Târgul Internațional de Carte Gaudeamus 2024 găzduiește lansarea unui nou volum din colecția Dezvoltare personală a Dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu, „Despre Suflet”. Întrebări și răspunsuri”. Evenimentul va fi însoțit de o conferință de 45 de minute susținută de autor, urmată de o sesiune de autografe la standul Editurii Pro Dao.
Dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu, parapsiholog și terapeut, autor a 21 de volume dedicate explorării lumii spirituale, anunță lansarea noi cărții sale cărți pe data de 6 decembrie, în cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus 2024. „Despre Suflet. Întrebări și răspunsuri” este titlul noului său volum publicat de editura Pro Dao în colecția „Dezvoltare personală”. „Aceasta este, poate, prima mea carte a cărui public țintă este toată lumea. De la copii și tineri la părinți, seniori–cu toții avem probleme de suflet. Am scris aceasta carte în speranța că îi va ajuta pe oameni să conștientizeze importanța sufletului atât în viața de zi cu zi, cât și din perspectiva vieții spirituale de după moarte”, explică autorul de ce a simțit necesară elaborarea acestui volum.
Lansarea cărții „Despre Suflet. Întrebări și răspunsuri” va avea loc începând cu ora 18h00 la Sala Mircea Sântimbreanu (Pavilionul B2, Romexpo) și va consta într-o conferință de 45 de minute susținută de Dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu. Participarea la eveniment este gratuită, însă locurile sunt limitate și cei interesați trebuie să se înscrie accesând link-ul: Lansare carte: Despre Suflet. Intrebari si raspunsuri-Bucuresti-acces sala-Ovidiu Dragoș Argeșanu.
„„Despre Suflet. Întrebări și răspunsuri” este poate prima mea carte scrisă pentru toată lumea. De la copii, tineri, părinți, seniori, cu toții avem probleme de suflet. Am scris această carte în speranța că te va ajuta să conștientizezi importanța sufletului atât în viața de zi cu zi, cât și din perspectiva vieții spirituale de după moarte. Înțelegând caracteristicile sufletului, poți să te eliberezi de suferințele sufletești, dar și să înveți să te dezvolți, însușire de care ai nevoie pentru a dobândi ceea ce-ti doresti în lumea aceasta. Dacă înțelegi ce este Sufletul, adică esența vieții, interfața dintre spirit și materie, energia veșniciei și a vieții atât pentru om, cât și pentru Zei, atunci înțelegi că totul depinde de suflet! Toate drepturile tale divine sunt cuprinse în suflet, toate potențiale, talente, virtuți, atribute masculine și feminine, toate se regăsesc sau nu în suflet și este important să înveți să folosești ceea ce ai în el, dar și să obții ceea ce nu ai și iti doresti””.
Conferința poate fi urmărită și online, în timp real, prin intermediul platformei Zoom, înscrierea fiind necesară și în acest caz: Lansare carte: Despre Suflet. Intrebari si raspunsuri-Bucuresti-acces online-Ovidiu Dragoș Argeșanu. Ulterior, standul Editurii Pro Bao (Pavilionul B2, Romexpo) din cadrul Gaudeamus 2024 va găzdui o sesiune de autografe ale autorului între orele 19h00 -19h30.
O carte despre suflet, un instrument necesar pentru a trăi viața cu bucurie
După publicarea volumelor „Despre Karmă”, „Despre Dragoni” și „Despre Îngeri”, Dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu a considerat absolut necesară apariția acestui volum „Despre Suflet” în format „întrebări și răspunsuri” pentru a explica pe înțelesul tuturor câteva teme extrem de importante pentru dezvoltarea ființei umane:
- Ce este sufletul și importanța lui. Diferența dintre suflet și spirit
- Cum depinde viața în trup de structura fragilă a sufletului
- De unde primim sufletul la întrupare, cum este alcătuit și ce avem de făcut cu el
- Cum se crește puterea interioară prin suflet
- Cum se poate recupera sufletul pierdut, cum se poate reface, curăța și crește
- Evoluția spirituală prin îngrijirea sufletului și obținerea celor dorite în această viață și după ea
„Am studiat suferințele oamenilor și am descoperit că toate, dar absolut toate pleacă de la sufletul pierdut. Fie prin karma personală sau de neam, fie prin atașamente, dorințe, greșeli sau din ignoranță. Putem afla ce este sufletul, care este scopul lui, cum îl putem hrăni, vindeca și crește, dar neapărat folosi în calea noastră pe pământ. Totul cu scopul de a ne redobândi sănătatea și bucuria de a trăi”–Dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu, psihoterapeut și maestru Reiki (sistem de terapie energetică în care nu se folosește energia personală a terapeutului ci „energia universală”, vitală sau forța vitală, concept științific abandonat). Cartea „Despre Suflet. Întrebări și răspunsuri” este disponibilă pentru comandă pe pagina oficială a autorului: Despre suflet. Întrebări și răspunsuri la un preț de 69,90 de lei. Volumul poate fi achiziționat și de la standul editurii din cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus organizat la Romexpo (Pavilionul B2) în perioada 4-8 decembrie 2024.
