Acasă Muzică, concerte, spectacole Concert de tango și muzică latinoamericană live, cu Alexandru Nuca (bandoneon) &...

Concert de tango și muzică latinoamericană live, cu Alexandru Nuca (bandoneon) & Maxim Belciug (chitară)

387
0

Duminică, 22 octombrie 2023, ARTHUB își invită publicul la un concert special de tango avându-i ca protagoniști pe bandoneonistul Alexandru Nuca și pe chitaristul Maxim Belciug. Cei doi artiști urcă din nou împreună pe scenă, după mai bine de 2 ani de la ultima apariție în această formulă, pentru un program de muzică latinoamericană, tango, milonga și alte finețuri, pe care afișul îl prefațează cu un haiku de Mario Benedetti: „mi-am luat un tango/de la chioşcul de amintiri/din aeroport.”

Întâlnirea muzicală dintre Alexandru Nuca și Maxim Belciug e unul dintre acele momente fericite pe care le aștepți fără să știi. E ca o zi cu două dimineți sclipind de muzică și soare, un prilej rar, pe care nu vrei să-l scapi când apare. Chitara pasională a lui Maxim Belciug, cu sunetul său aparte și toate pornirile sale, când misterioase și duioase, când brutale, tăioase, își găsește în bandoneonul cântat cu măiestrie de Alexandru Nuca un partener de joc pe măsură. Din muzica lor sar scântei, sar trăiri, sar culori: galben, singura culoare pe care o putea vedea Borges, și azuriu, și verde, culoare de mentă, și roșu sângeriu. E o bogăție, dar nu numai de străvezii, romantice plăceri, ci și de scrâșnet, de dureri, de despărțiri, de împreună. Ca-n viață– și-n muzică, și-n tango. Căci, așa cum spunea Jean-Louis Borges, „tangoul dă tuturor un trecut imaginar, ascultând tangoul simțim cu toții cum, în chip magic, am murit în colțul străzii într-o încăierare”.

Concertul de duminică, 22 octombrie 2023, începe la ora 19h00 și are loc la ARTHUB, str. Budișteanu 10 (pe sânga), București. Biletele sunt disponibile pe TomTix sau în locație, înainte de începerea concertului. Concertele, spectacolele și petrecerile organizate de Grădina ARTHUB și ARTHUB București contribuie la sustenabilitatea proiectului ca scenă independentă și spațiu de dialog cultural și artistic.

Articol asociat

concert Alexandru Nuca & Maxim Belciug

Notă. Alte articole în Jurnalul Bucureștiului despre Maxim Belciug

Nota redacției

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez, napoleonian, de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra