Acasă Mihai Rissdorfer Consumați junk food – suportați consecinţele

Consumați junk food – suportați consecinţele

Ceea ce e plăcut in lume fie e interzis, fie e imoral, fie cauzează…obezitate. Această frază este destul de veridică, pentru că deseori aparent cele mai delicioase bucate sunt şi cele mai dăunătoare. În acest articol vom încerca să explicăm care produse sunt nocive, cum oamenii se obişnuiesc cu ele şi ce fel ce maladii poate provoca malnutriţia.

Adorata de copii, Chupa Chups, adica bomboane gumate de mestecat (un fel de kojack-uri din vest), de fapt o pastă sintetică intens colorată și aromatizată, într-un ambalaj frumos, cu surprize de 2 bani si toate variatiile posibile si imposibile–sunt extrem de nocive pentru acestia. În afară de foarte mult zahăr, ele conţin şi diversi aditivi chimici, înlocuitori dezahăr, coloranţi 1naturali”. Chipsuri din  cartof, care sunt de fapt un amestec de grăsimi şi carbohidraţi acoperiţi temeinic cu coloranţi sintetici şi înlocuitori de…gust, si ei foarte naturali, cum altfel. Băuturi carbogazoase-o combinaţie de produse chimice cu zahăr şi gaze provenind din fermentatie conform legii, (adică de la CET-uri)-toate contribuie la răspândirea rapidă a substanţelor nocive în organismul uman.

Coca-Cola este o solutie excelentă pentru distrugerea ruginii şi depunerilor de calcar, şi imaginaţi-vă, fie si pentru o secunda, ce se petrece în stomac după ingerarea unei jumătati de litru de astfel de…băutură naturală în stomac. Totodată, băuturile răcoritoare conţin o o cantitate imensa de zahăr. Batoane de ciocolată, adevarate depozite de supercalorii, combinate si asortate cu OMG-uri (mai mult sau mai putin declarate dar prezente. Cu TTIP-ul o sa avem si mai si!), aditivi chimici, diferiţi, coloranţi şi arome identic naturale dar nu…naturale.

O atenţie deosebită o acordaţi fireste mezelurilor, care sunt frumos stivuite pe rafturi, dupa culori. Încercaţi să cumpăraţi astfel de produse rareori, deoarece ele conţin grăsimi ascunse – grăsime viscerală, untură de porc sau de piele, toate aceste varietăţi fiind ascunse cu ajutorul diferitelor arome. Mulţi cârnaţi şi salam în cea mai mare parte sunt compuşi din soia, derivată si ea prin modificare genetică. În general, carnea grasă are un efect negativ asupra organismului, deoarece colesterolul blochează vasele de sânge, crescând astfel riscul bolilor cardiovasculare. De ceva trebuie sa moară omul iar mâncarea maschează perfect o sinucidere colectivă, la scara națională, ideala … chiar.

Maioneza de origine casnică, din ou si untdelemn de floarea soarelui (eventual obtinut din presare la rece) chiar nu are contraindicaţii specifice, dar dacă este vorba de ce se prepara la fabrică, atunci putem spune că acest produs este foarte periculos, deosebit de periculos fiind termenul corect. În primul rând,  are o mulţime de calorii, precum şi carbohidraţi şi grăsimi. În al doilea rând, producătorii moderni de maioneză nu se abţin în a adăuga înlocuitor de gust sau un alti aditivi extrem de dăunători. Daca vreți să aveti un șoc căutați să vedeți dacă maioneza din galetusele multicolore are cumva și ou? Poate că nu…că oricum suntem prea mulți. Acest lucru este valabil şi pentru ketchup şi alte sosuri preparate în condiţii de fabrică.

Sunt dăunătoare aceste alimente de tip fast-food, începând de la băuturile dizolvate in zahar, si terminand cu diferite supe şi tăiţei instant. Toate acestea conţin o mulţime de produse artificiale, care sunt nocive pentru organismul dvs. Sarea, sau cum o numesc unii moartea albă, provoacă acumularea toxinelor şi creşte tensiunea arterială în varianta iodată fiind cancerigenă. Aşa că nu încercaţi să abuzaţi de acest produs pentru ca oricum fabricantii va ajuta sa o faceti pe tacute. Alcoolul este o temă aparte. Acesta nu numai că interferează cu absorbţia normală a vitaminelor, dar, de asemenea, este foarte bogat în calorii în formele sale extrem de…colorate și frumos ambalate. Efectele sale negative asupra rinichilor, ficatului şi a altor organe sunt foarte mari. Şi nu trebuie să vă minţiţi, afirmând că dozele mici de alcool sunt inofensive. Acesta începe să distrugă organismul la prima înghiţitură.

Ce se va întâmpla dacă veţi mânca alimente nesănătoase? Dieta inadecvată este una din cauzele mai multor maladii. Dieta bogată în grăsimi creste greutatea dvs., substitute, arome şi coloranţi de toate tipurile joacă rolul de otravă, distrugând organismul dvs. din interior. Trebuie  remarcat faptul că, în cazul consumului in  cantităţilor mari de astfel de substanţe chimice, organismul nu răspunde la ele imediat, tratandu-le drept substanţe nocive (aici meritul revine „specialistilor ce și-au vândut constiinta pe bani”) şi prin urmare credeţi că totul este bine cu sănătatea, dar de fapt nu este aşa.

Pentru a stabiliza funcţionarea organismului dvs., încercaţi să creşteţi cantitatea fructelor şi legumelor crude, acestea normalizează sistemului digestiv şi conţin si diferite vitamine utile si zaharuri utile. De asemenea, este demn de remarcat faptul că nu numai calitatea produselor alimentare afectează sănătatea dumneavoastră, dar şi cantitatea. Urmăriţi dieta dvs. şi încercaţi să renunţaţi la consumul de fast-food la locul de muncă, acordaţi o atenţie cuvenită dietei dvs. şi atunci va veţi putea păstra sănătatea.

Nota redacției