Mulțumesc pentru publicarea articolelor mele.
Rămân tot mai plăcut impresionat de această realizare numită „Jurnalul Bucureștiului”, care este cu adevărat extraordinară și care se detașează tot mai mult față de toate celelalte publicații, inclusiv de cele considerate ca fiind cele mai bine realizate. Numai o minte genială poate realiza ceea ce nu pot face nici cei mai talentați. Cu prețuire,
N. Grigorie Lăcrița. (Juridice – Profesionişti)
„S-a dus, Doamne, Bucuria din inimile noastre. Și muzica străină a luat locul Cântecelor noastre din popor”.
Dacă nu scriem pe probleme care să fie legate de realitățile vieții, care să producă efecte benefice în societate, înseamnă că facem parte: fie din categoria ziariștilor (jurnaliștilor) care, în lăcomia lor nebună după bani, după bunuri materiale și posesiuni, acceptă, în schimbul plății, să distrugă adevărul, să mintă sfruntat, să pervertească, să denigreze, să slujească și lui Satan, să îşi vândă ţara şi neamul, (2) fie din categoria grafomanilor, al celor care sunt dominați de impulsul patologic de a scrie mult și fără rost. Acesta este crezul meu când scriu fiecare articol: să ofer ceva din adevărurile lumii în care trăim care pot fi de folos. Articolul de față abordează problema mulțimii de emisiuni muzicale de la radio, care sunt toxice pentru tradițiile noastre strămoșești și creștinești. Numai prin prezentarea acestor situații reale vom reuși să mai salvăm atât cât a mai rămas din frumoasa și bogata noastă spiritualitate, în baza căreia acest popor a rezistat de mii de ani atâtor și atâtor vicisitudini care s-au abătut asupra sa.
Este un fapt binecunoscut că majoritate a persoanelor în vârstă se trezesc, zi de zi, înainte de ora șase, inclusiv în zilele de sărbători religioase, precum de Crăciun, de Anul Nou, de Paști, etc. În zilele de sâmbătă, de duminică și de sărbători religioase, după ce acești oameni se scoală, înainte de ora șase, simt plăcerea să mai stea în pat circa o oră – o oră și jumătate, să asculte, la Radio România actualități, frumoasele și tradiționalele noastre colinde și cântece specifice acestor sărbători. Marea majoritate a persoanelor în vârstă, în special cele din mediul rural, care reprezintă peste 50% din populația țării, rămân tare îndurerate de faptul că „S-a dus, Doamne, Bucuria din inimile noastre. Și muzica străină a luat locul Cântecelor noastre din popor”.
Nu numai în zilele de sâmbătă și de duminică, dar și în zilele Sfintelor Sărbători de Crăciun, de Anul Nou, de Paști etc., atât dimineața de la ora 05h00 la ora 07h00, uneori chiar până la ora 08h00, cât și la mai multe ore din aceeași zi, se transmite numai muzică și colinde de-ale străinilor, în limbile acestora bineînțeles. Spre exemplu, în Sfintele Sărbători de Crăciun și de Anul Nou, se prezintă, an de an, pe mai multe ore din zi, „Muzică și colinde de Crăciun”, „Muzica Anului Nou”, etc., dar numai cu muzică și colinde de-ale străinilor, în limbile acestora. Satan dacă ar face asemenea programe și tot ar mai lăsa să se mai audă și câteva dintre frumoasele și tradiționalele noastre colinde și cântece specifice acestor sărbători. Cu asemenea programe, încet dar sigur, se va terminat cu bucuria românilor de a mai trăi clipe de magie pură prin a asculte frumoasele noastre cântece, colinde și tradiții populare, în special de Sfintele Sărbători.
Toți cei care atentează și la spiritualitatea poporului român, nu merită, din parte acestuia, decât urarea de a se bucura de dragostea lui Satan și de fericire veșnică în Iad. Adevărate clipe de magie pură le-ar putea trăi marea majoritate a românilor în zilele Sfintelor Sărbători de Crăciun, de Anul Nou, de Paști, de celelalte sărbători religioase, de duminica etc. în condițiile în care, atât dimineața de la ora 05h00 la ora 07h00, uneori chiar până la ora 08h00, cât și la mai multe ore din aceeași zi, precum și seara, s-ar transmite unele dintre colindele tradiționale, colindele vechi românești, colinde care să le umple sufletul de bucurie. Dar cei din conducerea țării și, în mod special, cei din conducerea Radio România Actualități, împreună cu realizatorii emisiunilor în discuție, parcă nu mai au nimic românesc în sufletul, în inima și în mintea lor, uitând că sunt plătiți din bani publici, că sunt în slujba poporului român, mare parte destul de oropsit și care și-ar mai găsi alinare de Sfintele Sărbători în frumoasele și în tradiționalele noastre colinde și cântece specifice acestora.
Iată o selecție cu cele mai frumoase colinde de Crăciun și de Anul Nou, care s-au păstrat în localitățile din România și care ar trebui transmise în zilele și la orele în discuție: Colinde de Crăciun (sintre care numeroase sunt și de Anul Nou): Steaua sus răsare, Moș Crăciun cu plete dalbe, O, ce veste minunată!, Bună dimineața la Moș Ajun!; Trei păstori, Am plecat să colindăm (Domn, Domn să-nălțăm), Sus la poarta Raiului, Astăzi s-a născut Hristos, Deschide ușa, creștine, Din an în an, Viflaemul, Irozii, Florile Dalbe; O, brad frumos; Afară ninge liniștit; Colindăm iarna; Iată, vin colindători; Trei crai de la răsărit; Galbenă gutuie; Linu-i lin; Din an în an; Verde cetină de brad; Ziurel de ziuă; Cerul și pământul; Colindița; Creștinilor, noi astăzi; Aseară pe-nserate; Viflaime, Viflaime; La Vitleem colo-n jos; Pe strada din Viflaim; Ne dați ori nu ne dați; Praznic luminos; Noapte de vis; Ninge iar; Inima va cânta; Au sosit colindători; Ce-aţi văzut păstori; Cerul și pământul; Fluierul cel păstoresc; Scoală gazdă din pătuț; Creștinilor noi astăzi; Astăzi se vestește; Sus, boieri, nu mai dormiți; Măruț, mărgăritar; Coborâ-ta coborât; Colo-n sus în vremea ceea; Flori de măr; Raiule grădină dulce; Închinarea păstorilor; Nouă azi ne-a răsărit; Colindul Din cer senin; La cea casă colo-n vale, De când Domnul s-a născut; La poartă la Ștefan Vodă; La doi meri, la doi prăsăzi; Legănelul lui Iisus; Mă luai, luai; A cui sunt aieste curturi; Colo sus in vremea ceea; Colindăm colindători etc. Colinde de Anul Nou: Sorcova; Plugușorul românesc; Capra de Anul Nou; Plugușor mititel. Colinde din Bucovina: Colind basarabean; În cetatea împărătească; Viflaime, Viflaime; Coborât-o, coborât; Într-o Sfântă Duminică.
Să reamintim și unii dintre interpreții români, atât de mare talent, cât și cu puternice sentimente românești, cunoscuți și foarte iubiți de românii de pretutindeni (și) pentru colindele pe care le interpretează: Ștefan Hrușcă: Cerul și pământul; Deschide uşa creştine; Sculați gazde, nu dormiți; O ce veste minunată!; Trei păstori; Astăzi s-a născut Hristos; Linu-i Lin. Corul Madrigal; Iată vin colindători; Bună dimineața la Moș Ajun. Paula Seling: Colindăm iarna/Colindăm, Colindăm. Ducu Bertzi: Florile dalbe. Fuego: Steaua sus răsare; Împodobește, mamă, bradul. Narcisa Suciu: Florile Dalbe; Colindul cerbului. Andra: Moș Crăciun cu plete dalbe; Deschide ușa, Creștine; Vis de iarnă. Horia Brenciu: Noapte de Crăciun. Ștefan Bănică Jr: O, brad frumos; Doar Odată-i Crăciunul; Doar un Crăciun cu tine. Monica Anghel: Fluturi de zăpadă. Elena Gheorghe: De Craciun. Cleopatra Stratan: Domn, Domn să-nălţăm; A venit, a venit iarna. Inna: O, ce veste minunată etc. Satanii au ajuns să stăpânească tot mai multe instituții ale statului, fiind un pericol social, cultural, politic şi spiritual pentru întreaga societate, satanizarea lor ajungând să fie stare de lege, de ordine, de guvernare şi o modalitate de vieţuire socială.
„Faceți din ticăloși conducători și apoi vă întrebați de unde vine dezastrul!” (Winston Churchill).
Și dezastrul este cu atât mai mare cu cât acești conducători sunt și mulţi și ticăloşi! „Agramaţi și impostori, Trădători și bădărani, Mincinoşi și grandomani, Parveniţi, ingraţi, măgari, Vanitoşi, duplicitari, Egoişti, trepăduși, Sunt și mulţi și ticăloşi!”. Crima elitelor noastre conducătoare constă în distrugerea și a sufletului românului adevărat, care nu se mai poate bucura nici chiar în zilele Sfintelor Sărbători de frumoasele și de tradiționalele noastre colinde și cântece specifice acestora. „[…] Vai, nenorocită ţară, rele zile-ai mai ajuns!/A lor gheare-nfipte-n pieptu-ţi, fără milă l-au străpuns/Şi-n bucăţi împart, infamii, carnea ta, avutul tău!/Tot ce s-a găsit pe lume mai stricat, mai crud, mai rău,/Ăşti nemernici fără suflet, fără nici un căpătâi,/Ţin a tale zile-n mână, ş-a ta cinste sub călcâi./Şi călări pe tine, ţară, se cred zei aceste bestii, […]” (Din poezia „Cârmacii”, de Alexandru Vlahuţă).
