Acasă Carte - Editură Confesiuni esențiale. Țara celor 93,5%! (Corespondență de la scriitorul și cineastul Grid...

Confesiuni esențiale. Țara celor 93,5%! (Corespondență de la scriitorul și cineastul Grid Modorcea, Dr. în Arte)

Dacă 93,5% din populația României nu cumpără nici măcar o carte pe an, așa cum ne comunică Eurostat (organismul Comisiei Europene de statistică), înseamnă că peste 20 de ani România va fi o țară fără cultură, adică fără identitate. Deci 18,5 milioane de români nu intră într-o librărie  o dată pe an să cumpere o carte! Atenție, nu la Covidenie, ci la dragostea de carte suntem pe ultimul loc în Europa! Nici cei mai mari dușmani ai socialismului nu au visat așa ceva, ca România să devină o nudă piață de desfacere pentru produsele lor, pentru produsele străine.

Toată România va fi un talcioc internațional cu cartofi chinezești, gogoșari franțuzești, chifle japoneze, apă tonică de la London, haine, mașini, covoare, frigidere, porci, conserve, grâne, pepeni, galoși, izmene, gât legău de spânzurat, toate de import. Iar țara se va numi Romerica sau Eurolibera, să sune cât mai comercial, cât mai desțărat.

Eu fac parte dintre cei 6,5 % care mai intră în librării, care mai cumpără o carte pe an. Dar oare câți cumpără un tablou sau un disc? Dar asta-i altă statistică, o s-o facă melomacii de la Festivalul „Enescu”. Acum vorbim de criza cărții. Nu scrise, nu tipărite, ci citite. Unii știu că eu sunt scriitor de cărți (nu de vagoane).  Am debutat la 17 ani și pe atunci o carte de debut se scotea în 10 mii de exemplare, azi nici într-o sută. Și nici nu se vând.  Nu mă mir că nu se vând. Nu se vând pentru că nu se cumpără. Și nu se cumpără fiindcă nu există cititori. Oricât de geniali ar fi autorii și oricâtă reclamă li se face. Știu ce spun. Am dovezi că sunt foarte talentat, vă rog să mă credeți, am scris cărți de toate genurile, știu să-l prind pe cititor, dar care cititor? Am ajuns să scriu pentru Cititorul din Viitor, pentru că prezentul literelor e pe dric. 

Nu se cumpără nici o carte pe an pentru că 93,5% dintre români trăiesc ca să mănânce, nu mănâncă să trăiască! La 25 de ani sunt butoaie gata să le sară o doagă! Categoric, populația României va scădea vertiginos, fiindcă limita de vârstă sănătoasă va fi 30 de ani. După această vârstă, încep bolile. Patrioții, câți vor mai fi, vor deveni patrihoți. Nici un general nu-și va mai da onorul. Nici un eremit nu va mai vrea să fie sfânt. România va fi o țară bolnavă, cu mulți ofticoși, un sanatoriu de 238, 397 km² (dacă între timp nu va ieși din țarc „ținutul secuiesc”). Dar nu-i bai, fiindcă în loc vor veni ocupanții arabi, indieni, shintoiști, azteci, paraplegi, națiunea va fi o chinezărie mondială. Țara celor 93,5%  va fi o țară fericită.

Geniile care se nasc, fiindcă se vor mai naște, or să plece iute, cât mai iute, dincolo, la Barnes@Noble, unde oamenii citesc, unde stau la rânduri la lansări de carte, să cumpere o carte cu autograf de la autorul cu nume românesc. Eu am trăit deja așa ceva. Nu e de mirare că încă de pe acum părinții semianalfabeți cu internet își trimit copiii în țări cu procent mare de oameni cu dragoste de carte. Trăiască migrația păsărilor călătoare!

Grid Modorcea, dr. în Arte

Bibliografie

Noutăți Editura Cartier

Nota redacției

In memoriam Acad. Prof. Paul Popescu – Neveanu. Psiho(socilogia) matematică – aplicații la studiul comportamentului infracțional criminal (Mathematical psycho(sociology) – applications to the study of criminal behavior/Psycho(sociologie) mathématique – applications à l’étude du comportement criminel)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

Francezul „supradotat” (gifted, tânăr cu abilități intelectuale înalte, tânăr intelectualmente precoce, tânăr capabil de performanță). Învățământul alternativ elitist (de excelență) în Franța

Enseignant dans les CPGE (Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles) & les Grandes Ecoles. Les concours externe et interne de l’agrégation. Les professeur agrégés de l’enseignement supérieur. Enseignant – Chercheur. Concours de l’agrégation de Mathématiques externe – 2023 (Les sujets)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Zilele academice ieșene. Sesiunea știinţifică anuală a institutului de cercetări „Acad. Ioan Hăulică” al Universității „Apollonia” din Iaşi [(Lucrarea „Rolul parametrilor comunicării prin social – media în promovarea sistemului (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani”)]

Centrul Gifted Education: Conferința „Alternative în Educație” sau „Învățământ neînregimentat”. Mai sunt copiii fericiți să învețe?

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra