Acasă Conferinte, Dezbateri Consilierii economici și comerciali din străinătate preocupați de preluarea ofertei de export...

Consilierii economici și comerciali din străinătate preocupați de preluarea ofertei de export (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu, președinte Asociația Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX – Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export)

Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export (ACEX) a fost prezentă în data de 29 iunie 2022 la reuniunea cu consilierii din rețeaua de reprezentare economică externă, eveniment derulat în contextul preocupării  de a veni în sprijinul mediului de afaceri pentru  creșterea exporturilor și identificarea de noi parteneri externi de cooperare.

Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export (ACEX), care a reprezentat un ecosistem de firme organizate în clustere de export sau centre tehnologice,  a purtat discuții cu reprezentanții economici din străinătate și cei ai Departamentului de Comerț Exterior, discuții ce au avut la bază posibilitățile de promovare pe diferite piețe externe ale firmelor exportatoare din  domeniile  agro-industrial, energie, servicii, manufacturier etc. Au fost prezenți numeroși exportatori și s-au preluat oferte și oferit informații valoroase despre piețele externe. Fiind însă singuri la post și fără un mecanism de sprijin prin personal autohton după modelul european, e greu să poată servi un evantai atât de larg de ofertă de export.

„Prezența reprezentaților noștri comerciali în sesiunea de matchmaking cu exportatorii, ca parte din programul dânșilor de pregătire în țară, este deja o tradiție pozitivă. Am constatat că există în prezent un corp de experți dornici să sprijine. Dacă aceștia ar fi degrevați de alte corvezi prin ambasade și ar fi înconjurați de angajați autohtoni, capabili să cerceteze piețele mai în amănunt, după modelul existent în majoritatea țărilor UE, atunci ar fi mult mai eficienți în promovarea ofertei de export”, a declarat Conf. dr. Costin Lianu, președinte Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX–Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export.

Notă. Conf. dr. Costin Lianu (Președinte ACEX–Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export. Coordonator național Strategia Națională de Export 2004-2015, Coordonator științific Programul de cooperare elvețiano-român de promovare a exportului la nivel de IMM-uri. Autor „Managementul Strategiilor de export la nivel național, regional și sectorial”, Editura Economică, București, 2010. Co-autor „Perspective şi provocări ale exporturilor româneşti în perioada 2010-2014, prin prisma relaţiilor comerciale bilaterale şi regionale ale Uniunii Europene”, Insitutul European Român, 2012. Titular de curs universitar „International Market Access Strategies & Branding” Unesco Chair, 2008-2021).

USH Pro Business (Evenimente, Comunicare și Internaționalizare)

Universitatea Spiru Haret este o universitate cu puternic profil antreprenorial, atât prin centrul său antreprenorial USH Pro Business cât și prin programe de start up și de pregătire antreprenorială desfășurate de centrele din București și din țară ale universității.

Clusterele solicitate pentru propunerea și dezvoltatea unor soluții care să contribuie la refacerea lanțurilor de aprovizionare (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu, președinte Asociația Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX – Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export)

Articole asociate

Exportul Național, un subiect neglijat (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu, Președinte ACEX – Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export)

Propuneri nefundamentate ale Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului de debirocratizare, simplificare și restructurare (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu Președinte ACEX, Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export)

Asociația Inter Bio – Platforma tehnologică națională TP Organics (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu, Președinte ACEX – Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export, președinte Inter Bio)

Propuneri susținere export: intrarea în normalitate (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu Președinte ACEX, Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export)

Liberalizarea promovării exportului românesc, un obiectiv confuz și anacronic (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu Președinte ACEX, Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export)

Ambasadorul Confederației Elvețiene în România s-a întâlnit cu exportatorii români de produse ecologice (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu, președinte Asociația Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX – Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export)

Notă. Alte articole despre USH Pro Business

Nota redacției

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.