De ce să cumperi această carte? Pentru că vei înțelege:
- Ce este sufletul și importanța lui
- Că sufletul este structura cea mai sensibilă și vulnerabilă din tine, de care depinde viața ta în trup
- Care este diferența dintre suflet și spirit
- De unde primești sufletul la întrupare, cum este alcătuit și ce ai de făcut cu el
- Că sufletul poate fi luat, poate fi câștigat prin luptă, se poate fura, tăia, rupe, răni, ascunde, îngropa, lega, vinde, împrumuta, proiecta, transfera, negocia, informa, programa etc.
- Să recunoști magia pe suflet, dar mai ales cum să te protejezi de ea
- Cum să îți recuperezi sufletul, să îl refaci, să îl cureți și să îl crești
- Cum îți crești puterea interioară prin suflet
- Că sublimarea energiei sexuale este o formă de producere a sufletului;
- Despre relația suflet – entități negative–învingere și transformare;
- Că sufletul este moneda de schimb spirituală, adică aurul spiritual, să îl faci mai valoros
- Că dacă nu ai suflet nu ai parte de nimic, iubire, familie, bucurie de viață și nici pe plan material
- Că dacă ai suflet, vei putea evolua spiritual și obține ceea îți dorești de la viața asta și după ea
Ce plus valoare îți aduce această carte?
- După ce ai înțeles importanța sufletul și cum să ai grijă de el, asta îți va permite să trăiești conștient, în armonie și conectat astfel încât să îți auzi sufletul
- Înveți să asculți de intuiție, de senzații, de manifestarea sufletului prin corp, conectarea la suflet a minții
- Intrând în profunzimea psihicului uman, în partea lui inconștientă, vei deveni conștient de ce parte din tine îți trăiești viața
- Vei accesa adevărul din tine, Sufletul
- Și înțelegând toate acestea, poți deveni mai bun, mai fericit, poți dobândi bunăstarea și bucuria de a trăi, care fără suflet nu se poate
- Înțelegând ce este sufletul, cum este alcătuit, de unde vine și ce poți face să-l crești, să-l îmbunătățești și să ai grijă de, vei vedea cum viața se schimbă în bine
Nota redacției. (Thomas Csinta-redactor șef și director al publicației)
- Cartea Oglinzilor-Thrillerul lui Eugen Ovidiu Chirovici (tradusă în 39 de limbi, publicată în 40 de țări și vândută în aproape 500.000 de exemplare), într-o singură zi, a fost vândută în Germania în 20.000 de exemplare după apariția lui în librării. De asemenea, romanul este bestseller în Olanda și Italia. Volumul care a luat cu asalt marea piață internațională de carte, este singurul titlu al unui scriitor român ale cărui drepturi de publicare au fost vândute în 38 de țări. Scriitorul Eugen-Ovidiu Chirovici a năucit lumea literară cu primul său roman în limba engleză considerat „un fenomen editorial internațional”. (The Guardian). Până în momentul de față, drepturile de publicare au fost cumpărate în 38 de țări, printre care Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Italia, Spania iar criticii se întrec în elogii la adresa romanului. Cartea a fost senzația Târgului de la Frankfurt, în 2015 și a adus autorului în jur de 1,5 Mil$US. În martie 2024 a fost prezentat filmul Sleeping Dogs, în coproducție australo-americană, după romanul Cartea oglinzilor, în regia lui Adam Cooper și cu Russel Crowe în rolul principal. „Drepturile de difuzare în SUA au fost achiziționate de The Avenue/Paramount (…). Până în prezent, drepturile de difuzare în cinematografe au fost cumpărate în: România, SUA, Regatul Unit, Franța, Germania, Italia, Portugalia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Spania, Rusia, Turcia, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Israel, Grecia, India, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, America latină, Australia, Noua Zeelandă”.
- Cartea „Ils ont volé ma vie” (Dany Leprince & Bernard Nicolas) în carte Thomas Csinta este citat pentru rezultatele anchetelor sale alături de cei mai mari jurnaliști de investigație francezi (și europeni).
