT (Unitate Administrativ – Teritorială)

Wallachia eHUB dezvoltă proiecte și experimente de digitalizare recunoscute la nivel european

Danube Furniture Cluster (DFC) prezent la TIIB (Târgul Intermob Istanbul) 2021

USH Pro Business (Evenimente, Comunicare și Internaționalizare)

Universitatea Spiru Haret este o universitate cu puternic profil antreprenorial, atât prin centrul său antreprenorial USH Pro Business cât și prin programe de start up și de pregătire antreprenorială desfășurate de centrele din București și din țară ale universității.

Notă. Alte articole despre USH Pro Business

Nota redacției