Acasă Medicină Ghid practic. Vitamina C încapsulată lipozomial

Ghid practic. Vitamina C încapsulată lipozomial

Vitamina C (de sinteză) este în prezent cel mai utilizat supliment din lume. Și este așa pentru că eficiența ei în formă naturală (citrice, pătrunjel) este dovedită atât practic și teoretic.

Albert Szent-Gyorgyi de Nagyrápolt (1893-1986, medic biochimist, american de origine magiară, distins cu Premiul Nobel în 1937) și Linus Pauling (1901-1994, chimist american, distins cu Premiul Nobel în 1954 și pentru Pace în 1962) au efectuat nenumărate experimente care au dovedit că oamenii, spre deosebire de animale, sunt complet dependenți de Vitamina C pentru a putea supraviețui. Noi, porcușorii de guineea, primatele și o specie de lilieci suntem singurele ființe care nu putem produce nici în ficat și nici în rinichi, din glucoză, acid citric.

Timp de câteva decenii ne-am bazat pe diferite formule de „suplimentare”, dar în ultimul timp studiile asupra lipozomilor (molecule de grăsimi speciale) demonstrează că, dacă o substanță este încapsulată în aceste grăsimi, ea poate penetra membrana celulelor noastre și poate livra astfel nutrientul direct în celulă.
În acest fel, Vitamina C ajunge direct în celulă, fără nici un alt consum suplimentar de energie. Nu prea putem transporta nici un lucru, nicăieri, fără energie. Dar în cazul lipozomilor, nutrienții sunt livrați în celulă fără nici un alt cost energetic din partea corpului. Administrată în orice altă formă (chiar și sub formă intravenoasă) ea va avea nevoie de insulină (transportorul), un „intermediar” absolut necesar, care o va duce în final direct în celulă. Ea seamănă cu molecula de glucoză, de altfel este biosintetizată din glucoză în ficat și rinichi de către majoritatea speciilor de animale. Oamenii, maimuțele, porcușorii de guineea și o specie de lilieci nu pot să o producă întrucât le lipsește una din cele 4 enzime necesare pentru că ciclul să se definitiveze.

O doză mult mai mică de Vitamina C încapsulată lipozomal, poate avea însă efecte terapeutice egale sau chiar mai mari decât doze mult mai mari de vitamina C administrate intravenos. Asta pentru că moleculele microscopice de „liposfere” de grăsime pot penetra cu ușurință membrană celulară. Astfel, absorbția vitaminei crește, la cote absolut dramatice.

În mod normal, Vitamina C este absorbită într-o proporție de aproximativ 19% din ceea ce rămâne în tractul gastrointestinal, restul este eliminat, atrage apă și contribuie la înmuierea fecalelor (deci este foarte bună pentru constipație!). Nanotehnologia lipozomilor, este cea care permite încapsularea moleculelor de vitamina C și în felul acesta ea este absorbită în proporție de 93%, valoare măsurabilă direct în sânge. Atingem astfel după calculele unor cercetători în domeniu 390% creștere în absorbție. Ca urmare, ea devine la fel de eficientă ca și cea intravenoasă. Dar nu e doar atât, chiar dacă reușim să o avem în sânge, tot nu e destul.

Deci o vrem încapsulată în ceva ce poate trece prin membrană celulară. Ceva ce să livreze moleculele de Vitamina C direct în mitocondrii, în nucleu, în ribozomi, chiar și în zona ADN-ului. În cazul în care retrovirușii sunt adânc ascunși acolo, Vitamina C poate să îi neutralizeze.

În cazul așa-zisului virus HIV (SIDA) care se pare că e localizat în ADN-ul globulelor albe, motiv pentru care acestea nu îl atacă. După durata medie de viață a celulelor albe (aproximativ 6 luni) când celula începe procesul de reconstrucție, informația din ADN trece direct în celulă nouă, moment în care, dacă Vitamina C este prezența în nucleu, poate distruge retrovirusul. În felul acesta noua celulă albă (soldații noștri în lupta cu virușii) este perfect sănătoasă. Din acest motiv nici o altă substanță nu funcționează în această „maladie”. Pentru că nici una nu este atât de selectivă (adică să distrugă virușii și să hrănească totodată celelalte componente ale celulei). Celula nu dă voie nici unei alte molecule străine sau sintetice să ajungă atât de aproape de ADN-ul său.

