Acasă Nutritionist Cura cu ouă de prepeliță, o alternativă naturistă de excepție

Cura cu ouă de prepeliță, o alternativă naturistă de excepție

Mod de administrare a curelor cu ouă de prepeliță

Ouăle de prepeliță se administrează întotdeauna dimineață, pe stomacul gol, în loc de cafea (la care trebuie obligatoriu să renunțăm în timpul tratamentului, pentru acel moment al zilei), înainte de micul dejun.

Observația 1. este recomandabil să fie înghițite crude și cu gălbenușul întreg, fără sare, zahăr sau substanțe aromate. Pentru că e destul de mic, acesta se sparge într-o lingură de supă, lăsându-l apoi să alunece de la baza limbii către esofag. Persoanelor care nu suportă această manieră li se recomandă amestecul cu miere de albine sau cu pulpă de fructe. Micul dejun se va servi după aproximativ două ore, acesta fiind alcătuit, de preferință, din hrană rece.

Observația 2. Îcazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumătate de ora după administrarea conținutului oualelor.

 

Important. În timpul tratamentului, consumul de băuturi alcoolice reduce efectele terapeutice cu cel puțîn 50%.

Cură de 120 de ouă recomandată pentru: hipertensiune arterială, ulcer, tulburări digestive, conjunctivite, urticarii, tușe convulsivă, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor, cu tot ceea ce implică acest proces.

Cură de 240 de ouă recomandată pentru: TBC, afecțiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronșic, anemie, impotența, guță, migrene, neurastenie, obezitate; dizolvă depunerile de colesterol și împiedică formarea altora, previne arterioscleroza, regenerează sistemul nervos, recomandat în perioada de lauzie că tratament suplinitor în stimulare lactației și îmbunătățirea laptelui matern, etc.

A1. Cură de 120 de ouă în 32 de zile, pentru copii/adolescenți între 11 și 15 ani:

  • În primele patru zile–câte trei ouă pe zi;
  • Între a 5-a și a 30-a ziâ–câte patru ouă pe zi;
  • În a 31-a zi – trei ouă, iar în a 32-a zi – un ou.

A2. Cură de 120 de ouă în 26 de zile, pentru adulți și adolescenți între 16 și 18 ani: Se respectă schemă de mai jos, doar că în a 25-a și a 26-a zi se iau trei, respectiv două ouă pe zi.

B. Cură de 240 de ouă în 50 de zile, numai pentru adulți:

  • În primele două zile–câte trei ouă pe zi;
  • În a treia zi–patru ouă pe zi;
  • Începând cu ziua a patra, până în a 48-a zi inclusiv–câte cinci ouă pe zi;
  • În a 49-a zi–trei ouă pe zi;
  • În a 50-a zi–două ouă pe zi.

Administrarea curei la copii

Copiilor şi adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 11 şi 17 ani li se recomandă cură de 120 de ouă, fără a depăşi însă un număr de patru ouă pe zi, iar cură cu 240 de ouă este recomandată numai adulţilor. Cura cu ouă de prepeliţă este benefică şi pentru copii de vârste mai mici. Astfel, pentru cei cu vârsta cuprinsă între 1 şi 3 ani este potrivită o cură de 60 de ouă în 30 de zile, timp în care li se vor administra câte două ouă pe zi. Copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 7 ani pot urmă cură de 60 de ouă în 20 de zile, câte trei ouă pe zi, în timp ce pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 10 ani, cură potrivită este cea de 90 de zile, în care se pot administra câte trei ouă zilnic.

Nota redacției