Acasă Atelier Cursuri de Lifecoaching pentru tineri – Proiect Youth Compass (Corespondență de la...

Cursuri de Lifecoaching pentru tineri – Proiect Youth Compass (Corespondență de la Stelian Raicu, Responsabil PR Asociația Better Youth)

Asociația Better Youth invită tinerii cu domiciliul sau elevi ai unei unități de învățământ din Sectorul 5 al Municipiului București să ia parte la proiectul „Youth Compass”, proiect finanţat din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul Local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache, în cadrul programului de finanţare nerambursabilă 2023, în baza Legii 350/2005, prin care se urmărește să le ofere tinerilor oportunitatea de a participa la ateliere gratuite de lifecoaching. Scopul acestui proiect este asigurarea tinerilor cu abilități necesare pentru îndeplinirea obiectivelor personale și profesionale ce aduc bunăstareși succes. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Sectorului 5 al Municipiului București sau a Centrului Cultural şi de Tineret Ştefan Iordache.

Atelierele din cadrul proiectului se vor desfășura în perioada 06 noiembrie–10 decembrie 2023, cu un număr de 6-8 grupe, iar fiecare grupă va avea o durată de 6 zile. Asociația alocă 200 de locuri pentru tinerii  cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani din Sectorul 5 care sunt la începutul călătoriei lor de descoperire a sinelui și a scopului lor în viață. Ne dorim să le oferim un spațiu sigur unde își pot explora valorile, pasiunile și abilitățile, iar prin intermediul unui curs de lifecoaching bine structurat, să le îmbogățim setul de competențe esențiale necesare pentru a naviga cu succes prin provocările personale și profesionale.

Atelierele vizează dezvoltarea tinerilor prin gestiona cu mai multă eficiență viața, stabilirea obiectivelor realiste și tangibile. Astfel, ne-am gândit la o tematică interactivă cu efecte imediate și un grad mare de aplicabilitate: autocunoaștere și autoevaluare, viziune și scop, stabilirea obiectivelor Smart, planificare și organizare, gestionarea obstacolelor și rezistenței, abilități de luare a deciziilor, responsabilitate și angajament, monitorizarea și evaluarea progresului, sănătatea mentală și bunăstarea. Echipa de proiect va crea un șablon care să ajute tinerii să-și stabilească obiective, să planifice acțiuni și să-și urmărească progresul. Scopul acestei activități este de a crește gradul de asimilare a noilor abilități învățate în urma atelierelor de lifecoaching. Aceștia vor asimila mult mai bine toate noțiunile prezentate, deoarece va fi primul moment în care vor pune în practică elementele învățate la cursuri. Participanții se pot înscrie la ateliere prin completarea formularului de înscriere, regăsit și pe website-ul Asociației Better Youth.

Înființată la începutul anului 2017 de trei tinere studente, Asociația Better Youth are ca scop promovarea oportunităților în rândul tinerilor din România prin derularea de proiecte de dezvoltare a competențelor profesionale și personale ale acestora. Direcțiile pe care asociația se axează pentru a-și atinge scopul sunt educația și dezvoltarea tinerilor. Motivația membrilor de a se implica în proiect derivă din dorința de a furniza soluții educaționale complementare care se adresează exclusiv tinerilor și modului lor de gândire, astfel asigurându-le competențe ce întregesc cunoștințele obținute prin educația formală.

Raicu Stelian
Responsabil PR Asociația Better Youth, Str. Int. Aurel Ciurea nr. 2, bl. S41, sc. 1, et. 7, ap. 24, sector 5, București, E-mail: asociatiabetteryouth@gmail.com
Mobil: 0729/050.803

Articole asociate

Școala de Public Speaking al Asociației „Better Youth” (Corespondență de la Stelian Raicu, Responsabil PR Asociația Better Youth)

„Proiect Digital Youth Lab 2022”. Cursuri gratuite de Competențe Digitale autorizate ANC (Autoritatea Naţională pentru Calificări)

Nota redacției

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Zilele academice ieșene. Sesiunea știinţifică anuală a institutului de cercetări „Acad. Ioan Hăulică” al Universității „Apollonia” din Iaşi [(Lucrarea „Rolul parametrilor comunicării prin social – media în promovarea sistemului (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani”)]

Centrul Gifted Education: Conferința „Alternative în Educație” sau „Învățământ neînregimentat”. Mai sunt copiii fericiți să învețe?

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez, napoleonian, de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra