Acasă Invatamant, Educatie Curs universitar de jihadologie contemporană aplicată pentru primul ciclu universitar (Licență). GWOT...

Curs universitar de jihadologie contemporană aplicată pentru primul ciclu universitar (Licență). GWOT (Global war on terror) în lumea occidentală. Terorismul nu are religie (partea I – integral). Ziarul Realitatea (tipărit)

Franța (Le Parisien)

 

„Merită să mori, pentru ceea ce te face să trăiești” (OADO – Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Națiunile Unite)

Jjihadul (Djihadul) este un cuvânt de origine arabă din rădăcina jahada, care înseamna „a (se) lupta, a se strădui, a se zbate“. O definiție improprie, care a ajuns însă să înlocuiască semnificația originară, este aceea de „război sfânt“, împrumutată din vocabularul cruciaților. Sensul fundamental al cuvântului este străduința musulmanului în particular și a comunității musulmane în general de a extinde calitativ sau cantitativ religia islamică, modul ei de viață individuală și organizarea socială care decurge din ea. Astfel, musulmanii înteleg prin Jihad folosirea tuturor energiilor și resurselor pentru a urma sistemul islamic de viață, pentru a obține favoarea lui Allah. Este un proces continuu. În prima sa faza un musulman învață să-și controleze propriile sale dorințe și intenții rele. Acest Jihad este înăuntrul ființei si este baza Jihadului profund, adică aducerea Maruf (dreptății) și înlăturarea Munkar (răului) din viață și din societate. În a doua fază, Jihadul presupune răspândirea credinței islamice prin orice mijloace,  „războiul sfânt” fiind alternativa viabilă, alternând ineficacitatea conversiei pașnice. Bernard Lewis susține că „marea majoritate a teologilor si juriștilor” au „căzut de acord că Jihadul e, printre altele, o obligație militară“.

 

 

Bibliografie selectivă

Carte de investigaţii jurnalistice din actualitatea internaţională. Cultură generală contemporană prin intermediul faptului divers (Thomas CSINTA)

Premieră mondială absolută: „Investigații jurnalistice în seial” Vol.10 Educație și Învățământ. Subiecte de Teze de Masterat de Cercetare şi de Doctorat în Științe Sociale. Studiul fenomenelor socio–juridice cu ajutorul teorei ergodice, a haosului (Sisteme complexe) și a sistemelor formale (de tip Gödel)

Jihadologie contemporană prin intermediul faptului divres. Lumpen-terorismul, terorismul modern, contemporan. Subiect de teză de doctorat în matematici aplicate în științe sociale, bazat pe teoria grafurilor și a cercetării operaționale (Correspondence from Islamist Hell-Partea I)

Jihadologie contemporană prin intermediul faptului divres. Lumpen-terorismul, terorismul modern, contemporan. Subiect de teză de doctorat în matematici aplicate în științe sociale, bazat pe teoria grafurilor și a cercetării operaționale (Correspondence from Islamist Hell-Partea II)

Jihadologie contemporană prin intermediul faptului divres. Lumpen-terorismul, terorismul modern, contemporan. Subiect de teză de doctorat în matematici aplicate în științe sociale, bazat pe teoria grafurilor și a cercetării operaționale (Correspondence from Islamist Hell-Partea III)

Jihadologie contemporană prin intermediul faptului divres. Lumpen-terorismul, terorismul modern, contemporan. Subiect de teză de doctorat în matematici aplicate în științe sociale, bazat pe teoria grafurilor și a cercetării operaționale (Correspondence from Islamist Hell-Partea IV)

Allahu Akbar! Incursiune în domeniul jihadologiei şi terorismului modern, contemporan. Investigații jurnalistice în serial (Vol. 1 & Vol. 2)

Bibliografie generală

Lucrări științifice publicate de autor sub egida  Jurnalul Bucureştiului