Acasă Apărarea Drepturilor Cetățenilor (Omului) Comunicat al Lordului Sir Prof. dr. Av. Florentin Scalețchi președinte – fondator...

Comunicat al Lordului Sir Prof. dr. Av. Florentin Scalețchi președinte – fondator al OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului) – Ecosoc (Națiunile Unite), partener al Jurnalului Bucureștiului. Un pios omagiu marelui intelectulal Robert Badinter, „părintele abolirii pedepsei capitale în Franța, fost președinte de onoare al organizației de luptă contra pedepsei capitale ECPM (Thomas CSINTA – redactor șef)

Pe 25 ianuarie 2024, Lord Sir prof. dr. av. Florentin Sclalețchi președintele-fondator al OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului-Ecosoc- Națiunile Unmite) a adresat (în limbile română și engleză) un comunicat autorităților statului român interesate prin care face cunoscut acestora documentele cu de identitate cu care se pot legitima inspectorii și comisarii organizației pe care conduce, în cazul în care situația o impune.

Thomas Csinta (Research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social Sciences and criminal investigative journalism), Chief Editor J-B (Journal of Bucharest), Private investigator & Press attached OADO (Organization for Human Defence-United Nations-Ecosoc), detașat la Curțile cu Jurați ale Tribunalului Judiciar Paris este singurul atașat de presă (străin) al organizației, care se legitimează cu documentul atașat (mai jos)

Corespondenţă de la Lordul Sir Florentin Scaleţchi, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului–Naţiunile Unite

Notă. Articolele Lordului Sir Florentin Scaletchi în Jurnalul Bucureştiului Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO)

 

Thomas CSINTA, research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social Sciences and criminal investigative journalist (Press Attached of Organization for the Defense Human Rights – United Nations)

Cătălin Asavinei Președinte–fondator OADDR (purtător de cuvânt, comunicate de presă, legătura cu partenerii media–cultural și societăți comerciale–Jurnalul Bucureștiului).

Activitatea internațională a OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite) în Franța Metropolitană (inclusiv în Corsica) și în țările francofone (Belgia și Elveția) în parteneriat cu Jurnalul Bucureștiului (specializat în investigații jurnalistice criminale în domeniul socio – judiciar, inclusiv, în apărarea victimelor erorilor judiciare)

Organizația pentru Apărarea Deținuților din Diaspora Română (OADDR) partener de anchete (investigații) al ICIS (International Criminal Investigation Service) al Jurnalului Bucureștiului

Notă. alte comunicate-articole ale  Lordului Sir Florentin Scaletchi în Jurnalul Bucureştiului Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO)

Nota redactorului șef Thomas Csinta. „Monica Macovei, complice la asasinarea ofițerului acoperit SRI Sorin Crivăț cu scopul șetergerii urmelor Dosarului „Armamentul” și a unor probe din „Țigareta II”. În baza probelor trimise de Consiliului de Securitate al ONU, în martie 2002- când Adrian Năstase era prim ministru-procurorul general, din epoca, al României a dispus începerea unei anchete legate de traficul de armament, derulat pe teritoriul României în perioada 1997-1999. În dosar erau implicate (printre alții) generalul Constantin Degeratu, Traian Băsescu (în calitate de ministru al Transporturilor), Viktor Bout și alții (există și o Anexă la care mă voi referi). Traficul de armament se desfășurase cu implicarea unor firme (țigări-armament) „reprezentate” legal de Monica Macovei (în calitate de avocat și de falsificator de documente). La sfârșitul anuluii 2004 dosarul era aproape finaliza-trebuind să își urmeze cursul. O „secvență” esențială a traficului de armament în perioda 1998-1999 fusese făcută cu fructuoasă colaborare Traian Băsescu-Viktor BoutOmar Hayssam, cu implicarea generalului Degeratu.