- Mihai Eminescu, Ion Oprea, Grid Modorcea, Adrian Păunescu, Neculai Constantin Munteanu, Adrian Cioroianu, Octav Pancu-Iași, George Călinescu, Vasile Sava, Cicerone Poghirc, Aurelian Titu Dumitrescu, Mircea Florin Șandru, Lucian Blaga, Constantin Pădureanu, Dumitru Tinu, Cezar Ivănescu, Fabian Anton, George Topîrceanu, Petru Codrea, Radu Gyr, Dan Culcer, Ion Anton, Dumitru Stăniloae, Mihai Cosma, Claudiu Săftoiu, Iosif Constantin Drăgan, George Băjenaru, Cleopatra Lorințiu, Ion Heliade-Rădulescu, Andrei Partoș, Ion Cristoiu, Mircea Badea, Grațian Cormoș, Aristide Buhoiu, Ioana Sava, Brândușa Prelipceanu, Nicole Valéry-Grossu, Gabriel Liiceanu, Ion Agârbiceanu, Eliza Macadan, Florian Bichir, Emil Șimăndan, Bogdan Suceavă, Adriana Săftoiu, Ioan Chirilă, Gabriela Vrânceanu-Firea, Paul Lampert, Octavian Paler, Alexandru Vianu, Dumitru Toma, Eugen Barbu, Eric Winterhalder, Cristian Mungiu, Vintilă Horia, Dan Pavel, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, George Pruteanu, Emil Hurezeanu, Ivo Muncian, Radu Jörgensen, Lazăr Lădariu, Eugen Ovidiu Chirovici, Adrian Hoajă, Doina Drăguț, George Muntean, Barbu Catargiu, Adrian Mîrșanu, Victor Frunză, Lorena Lupu, Alexandru Candiano-Popescu, Marius Mircu, Dănuț Ungureanu, Vasile Copilu-Cheatră, Rodica Culcer, Andrei Gorzo, Zaharia Stancu, Eugen Cojocaru, Răsvan Popescu, Ion Anghel Mânăstire, Pamfil Șeicaru, Tudorel Oancea, Dorin Ștef, Paula Seling, Sabin Gherman, Marian Coman, Brîndușa Armanca, Valeriu Turcan, Teșu Solomovici, Sorin Roșca Stănescu, Tudor Octavian, Vasilica Ghiță Ene, Gabriela Adameșteanu, Radu Negrescu-Suțu, Cornel Nistorescu, Petre Got, Dumitru D. Șoitu, Geo Bogza, Dan Diaconescu, Stelian Popescu, Nicolae Carandino, Valer Chioreanu, Ioan Massoff, Corneliu Stoica, Adelin Petrișor, Ion Călugăru, Andrei Alexandru, Ludovic Roman, Radu Paraschivescu, Vasile Urechea-Alexandrescu, Elis Râpeanu, Cezar Petrescu, Ion Monoran, Thomas Csinta, Marian Odangiu, Paul Barbăneagră,…
- Români francezi: Vladimir Cosma, Emil Cioran, Matei Vișniec, Tristan Tzara, Victor Brauner, Elvira Popescu, Gherasim Luca, Dinu Flămând, Vasile Șirli, Elena Văcărescu, Constantin Virgil Gheorghiu, Ion Vlad, Thomas Csinta, Paul Barbăneagră, Bogdan Stanoevici, Ariel Moscovici, Luminița Cochinescu, Alice Cocea, Roxana Eminescu, Irina Ionesco, Eli Lotar, Alexandre Revcolevschi, Radu Mihăileanu, Horia Surianu, Haim Brézis. Extras: Vladimir Cosma (n. 13 aprilie 1940, București) este un violonist, compozitor și dirijor francez, născut la București, România, într-o familie de muzicieni. Tatăl său, Teodor Cosma, este pianist și dirijor, mama sa, Carola, autor- compozitor, unchiul său, Edgar Cosma, compozitor și dirijor, iar una dintre bunici a fost pianistă, elevă a celebrului Ferrucio Busoni. După câștigarea primelor sale premii la Conservatorul Național de la București, Vladimir Cosma ajunge la Paris (unde emigrase unchiul Edgar), în 1963, unde își va continua studiile cu Nadia Boulanger și la Conservatorul Național din Paris. Pe lângă formația clasică, s-a simțit atras, de foarte tânăr, de muzica de jazz, muzica de film și toate formele muzicilor populare. Începând din 1964, a efectuat numeroase turnee în lume concertând ca violonist, dar, curând, se va consacra din ce în ce mai mult compoziției. Scrie diferite lucrări printre care: „Trois mouvements d’été” pentru orchestră simfonică, „Oblique” pentru violoncel și orchestră, muzică pentru scenă și balet („olpone” pentru Comedia Franceză, opera „Fantômas”, etc.). În 1968, Yves Robert îi încredințează prima muzică de film: „Alexandre le Bienheureux”. De atunci, Vladimir Cosma a compus mai mult de trei sute de partituri pentru filme de lung metraj sau serii TV. Cinematografia îi datorează numeroase succese în colaborare în special cu: Yves Robert, Gérard Oury, Francis Veber, Claude Pinoteau, Jean-Jacques Beineix, Claude Zidi, Ettore Scola, Pascal Thomas, Pierre Richard, Yves Boisset, André Cayat…