Acasă Concurs național și internațional de Artă Concursul Internațional „Gheorghe Petrașcu” devine o tradiție (Corespondență de la Sebastian Crăciun...

Concursul Internațional „Gheorghe Petrașcu” devine o tradiție (Corespondență de la Sebastian Crăciun Președinte al Asociației Cultual Sportive „Pro Valores”, Expert PR al UAP – Uniunea Artiștilor Plastici din România, partener cultural al Jurnalului Bucureștiului)

460
2

Concursul Internațional de Artă Plastică „Gheorghe Petrașcu” se transformă  într-o tradiție a orașului Tecuci. Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci  și Asociatia Pro Valores, organizează a doua ediție a competiției dedicată memoriei primului mare pictor român devenit academician. Întrecerea se adresează iubitorilor libertății absolute reprezentată de imaginație, în încercarea de a descoperi noi talente îndrăgostite de universul culorilor, formelor și expresiilor.

Concursul Gheorghe Petrașcu se va desfășura exclusiv on-line, iar participanții, împărțiți pe două categorii de vârstă, vor putea trimite fotografiile lucrărilor (pictură, grafică, tehnici mixte) și documentele necesare înscrierii în perioada 15 septembrie–15 noiembrie 2023, pe adresa electronică (e-mail): concursulgheorghepetrascu@gmail.com. Întrecerea artistică are trei perioade de înscriere (15 septembrie–15 octombrie, 16–31 octombrie si 1–15 noiembrie 2023). Amănunte despre conditiile de participare la acest concurs găsiți pe site-ul Asociației Pro Valores. Concurenții vor putea trimite lucrări inspirate de următoarele teme în care a excelat maestrul omagiat: natură statică, peisaj, nud, flori și portret. Creațiile premiate în urma hotărârii unui juriul condus de pictorul Gheorghe Dican– vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, vor intra în colecția Muzeului „Teodor Cincu” din Tecuci și vor putea fi admirate în cadrul unei expoziții permanente. Trofeul Concursului „Gheorghe Petrașcu” va fi realizat de unul dintre cei mai valoroși ceramiști români, artistul George Dragomir. Premiile care îi așteaptă pe concurenți se ridică la valoarea de peste 10000 Ron. Regulamentul complet poate fi consultat pe site-ul Asociației Pro Valors. 

Co-organizatori: Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci și Asociaţia „Pro Valores”. Parteneri: Primăria Tecuci, Uniunea Artiștilor Plastici din România și Fundația Har. Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Trinitas, Agerpres, AmosNews, CooltNeamt, JurnalMM.ro, Agentia de carte, Romania Pozitiva.ro, Zile și Nopți, Revista Arta, Modernism, Top Business, Piata de arta, Roportal.ro

Notă. Gheorghe Petrașcu se năștea la 1 decembrie 1872 la Tecuci. A fost o personalitate de primă valoare a artei românești. A devenit în anul 1936, primul membru al Academiei Române provenit din rândul artiștilor plastici. Absolvent al Şcolii de BelleArte din Bucureşti, şi-a continuat studiile la Academia „Julian” din Paris. După o primă expoziţie personală la Ateneul Român, a participat la expoziţiile saloanelor oficiale româneşti de la Barcelona, Paris, Veneţia, Zürich, impresionând prin cromatică și prin forţa expresivităţii din peisaje şi scene de interior.

Sebastian Crăciun

Pictorul Gheorghe Petrascu – pictura unui mare colorist

Articole asociate

Concursul Internațional de Artă Plastică „Gheorghe Petrașcu” devine un eveniment al comunității (Corespondență de la Sebastian Crăciun – Preşedintele Asociaţiei Cultural Sportive Pro Valores)

Marele pictor Gheorghe Petrașcu onorat de orașul natal la 150 de ani de la naștere. Simpozionul „Gheorghe Petrașcu–150″. Laureații Concursului Internațional de Artă Plastică „Gheorghe Petrașcu” (Corespondență de la Sebastian Crăciun – Preşedintele Asociaţiei Cultural Sportive Pro Valores)

Nota redacției

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Drama de pe Bulevardul La Défense de la Nanterre (Métropole du Grand Paris). Moartea adolescentului franco – algerian Nahel (Naël) Merzouk – o crimă (asasinat) cu caracter rasial (conform organizațiilor musulmane și ale drepturilor omului) sau legitimă apărare din parte polițistului – motociclist Florian Menesplier (conform sindicatelor de poliție și organizațiilor de extremă dreaptă)? Consecințele evenimentului dramatic. În căutarea adevărului istoric.

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra