VIDEO
Scopul acestui articol este de a atrage atenția asupra faptului că, niciodată un om nu trebuie să se lase în seama unui singur diagnostic deoarece, consultarea mai multor opinii medicale specializate, îi poate salva sănătatea și chiar viața.
Articolul de față are scopul de a atrage atenția oamenilor obișnuiți (fără pregătire în domeniul medical) asupra faptului că, în special în cazul bolilor grave, niciodată un om nu trebuie să se lase în seama unui singur diagnostic deoarece, consultarea mai multor opinii medicale specializate, poate salva sănătatea și chiar viața. Edificator în acest sens este cazul, real, prezentat în primele 5 Site-uri și în cele 3 articolele din Bibliografie de la sfârșitul acestui articol , în care 553 de pacienți sănătoși din SUA au fost diagnosticați, în mod fals , cu bună știință , cu Cancer de criminalul medic oncolog Farid Fata care, pe baza acestor falsuri, a încasat 34 Mil$ numai din asigurările medicale.
Anna R. Schecter – NBC News
În cazul în care acești oameni ar mai fi consultat fie și numai o singură altă opinie medicală, efectele benefice ar fi fost duble: 1) ei ar fi constatat, în final, că nu sunt bolnavi de cancer, și 2) s-ar fi descoperit, de la început, faptele odioase ale acestui odios medic criminal. Statisticile arată că a 6 cauză mortală din SUA este reprezentată de greșelile medicale . În România, ca și în numeroase alte țări, fie nu se cunoaște situația reală a greșelile medicale , fie dacă aceasta se cunoaște, nu se dă publicității.
VIDEO
Exemple de efecte benefice care se pot obține în urma mai multor opinii medicale specializate, pe exemplul analizei INR (International normalized ratio) analiză medicală bazată pe calculul rezultatelor TP (timpului de protrombină) utilizat în cazul persoanelor care primesc tratament anticoagulant (care măsoară secundele necesare pentru formarea unui tromb-cheag de sânge in plasma pacientului după adaugare de reactivi specifici)
În cele ce urmează voi prezenta un caz real din situația mea medicală, pe exemplul analizei INR . Deoarece analiza INR este deosebit de importantă pentru sănătatea și viața unui număr foarte mare de persoane, consider că este necesar prezentarea, pe înțelesul omului de rând, a sensului acestei noțiuni, redată în Anexa n0 1 . De mai mulți ani aveam sângerări gingivale și sângerări persistente la cea mai mică zgârietură. Cu toate că de aproape 25 de ani urmez tratament cardiologic (pentru tensiunea arterială), nici un medic nu a dispus efectuarea și urmărirea analizei INR pe baza căreia să se stabilească dacă sângele meu se coagulează sau nu în mod normal. Din 20 martie 2012, de când am evidența primei analize, și până la 17 ianuarie 2023, INR-ul a variat între 1,04 și 1,14. După ce am făcut Covid-19 (în a doua parte a lunii septembrie 2021), am fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneuoftiziologie „Victor Babeş” din Craiova unde, în urma investigațiilor și a tratamentelor greșite ce mi-au fost făcute, am făcut și un preinfarct , fapt pentru care am fost transferat și internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova, la cardiologie.
VIDEO
Din cauza unor iresponsabili (ocupați cu interesele lor personale), s-a neglijat recepționarea unui salon destinat „suspect Covid”, care nu a putut fi folosit o perioadă de timp, în vârf de Covid, am fost internat la terapie intensivă, fără să fie nevoie să fiu internat aici, unde „am văzut iadul pe pământ ”. Medicii satanizați de propriile interese personale sunt un pericol social, satanizarea lor ajungând să fie un mod obișnuit de viață pentru ei.
La terapie intensivă, personalul medical mediu și rezidenții (alți medici nu m-au văzut) au rămas surprinși de internarea mea în acest salon deoarece nu aveam probleme pentru a fi internat aici. În timp ce alți oameni mureau că nu era loc în spital pentru ei, cel puțin două locuri erau ocupate, în acest spital, la terapie intensivă, din cauza unor iresponsabili (ocupați cu interesele lor personale), care au neglijat, o bună perioadă de timp, recepționarea unui salon destinat „suspect Covid ” . Simțind că nu mai suport „iadul pe pământ ” de aici (unde erau numai muribunzi, un zgomot infernal de la aparate și zi și noapte etc.), am solicitat insistent să fiu mutat și am fost transferat la cardiologie, în salonul „suspect Covid ”, cu două paturi, unde am fost singur. Fiind aici, mi s-a făcut un set de analize, inclusiv cu acest INR.
Din cauza incompetenței și a modului brutal cu care lucrau unele asistente, adevărate brute , am ajuns să am ambele mâini și abdomenul pline cu vânătăi (echimoze), în care mi s-au făcut zeci de înțepături (pentru injecții, perfuzii etc.), dintre care unele greșite , de către aceleași brute-asistente , care nu au nici cea mai mică chemare pentru o asemenea activitate, dar care au fost angajate și sunt menținute după orice alte criterii decât cele ale meritului profesional personal. La ieșirea din spital, medicul cardiolog: 1) mi-a precizat că, peste două săptămâni, să mă prezint la clinica medicală a familiei sale (deci nu la spitalul la care am fost internat!?) pentru a fi luat în evidență ca pacient al dumnealui, și 2) mi-a prescris următoarele medicamente, unul pe zi din fiecare: Xarelto de 20 mg ; Sortis de 80 mg ; Noliprel 5/1 25 mg ; Controloc 20 mg ; Norvasc 5 mg . INR-ul a avut următoarea evoluție: 1,07 pe 4 octombrie 2021; 1,14 pe 30 iunie 2022, după ce pe data de 29 și 30 iunie 2022 am avut o sângerare gingivală abundentă, fapt pentru care am întrerupt administrarea cu sarelto pentru circa 10 zile, 1,03 pe 12 iulie 2022. În condițiile în care am urmat această rețetă, cu sarelto de 20 mg , m-am confruntat cu următoarele probleme: 1) sângerări gingivale masive; 2) sângerări persistente la cea mai mică zgârietură; 3) INR-ul se menținea la un nivel scăzut, între 1,03 – 1,14.
VIDEO
Pe data de 1 septembrie 2022, convins de adevărul conform căruia „Consultarea mai multor opinii medicale specializate poate salva sănătatea și chiar viața unor oameni ” și la indicațiile eminentei Doamnei doctor C. N. am mers la Centrul de Oncologie „Sfantul Nectarie” din Craiova la Domnul doctor C. D. , care: 1) mi-a schimbat rețete: în loc de Xarelto de 20 mg , una pe zi, să iau Sintrom de 4 mg , o jumătate de pastilă pe zi; în rest, celelalte medicamente au rămas aceleași; 2) să fac analiza INR lunar, timp de mai multe luni, după care să revin la dumnealui. Efectele benefice ale înlocuirii Xarelto de 20 mg , una pe zi, cu Sintrom de 4 mg , o jumătate de pastilă pe zi, a fost deosebit de mari, respectiv: 1) INR-ul a crescut continuu, de la o lună la alta, ajungând, după câteva luni, la valori considerate normale pentru vârsta și starea mea de sănătate; 2) sângerările gingivale s-au redus ; 3) la cea mai mică zgârietură nu mai am sângerări persistente; 4) costul rețetei s-a redus cu aproape 200 de lei lunar. Felicitări eminenților medici C. N. și C. D., care sunt autentice elite medicale și care și-au dedicat viața profesională spre binele sănătății și al vieții oamenilor.
VIDEO
Am subliniat și alte aspecte „colaterale ” din situația mea medicală, dar numai cu scopul de a pune mai bine în evidență subiectul în discuție, respectiv de a atrage atenția asupra faptului că, în special în cazul bolilor grave, niciodată un om nu trebuie să se lase în seama unui singur diagnostic deoarece, consultarea mai multor opinii medicale specializate, îi poate salva sănătatea și chiar viața. Nu trebuie uitat că sunt medici și medici, respectiv: 1) „Medici care toarnă medicamente despre care nu ştiu mai nimic, cu scopul de a vindeca boli despre care ştiu şi mai puţin, în oameni despre care nu ştiu nimic.” (Voltaire); 2) medici pentru care „Adevăratul scop al medicinii este sa-i salveze pe oameni de consecințel e propriilor boli.” (H.L.Mencken)
Un medic cardiolog lacom de câștig satanic: 1) te pune să faci analiza INR în fiecare lună, 2) după care, cu aceasta, să te prezinți la cabinetul său particular, 3) unde plătești consultația medicală, deci lună de lună, 4) și îți prescrie o nouă rețetă.
Un medic cardiolog cu suflet de Om : 1) în funcție de boala pe care o ai, îți stabilește 1.1) care este nivelul optim al INR-ului și 1.2) ce medicament anticoagulant să iei și în ce doză; 2) prescrie analiza INR la 3-4 luni; 3) în funcție de valoarea optimă a INR-ului pe care trebuie să o ai, te învață cum să-ți mărești sau să-ți micșorezi doza de medicament anticoagulant până ajungi la nivelul optim; 4) după mai multe luni de încercări, ajungi la nivelul optim al INR-ului, cu o anumită doză de medicament anticoagulant, pe care o păstrezi atâta timp cât INR-ul se menține la nivelul optim; 5) până când INR-ul ajunge să se stabilizeze la nivelul optim, cu o anumită doză de medicament anticoagulant, periodic, la 3–4 luni, te prezinți la medic; 6) după ce INR-ul ajunge să se stabilizeze la nivelul optim, cu o anumită doză de medicament anticoagulant, perioada de prezentare fizică la medic poate fi de luni și chiar de ani de zile; 7) telemedicina permite ca, pentru tot mai multe afecțiuni, prin telefon și/sau pe e-mail, să se stabilească diagnosticul, indicarea tratamentului, monitorizarea unor afecţiuni etc., la distanţă, fără prezenţa fizică simultană a personalului medical şi a pacientului.
VIDEO
Telemedicina (care este promovată tot mai mult în toate țările dezvoltate) este totalitatea serviciilor medicale furnizate la distanţă, fără prezenţa fizică simultană a personalului medical şi a pacientului, pentru stabilirea diagnosticului, indicarea tratamentului, monitorizarea unor afecţiuni sau indicarea unor metode de prevenţie a bolilor, în mod securizat, prin intermediul tehnologiei informaţiei şi mijloacelor electronice de comunicare (vezi și Bibliografia). Prin înțelegere cu medicul se stabilește și contravaloarea serviciilor medicale respective și modalitatea de plată. „Cine are minte, să ia aminte! ”. „Cine are urechi de auzit să audă ”. (Biblia, Luca 8, 3). Amin!
VIDEO
Anexa n0 1 . Sensul noțiunii INR. Se spune că, atunci „Când un filosof îţi răspunde, nu mai înţelegi nici ce l-ai întrebat.” (Andre Gide). Cam așa se întâmplă, frecvent, și cu explicarea, de către numeroși medici, a unor diagnostice și a unor noțiuni medicale, inclusiv prin articolele postate pe Internet. Ceea ce se constată la numeroși medici în explicarea unor diagnostice și/sau a unor noțiuni medicale, inclusiv prin postarea unor articole pe Internet, este faptul că ei nu se exprimă pe înțelesul marii majorități a oamenilor obișnuiți. Toți medicii ar trebui să aibă în vedere faptul, foarte important, că explicarea (1) noțiunilor medicale necesare înțelegerii diagnosticului și (2) a diagnosticului, pe înțelesul pacientului, (a) fac parte din medicina sufletului pacientului și (b) dau o foarte mare valoare medicului.
VIDEO
„Medicul trebuie deci să fie , în același timp, un savant care iubește din tot sufletul știința medicală, adică știința omului; să fie o ființă care se jertfește pentru alții, până la moarte și, în sfârșit, să fie un învățător al omenirii sau mai bine zis, un apostol al moralei.”. (Doctor Nicolae Paulescu, 1869 – 1931). În cazul unor acte, fapte și/sau situații incorecte, „Are dreptul să critice numai cel care are o inimă dornică să dea ajutor.” (Abraham Lincoln), adică numai cel care vede și greșeala, dar care contribuie, efectiv și în mod real, la îndreptarea acesteia. Pentru omul obișnuit, fără pregătire medicală, am considerat că este important prezentarea acelor noțiuni din care să înțeleagă: 1) ce este INR-ul; 2) că, pentru o persoană, valorile normale ale INR-ului sunt în funcție de boala acesteia; 3) care sunt valorile normale ale INR-ului în funcție de o anumită boală. Pentru „analiza INR”, care este foarte importantă pentru fiecare om, definițiile sunt multe pe Internet, în general în termini medicali, care sunt greu de înțeles de omul obișnuit, fapt pentru care am încercat o explicație pe cât posibil pe înțelesul omului de rând
VIDEO
Analiza INR (Raportul Internațional Normalizat) ajută o persoană să afle dacă sângele său se coagulează în mod normal . De asemenea, analiza INR indică dacă un medicament, care are ca scop să prevină formarea cheagurilor de sânge, își produce efectele (acționează) așa cum ar trebui. Nivelurile prea scăzute ale factorului de coagulare (a sângelui) pot determina o sângerare de durată după o tăietură, iar nivelurile prea ridicate pot cauza formarea de cheaguri periculoase, care circulă prin artere sau vene. Aceste cheaguri pot migra în orice parte a corpului, unde pot bloca funcționarea unor organe sau pot provoca moartea; de exemplu, daca un cheag se deplasează la creier poate provoca accident vascular cerebral.
În general, orice medic care suspectează o persoană/pacient că suferă de o tulburare de coagulare a sângelui , acesta ar trebui să recomande/prescrie efectuarea unei analize INR pentru a putea stabili (1) dacă sângele se coagulează normal și (2) un diagnostic corect. La persoanele cu probleme de sănătate, valorile considerate „în limite normale ” diferă de la unul la altul, în funcție de boala/bolile de care suferă fiecare. În funcție de boala pentru care se prescrie tratamentul anticoagulant, valoarea considerată optimă pentru INR poate varia. Cel mai adesea, în speța la pacientul cu ritm anormal al inimii (numit, în termeni medicali, fibrilație atrială, aritmie cardiacă), INR trebuie să se încadreze între 2 și 3 . Dacă INR este mai mic de 2 , înseamnă că pacientul primește o doză prea mică de anticoagulant, sângele s-a îngroșat, curge mai lent, poate produce cheaguri în vase și/sau în interiorul inimii, care pot determina accidente vasculare cerebrale, i nfarctul miocardic etc . Dacă INR este peste 3 , atunci trebuie scăzute dozele de anticoagulant întrucât pacientul riscă să dezvolte hemoragii (scurgeri abundente de sânge, interne sau externe, în urma ruperii peretelui unui vas sangvin).
VIDEO
Bibliografie
Corespondență de la Conf. dr. Nicolae Grigorie-Lăcrița (membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului )
Notă. Deși analizele mele medicale (recente) contrazic, oarecum, afirmația autorului, cu toate acestea eu sunt declarat „en bonne santé” și figurez pe lista donatorilor de organe. Cu toate că sunt un epicurian (doctrina morală a lui Epicur bazată pe teoria etică a fericirii raționale, căutare exclusivă și excesivă a plăcerii) și existențialist (ateu).
VIDEO
Nota redacției
Remember. „Asociații” mei Michel Ardouin („Porte–Avions ”) și Charlie Bauer (revoluționarul „Robin Hood”) – asociații lui Jacques Mesrine („inamicul public n°1 al societății civile”), autori de pagini remarcabile în istoria criminală franceză contemporană. Mon „associé” Michel Ardouin („Porte–Avions ”) l’associé de Jacques Mesrine (L’ennemi public n°1) et Charlie Bauer (révolutionnaire d’extrême gauche) auteurs des pages remarquables dans l’histoire de la grande criminalité française contemporaine
Interviul poetului, prozatorului și fotografului Cristian – Ovidiu Dinică cu scriitorul româno – american de ficțiuni istorice Victor T. Foia („Author of historical and contemporary novels”)
Intelligence-ul românesc de la tradiție la modernitate (Romanian intelligence from tradition to modernity)
Simpozionul internațional „Lucian Blaga” – Ediția a II-a – Satul românesc izvor de spritualitate și inspirație. „Conceptul marelui anonim și dialogul cu transcendentul. Pledoarie pentru o disciplină centrată pe opera lui Lucian Blaga” (Lucrarea prof. dr. Narcis Zărnescu, membru al Academiei Germano-Române și al Academiei Oamenilor de Știință din România, membru în Staff al Jurnalului Bucureștiului, membru titular al CRIFST – Comitetul Român pentru Istoria si Filosofia Stiintei si Tehnicii al Academiei Române, distins cu „l’Ordre des Palmes académiques”)
Prezentarea (recenzia) cărții „Analiza geopolitică și securitară a Orientului Mijlociu. Studiu științific.” – autor Alba Iulia Catrinel Popescu (prof. dr. Narcis Zărnescu, critic și istoric literar, membru în Staff al Jurnalului Bucureștiului, redactor șef al Revistei „Academica” și redactor șef adj. al revistelor „Cunoașterea științifică”, „Intelligence Info”, „Studii și Comunicări” și „Noesis” ale CRIFST al Academiei Române, membru al Academiei Germano – Române și al Academiei Oamenilor de Știință din Româmia, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)
