Acasă Filozofie politică Embassy Armenia – MEPEI (Middle East Political and Economic Institute) – Roundtable...

Embassy Armenia – MEPEI (Middle East Political and Economic Institute) – Roundtable discussion. „Armenia at the Crossroads of Europe, the Middle East and Asia” (cu jurnalistul Geo Scripcariu – Radio Punct Londra)

MEPEI (Institutul Politic și Economic din Orientul Mijlociu) și Ambasada Republicii Armenia au organizat o masă rotundă cu Prof. Alexander Iskandaryan, Director Fondator, Institutul Caucaz, Republica Armenia, care va avea loc miercuri, 17 mai 2023, între orele 10h30-12h30, la Hotel Marshal Garden, Sala de Conferințe Ametist (Calea Dorobanților Nr. 50B, Etajul 6, Sector 1, București) pe tema „Armenia la răscrucea dintre Europa, Orientul Mijlociu și Asia”.

Nota redației. Middle East Political and Economic Institute (MEPEI) este un think-tank independent român, înființat în 2009. Misiunea principală a acestuia este de a încuraja dialogul și cooperarea dintre instituții, oameni și medii de afaceri din Uniunea Europeană și partenerii lor din Orientul Mijlociu. MEPEI își concentrează eforturile pe sprijinirea înțelegerii aspectelor politice, economice și culturale din aceste două regiuni, precum și pe impulsionarea progresului educațional pe baza intereselor reciproce. Acesta a avut în mod constant o abordare radială în activitățile sale, promovând filosofia derivată din misiunea noastră principală către oricare dintre partenerii noștri de dialog, indiferent de locația lor pe glob. Ca urmare a angajamentului nostru pe termen lung și a poziției noastre rezistente, MEPEI are acces la o rețea de parteneriate și colaborări în Orientul Mijlociu, Africa și Asia, precum și în Balcani și Europa de Est.

Activitatea instituției se desfășoară în conformitate cu prevederile O.G. nr. 26/2000 aprobată prin Legea nr. 246/2005, având dovada de disponibilitate a denumirii nr. 76685/09.09.2009 eliberată de Ministerul Justiţiei și are ca principale obiective:

  • promovarea gândirii inovatoare și a abordărilor creative în procesul de elaborare a politicilor privind viitorul relațiilor UEOrientul Mijlociu
  • prevenirea alterării periculoase a proceselor de luare a deciziilor, cauzată de concepții greșite și prejudecăți legate atât de istoria zonei arabe, cât și a celor persane, sau a raportării mediatice părtinitoare, inclusiv practicile de știri false
  • creșterea gradului de conștientizare a publicului european cu privire la situația generală din Orientul Mijlociu și viceversa, publicului arab și iranian cu privire la situația din Europa
  • reunirea efectivă a factorilor de decizie, a experților și a persoanelor influente din mediile publice și private, în încercarea de a construi punți politice, economice, culturale și de securitate între UE și Orientul Mijlociu
  • furnizarea de expertiză și conexiuni antreprenorilor interesați de piețele din Orientul Mijlociu și practicile de afaceri
  • publicarea de rapoarte și evaluări, realizarea de proiecte de cercetare la cerere, promovarea poziției și filozofiei MEPEI în cadrul diferitelor evenimente internaționale
  • furnizarea de programe de pregătire pentru studenți și tineri profesioniști cu un interes real în regiunea Orientului Mijlociu.

Nota redacției

„Marea dilemă a omenirii”, „Jefuitorii de cărți” și „Umorul crazy” (de la corespondentul nostru permanent – al Jurnalului Bucureștiului – scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea, SUA – New York). Indiggo Twins (Mihaela & Gabriela Modorcea)

Regionalizarea României, sub masca regionalismului și a democrației? Analiză geopolitică și istorică

Ziua Mondială a Sănătății. „Eradicarea osteomielitei cronice – Procedeul Burnei” (Corespondență de la prof. dr. med. Gheorghe Burnei, lucrare prezentată la cel de-al 33 Congres internațional al Universității Apollonia din Iasi „Pregătim viitorul. Promovăm excelența” 2-5 martie 2023)

Ziua de 23 Aprilie – „Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor” și „Ziua Bibliotecarului din România”, la Academia Română (cu participarea prof. dr. Narcis Zărnescu, critic și istoric literar, redactor șef adjunt al trustului de presă cultural – educațional și de cercetare științifică în științele socio – judiciare Jurnalului Bucureștiului și Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

În exclusivitate pentru Jurnalul Bucureștiului. Dialog (absolut inedit) cu eruditul promotor „brașovean” (franco – român) al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (Partea 1)

În exclusivitate pentru Jurnalul Bucureștiului. Dialog cu eruditul promotor „brașovean” (franco – român) al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (Partea 2)

Lansarea cărților cineastului Ionel (Nelu) Udrescu (președintele asociației „Bucureștiul creativ”, corespondentul Jurnalului Bucureștiului) și al fiului său Emanuel – Mihai Udrescu, în prezența ziaristului și editorului Emil Stanciu (Director coordonator al Jurnalului Bucureștiului și Manager PR al Fundaţiei Culturale Art Promo)