Mod de preparare

Încălzește o cană de 250ml de apă distilată, într-o oală din oțel inoxidabil, până aproape aproape de fierbere și toarnă apoi apă într-un blender împreună cu 3 linguri rase de lecitină granulată de soia (sau și mai bine, de floarea soarelui).  Blenduiți bine până la omogenizare. Păstrați amestecul la frigider minim 2 ore. Între timp cu exact aceeași cantitate de apă distilată (250 ml), dar la temperatura camerei, de data asta, dizolvăți o lingură rasă de Vitamina C pulbere. Amestecați bine, până se dizolva complet, foarte important! Sau mai bine puneți direct suc de lămâie, portocală, pătrunjel. Cele două soluțîi le adăugați împreună în blender (soluția de vitamina C și cea de lecitina granulată). În blender cele două se amestecă și chiar încep să se incapsuleze cât de cât.

Ultimul pas, care de fapt încapsulează lipozomul, este baia (curatatorul) cu ultrasunete. Acest dispozitiv sparge moleculele de Vitamina C la nivel de microni și le încapsulează în colina din lecitină și alte fosfolipide. Se va amesteca cu o lingură de lemn, plastic, (nu metal!) în continuu, până dispare spuma.  Repet! Continuați să amestecați până dispare complet spuma. Se va amestecă între 25 și 30 de minute, iar aparatul se va repornii dacă este nevoie pe acea treaptă de durata maximă.

Observație: puneți soluția într-un vas de sticlă pe care îl introduceți în baia cu ultrasunete, umplută cu apă distilată. Evitați absolut orice posibil contact între metal și soluția de acid citric rezultată pentru cele mai bune rezultate posibile! Folosiți doar vase de sticlă sau de metal smălțuite, cu smalțul intact. puteți amestecă cu bagheta sau lingură de sticlă sau porțelan, nu inox! Când ați terminat, veți avea un amestec de culoarea maro deschis (depinde de ce lecitina folosiți) și veți mai avea mici depuneri, cam 5% în amestec. Turnați amestecul într-un borcan închis ermetic (eventual o sticlă închisă la culoare – de bere) și țineți în frigider.

Se vor administra câte o lingură de trei ori pe zi, înaintea meselor. În caz de infecțîi cu tulpini de viruși rezistenți sau intoxicații cu monoxid de carbon doză se mărește. Această rețetă dă o soluție de pH cuprinsă între 7 și 7,5, după măsurători repetate cu hârtia de pH (nu se introduce hârtia în borcan! se preia o picătură scursă de pe lingură direct pe hârtia de pH!) nu există absolut nici un risc de acidoză a sângelui, nici chiar în doze mari. pH-ul  sângelui este 7,35 și se menține în limite foarte stricte în jurul acestei valori. Puteți face un pH identic dacă adăugați un vârf de bicarbonat de sodiu (praf) în soluție. Cei 250ml în care inițial ați dizolvat Vitamina C, îi veți împărți apoi în două.

În jumătate dizolvăți o lingură cu vârf de bicarbonat de sodiu (fără aluminiu, citiți cu atenție eticheta, nu Dr. Oetker) și turnați apoi foarte încet în soluția cu Vitamina C, astfel încât să nu dea pe afară. Amestecul rezultat îl introduceți în curatatorul cu ultrasunete și urmați pașii de mai sus. În felul acesta soluția obținută va avea exact pH-ul corpului uman. Soluția finală are un termen de valabilitate de 3-4 zile. Refrigerată durează mult mai mult.

Citiți mai multe despre Vitamina C, prelungirea vieții și tratarea bolilor precum cancer, diabet și alte boli cronice și degenerative: Vitamina C. The facts, the fiction and the law, la fel și despre pulberea de Vitamina C: Blog medical. Un documentar video, extrem de interesant, cu metodă de obținere a vitaminei C liposomale gășiți

 

Lupul Dacic 

 

Alte documentare pe tema obținerii Vitaminei C lipozomale

Vitamina C lipozomală fără spumă și fără depuneri se poate obține și aplicând ideile d-lui Mircea Grecu. Astfel, acesta propune, pentru o asimilare mai bună a Vitaminei C pulbere (neincapsulata), că această să se dizolve în suc de fructe, legume proaspăt (ViațaVerdeViu).

Dr. ing. bioch. Mihai Rissdörfer, Expert ANPC, Senior editor