„Etică și Intelligence” – lucrare prezentată la Sesiunea Anuală a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Germania) de către corespondentul nostru permanent prof. dr. Narcis-Stelian Zărnescu (redactorul șef al Revistei Academiei Române „Academica”, secretar științific al Secției X – Filosofie, Teologie și Psihologie a AOȘR – Academia Oamenilor de Știință din România), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului
Conferința CRIFST (Comitetul Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii) a Academiei Române. „Impactul AI, din perspectiva binomului foucaultian episteme – techne” (Prof. dr. Narcis Zărnescu, membru în Staff al Jurnalului Bucureștiului, membru titular al CRIFST, redactor șef al revistei „Academica”, redactor șef Adjunct al revistei de Sudii și comunicări și al revistei Noesis al CRIFST, secretar științific al Secției X– Filosofie, Teologie și Psihologie a AOȘR–Academia Oamenilor de Știință din România, distins cu „l’Ordre des Palmes académiques”)
„Viitorul cărții și al suporturilor de carte” la CRIFST (Comitetul Român de Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii) – DIS (Divizia de Istoria Științei) de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autori
Scurtă incursiune în Istoria detectivismului (Partea 2). Corespondență de la Maria Bumbaru președinta ANDR (Asociația Națională a Detectivilor din România)
Scurtă incursiune în Istoria detectivismului (Partea 1). Corespondență de la Maria Bumbaru președinta ANDR (Asociația Națională a Detectivilor din România)
„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π)– mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 2 (Activitatea și „costul” real al unui ∏)
Mihai Eminescu, Ion Oprea, Grid Modorcea, Adrian Păunescu, Neculai Constantin Munteanu, Adrian Cioroianu, Octav Pancu-Iași, George Călinescu, Vasile Sava, Cicerone Poghirc, Aurelian Titu Dumitrescu, Mircea Florin Șandru, Lucian Blaga, Constantin Pădureanu, Dumitru Tinu, Cezar Ivănescu, Fabian Anton, George Topîrceanu, Petru Codrea, Radu Gyr, Dan Culcer, Ion Anton, Dumitru Stăniloae, Mihai Cosma, Claudiu Săftoiu, Iosif Constantin Drăgan, George Băjenaru, Cleopatra Lorințiu, Ion Heliade-Rădulescu, Andrei Partoș, Ion Cristoiu, Mircea Badea, Grațian Cormoș, Aristide Buhoiu, Ioana Sava, Brândușa Prelipceanu, Nicole Valéry-Grossu, Gabriel Liiceanu, Ion Agârbiceanu, Eliza Macadan, Florian Bichir, Emil Șimăndan, Bogdan Suceavă, Adriana Săftoiu, Ioan Chirilă, Gabriela Vrânceanu-Firea, Paul Lampert, Octavian Paler, Alexandru Vianu, Dumitru Toma, Eugen Barbu, Eric Winterhalder, Cristian Mungiu, Vintilă Horia, Dan Pavel, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, George Pruteanu, Emil Hurezeanu, Ivo Muncian, Radu Jörgensen, Lazăr Lădariu, Eugen Ovidiu Chirovici, Adrian Hoajă, Doina Drăguț, George Muntean, Barbu Catargiu, Adrian Mîrșanu, Victor Frunză, Lorena Lupu, Alexandru Candiano-Popescu, Marius Mircu, Dănuț Ungureanu, Vasile Copilu-Cheatră, Rodica Culcer, Andrei Gorzo, Zaharia Stancu, Eugen Cojocaru, Răsvan Popescu, Ion Anghel Mânăstire, Pamfil Șeicaru, Tudorel Oancea, Dorin Ștef, Paula Seling, Sabin Gherman, Marian Coman, Brîndușa Armanca, Valeriu Turcan, Teșu Solomovici, Sorin Roșca Stănescu, Tudor Octavian, Vasilica Ghiță Ene, Gabriela Adameșteanu, Radu Negrescu-Suțu, Cornel Nistorescu, Petre Got, Dumitru D. Șoitu, Geo Bogza, Dan Diaconescu, Stelian Popescu, Nicolae Carandino, Valer Chioreanu, Ioan Massoff, Corneliu Stoica, Adelin Petrișor, Ion Călugăru, Andrei Alexandru, Ludovic Roman, Radu Paraschivescu, Vasile Urechea-Alexandrescu, Elis Râpeanu, Cezar Petrescu, Ion Monoran, Thomas Csinta, Marian Odangiu, Paul Barbăneagră, Ne…
VIDEO
VIDEO
VIDEO
[…] România — hub energetic european orientat pe hidrogen? […]