Acasă Editorial Jurnalul Bucurestiului Cu ocazia împlinirii a unui an de existență, Regal Literar continuă decernarea...

Cu ocazia împlinirii a unui an de existență, Regal Literar continuă decernarea premiilor.

La 15 iulie 2020, muzicianul și scriitorul Claudiu Dumitrache a fondat, în mediul online, revista Regular Literar, dorind ca aceasta să reprezinte și să promoveze valorile autentice ale literaturii și culturii române. La scurt timp, echipa a fost definită prin alăturarea distinsului Acad, Ioan-Aurel Pop  (Director de Onoare) și filologului Nicolae Florentin Streche (redactor și secretar).

Brâncoveniana – „Sub semnul Credinței și al Patriei, întru propășirea virtuților, valorilor și încrederii.”

De-a lungul acestui an, importante personalități ale culturii române contemporane au publicat în revistă poezii, lucrări sau comentarii.
În mai 2021, revista Regular Literar a deschis redacție și la Chișinău, aceasta avându-l ca Director de Onoare pe regretatul venerabil al culturii Nicolae Dabija (15 iulie 1948– 12 martie 2021), care s-a născut pe 15 iulie, asemenea proiectului Regular Literar.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România deplânge trecerea în eternitate a academicianului Nicolae Dabija

Revista Regular Literar a fost și este parte a mai multor evenimente culturale și literare, printre acestea numărându-se, în special, evenimentele și festivalurile organizate de Societatea Scriitorilor Târgovișteni și de Cenaclul Literar-Cultural George Coandă Potlogi.
Susțineri deosebite sau parteneriate de bun-augur au venit din partea Euro Education Federation, Uniunea Scriitorilor de Limba Română, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Bibliotecile Județene Dolj și Dâmbovița, Uniunea Jurnaliștilor Independenți, precum și din partea revistelor Magazin Critic, Poduri de Dor, ziarul Ultima Oră sau trustul Gândul, Revista Regal Literar existând sub egida Asociației Talentelor (Președinte: Cosmina Călin).

La propunerea redacției Regular Literar, s-a constituit un nou record național literar, omologat oficial de Asociația Cartea Recordurilor din România, acesta fiind atribuit poetului Ioan Vasiu–românul care a publicat peste 2.000 de catrene.În luna martie 2021, Regular Literar a decernat prima parte a premiilor anuale, prin care s-a recunoscut și apreciat excelența unor autori de referință din România și Republica Moldova. Fiind citată de mai multe publicații online din România și Republica Moldova, revista Regular Literar a fost remarcată și de publicația Radar de Media, revista bucurându-se de un număr notabil de cititori. Astăzi, cu această ocazie specială, continuăm decernarea premiilor revistei Regular Literar, care reprezintă prețuirea redacției și, totodată, excelența personalităților premiate.

     Premii de excelență

 • Arhiepiscopul Calinic Argeșeanul–pentru creațiile literare și pentru cercetările academice publicate, acestea făcând parte din tezaurul culturii române și al Bisericii Ortodoxe, cât și pentru promovarea valorilor autentice creștine, culturale și morale.
 • Ana-Maria Negrilă–pentru măiestria operelor literare publicate din 1993 – prezent.
 • Eugen Ovidiu Chirovici–pentru promovarea României în lume, pentru romanele și articolele publicate din 1989 – prezent.
 • Doina Dabija–pentru măiestria creatoare și pentru operele publicate din 1998– prezent.
 • George Coandă–pentru întreaga activitate academică, pentru creațiile literare și pentru promovarea valorilor creștine și culturale.
 • Horia Nestorescu-Bălcești–pentru creațiile academice și pentru contribuția adusă culturii române.
 • Elena Trîncă–pentru volumul de poezii Gânduri la margine de suflet, publicat în anul 2020 la Editura Semne.
 • Radu Theodoru–pentru întreaga creatie literară și pentru promovarea valorilor naționale.
 • Mihai Cimpoi–pentru tezaurul academic, prin care s-a înfăptuit unirea culturală între cele două țări române.
 • Iulia Ghercă–pentru promovarea istoriei și patrimoniului cultural național.
 • Rafael Vintilă–pentru cercetare academică și pentru promovarea valorilor autentice creștine, culturale și morale.
 • Voica Theodoru–pentru romanul El Tango, publicat în anul 2019 la Editura Coresi.
 • Flori Bungete–pentru operele publicate din 2015 – prezent.
 • Victor Petrescu–cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani, pentru meritele deosebite în promovarea culturii dâmbovițene pe plan național.
 • Loreta Popa–pentru promovarea vieții literare românești.
 • Doina Bârcă–pentru creație și pentru promovarea culturii.
 • Vilia Banța–pentru opera literară și pentru promovarea culturii naționale.

      Distinția Regal Cultural
      Adrian Simion-Trafa–pentru creațiile poetice și pentru măiestria interpretativă.

   Doina Ghițescu–pentru măiestria interpretativă și pentru promovarea culturii române.

      Premiul Erasmus din Totterdam
      Galina Martea–pentru cercetarea academică și pentru operele literare publicate din 1993 – prezent.

      Premiul Oar Khayyam
      Ioan Vasiu – pentru talentul deosebit al creațiilor poetice.

       Premiul Ileana Vulpescu
       Maria Dobrin–pentru operele literare create cu sensibilitate și măiestrie.

       Premiul Thales din Milet
       Sandu Frunză
pentru contribuțiile filosofice, culturale și religioase aduse societății.

  Bibliografie

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic  către Claudiu Dumitrache: „… harismă cu carul!”

Cu ocazia împlinirii a unui an de existență, Regal Literar continuă decernarea premiilor

Articolul precedentCum arăta Brașovul în anii ’60, când orașul începea să se dezvolte…
Articolul următorDiplomă de specialist în sustenabilitate. Universitatea din Canyos, un ofertant de prestigiu pentru profesioniști
Fizician teoretician și matematiciancian de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.