Mai exact, în calitate de șef al Statului Major General al Armatei, generalul Degeratu fusese cel care autorizase acordul de survol și aterizare pentru rachetele Arsenalului Armatei, exportate de Omar Hayssam (într-o țară supusă embargoului internațional. Autorizare transmisă Statului Major al Forțelor Aeriene, prin intermediul biroului Acorduri și relații internaționale, aflată în subordinea directă a șefului Statului Major General. După ce Băsescu a ajuns la Cotroceni, Dosarul penal „Armamentul” s-a transformat, în Strict Secret de Importantă Deosebită (SSID), primind ulterior nr. 628/D/P/2005. Monica Macovei, numită ministru al Justiției a avut sarcina de a modifică legislația astfel încât să procurorii să fie subordinate politic (în acest sens modificandu-se abuziv legislația europeană adoptată în timpul guvernării Năstase).

Sorin Crivăț, (formal) șeful Documentelor Clasificate din OPSPI (Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie) a pus la dispoziția procurorilor DIICOT, în 2005, toate dovezile ce au stat la baza întocmirii Dosarului penal 628/D/P/ 2005 (dosarul „Armamentul”). Conform celor prezentate de Sorin Crivăț legat de Traian Băsescu (citez) „pe timpul mandatelor de ministru al Transporturilor, a dezvoltat și întreținut, împreună cu cetățeanul rus Bout Viktor, cunoscut că dealer de armament în zonele de conflict internațional supuse embargoului ONU și NATO, rețeaua de trafic ilegal cu armament atît de proveniență autohtonă, cât și străînă”. Dosarul a fost secretizat și nu și-a mai urmat cursul. În urmă insistențelor de a se da curs dosarului, Sorin Crivăț a fost acuzat, fals-cu implicarea Monicăi Macovei–printr-un denunț suspect, de trafic de influență și de primirea sumei de 30.000€ ca mită, în calitate de fost șef al Corpului de Control al ministrului Integrării și șef al structurii de securitate al OPSPI din MEC (Ministerul Economiei). Mita nu a fost dovedită niciodată, dar Sorin Crivăț a fost reținut și încarcerat în Penitenciarul Codlea în 23 decembrie 2006, urmare a presiunii procurorilor, la ordinul Monicăi Macovei (Traian Băsescu fiind, desigur, în cunoștință de cauza). El moare în condiții suspecte în penitenciar la numai 32 de ani, pe 28 martie 2007, după ce un medic i-ar fi administrat o injecție.

Fost șef al Corpului de Control al Ministerului Integrării Europene și al structurii de securitate la Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie din cadrul Ministerului Economiei, a susținut că este ofițer acoperit SRI sub numele de Mihai Popescu, atunci când a fost arestat pe baza unui denunț, pentru luare de mită de la omul de afaceri braşovean Florin Daniel Guran (suma de 108.000 Ron), în schimbul ajutorului pe care i l-ar fi promis pentru a-i înlesni afaceri cu produse petroliere. Ajuns în arest, Sorin Crivăţ şi-a dezvăluit calitatea de ofiţer acoperit și a început să facă dezvăluiri procurorilor. Ulterior, după o lună de arest, Sorin Crivăț a murit de „moarte bună”. Cu toate acestea, părinții lui sunt convinși că el a fost otrăvit în arest. Decesul s-a produs în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii, după ce Sorin Crivăţ a jucat fotbal în curtea penitenciarului. În urma necropsiei efectuate ieri, anchetatorii au stabilit că moartea a fost non-violentă. În schimb, familia lui Crivăţ a anunţat că va contesta acest verdict la institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti, deoarece consideră că moartea acestuia, cu doar o zi înainte de posibila sa eliberare din penitenciar, este suspectă.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit, la Adevărul Live, despre momenul răpirii jurnaliştilor români şi despre fuga lui Omar Hayssam din ţară. „Eram în Afganistan, la trupe, le vizitam. În drum spre casă am aflat de răpirea a teri jurnalişti români. Numele lor nu-mi spuneau nimic. Am început imediat acţiunile, aşa cum sunt public cunoscute, dar şi secretizatate. Documentele nu sunt desecretizate pentru că ele arată un mod de operare. Desecretizarea înseamnă să se facă public modul de operare, ori nu se poate acest lucru. Nu sunt lucruri blamabile. Astfel de operaţiuni se fac cu un singur obiectiv: săvârşeşte scopul de a-i recupera“, povesteşte Băsescu, despre momentul răpirii celor trei jurnalişti români. Întrebat dacă s-au plătit bani pentru răscumpărare, Băsescu a răspuns: „Nu, exclus. S-au găsit alte formule“.

