Acasă Evenimente Comunicat UZPR (Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România): Lansarea cărții „O istorie ilustrată...

Comunicat UZPR (Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România): Lansarea cărții „O istorie ilustrată a românilor de la Est de Prut” de Octavian Tâcu

48
0

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) lansează, joi, ora 11.00, în sala studio TV,din B-dul. G-ral. Gheorghe Magheru nr.28-30, volumul „O istorie ilustrată a românilor de la Est de Prut”, autor Octavian Țîcu, apărută la editura Litera.

Octavian Țîcu (n.1972) este istoric, om politic și fost boxer profesionist din Republica Moldova, de 7 ori campion național la box, reprezentat al Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de vară din 1996, la categoria 57-60 kg. A făcut parte din Comisia pentru studierea și aprecierea regimului comunist totalitar din Republica Moldova, în ianuarie 2010, iar în anul 2013 a fost Ministru al Tineretului şi Sportului.

În data de 7 decembrie 2019, Octavian Țîcu a fost ales președinte al Partidului Unității Naționale cu vot unanim în cadrul Congresului II Extraordinar al formațiunii. Este absolvent al Universităţii Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, doctor în istorie, profesor universitar.

Octavian Țîcu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, este autor a 7 monografii şi a peste 50 articole ştiinţifice şi peste 150 articole pe probleme de istorie, ştiinţe politice şi relaţii internaţionale.

Supranumit „Omul cu cărţile”, deputatul Octavian Țîcu  distribuie cărţi în bibliotecile publice în cadrul campaniei „Ce înseamnă Unirea cu România“, pe care o desfăşoară prin toate localităţile Republicii Moldova.

După alegerile prezidenţiale de la Chişinău, Octavian Țîcu, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale declara că misiunea unioniştilor abia începe în Republica Moldova.

Volumul, propus spre lansare tratează istoria românilor de la Est de Prut ca parte a culturii și civilizației românești, chiar dacă aceștia, după anexarea la Imperiul Rus în 1812, cunosc o evoluție diferențiată.Cercetarea se referă la diverse ramificări ale prezenței românești în spațiul euro-asiatic, de la Caucaz, Crimeea și Țările Baltice, la Asia Centrală, Siberia și Extremul Orient.În același timp, autorul își propune ca prin acest demers să demoleze mitologia sovietică a separării dintre moldoveni și români, încercând o reconciliere a românilor de la Est de Prut în problema identitară și o acceptare a faptului că fac și ei parte din spațiul românesc.

Invitaţi de onoare: Istoricii Bogdan Bucur, Constantin Corneanu, Ion Constantin
Diplomații Neagu Udroiu, Ioan Popă, Iuliana Gorea Costin, Mihai Gribincea.

Bibliografie

Octavian Țâcu: „Pentru prima dată în viață am votat și nu am mustrări de conștiință”

Octavian Țâcu îndeamnă cetățenii să nu meargă la concert: Sunt o mulțime de modalități de a boicota minciuna zilei de astăzi

A se vedea și alte comunicate UZPR

Săptămâna presei românești „Pagini luminoase de istorie”

Comunicat UZPR (Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România): Proiectul Laser Trip – Când lumina devine muzică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.