Notă. Dedic acest articol Inspectorului OADO și prietenului meu Romică-Adrian Vlad, redactor al Agenției de presă independentă Amos Nws președintele Asociației TiCoTeSu–Tineretul contra Terorismului și Subdezvoltarii), care, cu două decenii în urmă m-a introdus în labirintul investigațiilor criminale, ca atașat de presă (la Paris) al Ziarului „Poliția Capitalei-955” (redactor șef Florin-Gheorghe Zagoneanu) în urma unei vaste corespondențe (zeci de scrisori) legate de marea criminalitate (franceză), crimă organizată (de mare anvergură) și lumpenterorismul (terorismul modern, contemporan).
Cu un deceniu în urmă, Elevul Iulian Bandea de la Liceul „N. Vasilescu-Karpen” din Bacău, a elaborat o lucrare (în 30 de pagini) cu titlul „Poliția e cu noi”, sub îndrumarea Profesoarei Cristina Măgirescu, utilizată ulterior pentru obținerea Gradului didactic 1 în învățământul preuniversitar. La paginile 15-16, el face referire la un articol pe care l-am publicat în Ziarul „Poliția Capitalei-955” (în anul 2003), cu titlul: „Codul Genetic Personal (CGP)”, reprodus după o lucrare științifică prezentată Academiei de Științe Sociale și Politice, care datează înca din 1981 cu titlul: „Bazele teoretice ale Psihosociologiei matematice. Cercetări și contribuții teoretice” (coordonator Acad. Prof. Paul Popescu-Neveanu).
După părerea mea, pentru un tânăr (în cl. a XI-a), lucrarea poate fi considerată remarcabilă, pentru că sunt convins că mulți studenți români (astăzi) în Licență (L3) sau în Master (M2) n-ar fi capabili să redacteze o asemenea lucrare! Din păcate, n-am avut ocazia să-i cunosc, nici pe elevul Iulian Bandea și nici pe mentorul său, pe profesoara Cristina Măgirescu.
Preambul
Bibliografie
Notă. „Politia e cu noi” (integral pe Investigație jurnalistică)
Nota redacției
Parteneriat Jurnalul Bucureştiului

Lucrări științifice ale autorului publicate sub egida CUFR București–Jurnalul Bucureştiului