Pe urmele jurnaliştilor francezi şi români în Irak! Răscumpărarea din irakianul „Uncle Tom’s Cabin” (corespondență de la prof. dr. Thomas CSINTA – jurnalist de investigații criminale, Paris, atașat de presă al Poliției Capitalei și al OADO – Națiunile Unite)

Răscumpărarea ostatcilor francezi şi români din Irak! Teoria generală a crizelor de ostatici în zonele de conflict (corespondență de la prof. dr. Thomas CSINTA – jurnalist de investigații criminale, Paris, atașat de presă al Poliției Capitalei și al OADO – Națiunile Unite)

Thomas CSINTA, research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social Sciences and criminal investigative journalist (Press Attached of Organization for the Defense Human Rights – United Nations)

Omagiu marelui aboliționist Robert Badinter, „părintele abolirii pedepsei capitale” în Franța decedat pe 9 februarie 2024

Nota redactorului șef Thomas Csinta.  „Dreptul de a trăi este cel mai important dintre toate drepturile (fundamentale) ale Omului” spunea mare aboliționost și apărător benevol al celor de pe culoarele morții Robert Badinter (fost profesor de Drept Penal și Ministru al Justiției, fost președinte al Consiliului Constituțional Francez) președinte de onoare din 2016 al celebrei organizații angajată în lupta contra pedepsei capitale ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort)  și al Société des amis de Victor Hugo, participant la elaborarea Constituției României. Din păcate, pe 9 februarie 1924, marele întelectual, adept al toleranței, al reconcilierii și aboliționist Robert Badinter, cel care este considerat „părintele abolirii pedepsei capitale” în Franța (prin proclamarea legii pe după câștigarea alegerilor prezidențiale de către François Mitterrand () a decedat (din cauze naturale) la vârsta de 94 de ani.

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Este și cel care l-a grațiat pe criminalul Philippe Maurice (ultimul condamnat moarte în 1981 și primul grațiat în 1981), considerat „simbolul abolirii pedepsei capitale” în Franța. Fiul unui gardian al păcii (agent de ordine publică), Philippe Maurice este condamnat la moarte de către Curtea cu Jurați de la Paris pe 28 octombrie 1980 pentru uciderea a 2 polițiști de la PP (Prefectura de Poliție) Paris, Jean-Yves Ruelle și Gérard Croux, pe 7 decembrie 1979, în cadrul unei fuziade (schimb intens de focuri da armă), după ce pe 26 septembrie 1979, împreună cu colegul său criminal Serge Attuil, îl vor ucide pe paznicul de noapte Mohammed Hachemi care îi surprinde într-un parking (parcare) furând din mașini de lux.

La intervenția lui Robert Badinter care îl și vizitează în închisoare, pe 25 mai 1981, el va fi grațiat de către președintele Mitterrand (chiar înainte ca pedeapsa capitală să fie abolită în Franța), devenind astfel penultimul condamnat la moarte și grațiat de un președinte de stat francez. Prin grațiere, pedeapsa lui de condamnare la moarte va fi comutata la închisoare pe viață, cu 22 de ani de perioadă de siguranță (înainte de care nu poate fi pus în libertate condiționată sub control judiciar). Merită de remarcat faptul ca în momentul arestării sale Philippe Maurice era în posesia unui CAP (Certificat de Aptitudini Profesoonale) în contabilitate (echivalentul unei diplome de ajutor contabil obținut la terminarea unei școli profrsionale), iar în 1995 si-a susținut teza de doctorat în istorie medievală la Universitatea Tours, în regim de detentie (avându-l ca directori de memoriu pe profesorii Christine Deluz și Bernard Chevalier) cu calificativul foarte bine. Lucarea (absolut originală) intitulată Familia la Gevaudan la sfârșitul Evului Mediu a uimit nu mumai membrii comisiei dar și publicul (destul de numeros) care a participat la susținerea ei. Cu puțin timp după susținerea ei, Maurice Philippe primește un post de asistent de cercetare la Universitatea Tours, iar pentru a-l putea ocupa 150 de oameni de știință (printre care și mulți laureați ai Premiului Nobel) vor face presiuni asupra Justiției franceze, care în 1999 îi acorda un regim de semi-libertate pentru ca pe 8 martie  2000 (de ziua femeii!) sa fie pus în libertate condiționată sub control judiciar, practic, după 22 de ani de recluzoune criminală.

Astăzi este „enseignant-chercheur” (reasearch professor, profesor-cercetător) la celebra Școala de înalte studii în științe sociale (EHESS) și director de cercetare (teză) la Centrul național de cercetare științifică (CNRS) și este unul dintre inițiatorii celebrei organizații ECPM (Împreună contra pedepsei cu moartea), cu care am participat și eu la o serie de congrese internaționale (vezi Jurnalul Bucurestului), în special, pentru abolirea pedepsei capitale în dosarele criminale în care nu este vorba de crime de sânge, cum este, de exemplu, traficului de stupefiante.

Congresele internaționale (mondiale și regionale) contra pedepsei cu moartea organizate de ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort– Together Against the Death Penalty–Împreună Contra Pedepsei cu Moartea) de la Strasbourg, Montreal, Paris, Geneva, Madrid, Oslo și Bruxelles, Rabat și Kuala Lumpur. Al 8-lea Congres mondial contra pedepsei cu moartea de la Berlin cu Jurnalul Bucureștiului. Marii aboliționiști francezi.

Robert Badinter l’a sauvé, voici l’histoire du dernier condamné à mort français, devenu historien
Mort de Robert Badinter (1928-2024), lourde peine
Mort de Robert Badinter (1928-2024)-lourde peine

Robert Badinter – la mort d’un humaniste

Le livre de Philippe Maurice „De la haine à la vie” (Cartea lui Philippe Maurice „De la ură la viață” – în traducerea și adaptarea juridică al prof. dr. Thomas CSINTA, jurnalist de investigații criminale, atașat de presă al Poliției Capitalei și al OADO – Națiunile Unite)

ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort). Rolul „pozitiv” al pedepselor lungi de închisoare. Articol dedicat profesorului și cercetătorului medievalist Philippe Maurice, simbolul abolirii Pedepsei Capitale în Franța, unul dintre inițiatorii celebrei organizații aboliționiste franceze ECPM (Împreună Contra pedepsei cu Moartea), alături de profesorul de drept aboliționist Robert Badinter, „părintele” abolirii pedepsei capitale în Franța (consultant la elaborarea Constituției României în 1991)

ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort). Părintele și simbolul abolirii pedepsei capitale în Franța (cu 4 decenii în urmă), profesorii Robert Badinter și Philippe Maurice (condamnat la moarte pe 28 octombrie 1980 de către Curtea cu Jurați de la Paris, ultimul grațiat de un președinte de stat francez). Corespondență din Franța (prof. dr. Thomas CSINTA – Monitorul Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Naţiunile Unite)

Nota redacției

Congresul Internațional al Universității Apollonia din Iași Ediția XXXIV – „Pregătim viitorul promovând excelența”. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarelor Realitatea & Timpul – parteneri media ai Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π) – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1 (Generalități)

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești/ Die Geschichte der rumänischen Lyrik (de la începuturi și până astăzi) a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra

 

8 COMENTARII