Acasă Conferințe, Dezbateri, Simpozioane Conferința Națională „Iorga după Iorga” ediția a 2-a, cu tema „România, doar...

Conferința Națională „Iorga după Iorga” ediția a 2-a, cu tema „România, doar atât. Între patriotism și Naționalism”

Consiliul Județean Prahova, în colaborare cu Centrul pentru Studii de Intelligence și Geopolitică Aplicată, organizează, în perioada 20-22 mai 2022, la Vălenii de Munte, Conferința Națională „Iorga, după Iorga”, ediția a doua, cu tema „România, doar atât. Între patriotism și naționalism”. Acest eveniment se va realiza în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Arheologie Ploiești, Casa Memorială „Nicolae Iorga”, Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR). Colaboratori media vor fi: Radio România Actualități, Eveniment istoric, Enigmele istoriei, Actualitatea prahoveană ,Ancheteonline și Newsteam. Project manager al acestei conferințe este Costel Oprea, editor Ancheteonline.

La această conferință vor fi prezenți reprezentanți ai Academiei Române, profesori universitari de la Universitatea București, de la Universitatea Națională de Apărare, „Carol l”, cercetători de la Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS), invitați de marcă, din țară. Totodată, în cadrul evenimentului, se va organiza un concurs de educație națională, în rândul elevilor de la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte.

Evenimentul este dedicat personalității marelui savant, Nicolae Iorga, dar și moștenirii sale, care și-a lăsat amprenta în educația generațiilor actuale și a urmașilor noștri. De aceea, Conferința Iorga este o lecție de patriotism, de propășire a neamului românesc. Conferința Națională „Iorga, după Iorga” va reprezenta o frumoasă desfășurare de forțe intelectuale care vor ține prelegeri științifice despre epoca Iorga, despre modelele de patriotism predate, românilor, de la tribunele poporului.

Vor fi prezente oficialități ale județului, în frunte cu președintele președintele Iulian Dumitrescuviceprimarul Ploieștiului,  Dan Nicodim, Parlamentul României va fi reprezentat de deputatul Dan Gheorghe iar  Parlamentul European de eurodeputatul Eugen Tomac.

Din lumea știintelor istoriei, vor ține prelegeri, conf. dr. Florian Bichir, prof. dr. Alin Spânu, prof. dr. Constantin Hlihor, cerc. dr. Liviu Spânu, dr.  Constantin Hlihor, colonel dr. Tiberiu Tănase, conf. dr. Alba Popescu, prof. dr. Narcis Zărnescu, dr. Viorel  Gaftea. Întreaga desfășurare științifică se va încheia în toamnă, când toate lucrările prezentate la Conferința „Iorga, după Iorga”, vor fi publicate într-o carte, dedicată acestui eveniment.

Articole asociate

Deschiderea expoziției „Nicolae Iorga – 150 de ani de la naştere”, la MNIR (Muzeul Național de Istorie a României)

Nicolae Iorga–150 de ani de la naștere (UZPR–Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România)

Nota redacției

10 COMENTARII