Satanicii stăpâni ai României nu numai că sunt total indiferenți de faptul că am ajuns să nu prea mai avem nimic al nostru în această ţară, nici material și nici spiritual, că ţara noastră nici nu prea mai pare românească, dar sunt pe cale să ne distrugă chiar și puținul care a mai rămas din frumoasele și din tradiționalele noastre colinde și cântece specifice Sfintelor Sărbători. Şi asta e destul pentru românul adevărat ca să înceapă să plângă; dacă mai poate!?
La fel se întâmplă și de ziua noastră națională. Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859. În ziua de 24 ianuarie 2024, dimineața, când marea majoritate a oamenilor se scoală, în general, între ora 05h00 și ora 07h00, orice bun român se aștepta să asculte, la postul public de Radio România actualități, frumoasele și tradiționalele noastre cântece specifice acestei mari sărbători. Numai că, atât dimineața, de la ora 05h00 la ora 07h00, cât și la mai multe ore din această zi, s-au transmis numai muzică și cântece de-ale străinilor, în limbile acestora bineînțeles. Adevărate clipe de puternice sentimente patriotice le-ar putea trăi marea majoritate a românilor, în orice zi de sărbătoare, în condițiile în care, atât dimineața de la ora 05h00 la ora 07h00, uneori chiar până la ora 08h00, cât și la mai multe ore din aceeași zi, precum și seara, s-ar transmite cât mai mult din muzica și din cântecele românești, care să le umple sufletul de bucurie.
Dar cei din conducerea țării și, în mod special, cei din conducerea Radio România Actualități, împreună cu realizatorii emisiunilor în discuție, parcă nu mai au nimic românesc în sufletul, în inima și în mintea lor, uitând că sunt plătiți din bani publici, că sunt în slujba poporului român, mare parte destul de oropsit și care și-ar mai găsi alinare de aceste sărbători în frumoasele și în tradiționalele noastre colinde și cântece specifice acestora. Iată o selecție cu cele mai frumoase dintre „Cântecele Unirii”, care ar trebui transmise în zilele și la orele în discuție, pe care orice bun român și le dorește să le asculte de Ziua Unirii (și nu numai):
„Deșteaptă-Te, române!”, devenit imnul de stat al României; „Treceți, Batalioane Române, Carpații”, un marș (cântec militar) românesc; „Pe-al nostru steag e scris Unire!”, de Ciprian Porumbescu; „Hora Unirii”, poezie scrisă de poetul Vasile Alecsandri, devenită un simbol național; „Un cântec istoric… bătrân ca Unirea”; „Crai Nou” și „E scris pe tricolor Unire”, de Ciprian Porumbescu; „Trompetele răsună”/Trompetele răsună; „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie!”; „Tricolorul” cunoscut și sub numele „Trei culori”; „Marșul lui Iancu”, un cântec patriotic românesc, apărut în timpul evenimentelor revoluționare din anul 1848; „Acolo este țara mea” (în special cu Tudor Gheorghe). Alte „Cântece patriotice și de neam” și melodii patriotice: Imnul Eroilor, Pui de lei, Așa-i românul, Noi suntem români, Tu, Ardeal, tu Ardeal, Doamne, ocrotește-i pe români, Dulce Românie, M-am născut lângă Carpați, Măi, Ardeal, Cântă cucu-n Bucovina, S-a mărit armata, De la Nistru până la Tisa, Vin Romanii la Alba iar, Marșul vânătorilor de munte, Romania țara mea, Măi, române sună goarna, Șoim român, Pe câmpia libertății ,Frați români din lumea întreagă etc.
De precizat și faptul că avem foarte mulți interpreții români, atât de mare talent, cât și cu puternice sentimente românești, cunoscuți și foarte iubiți de românii de pretutindeni (și) pentru cântece/melodiile patriotice și de neam pe care le interpretează. În această zi de sărbătoare patriotică (când s-a dat și liber de la serviciu), când marea majoritate a românilor se trezesc dimineața, între orele 05h00 și 07h00 și când doresc să audă cântece/melodii patriotice și de neam, să nu fie difuzat, la radio România actualități, nici un asemenea cântec, să nu se audă nici chiar „Deșteaptă-Te, române!” (imnul de stat al României), „Hora Unirii”, „Tricolorul”/„Trei culori”, „Pe-al nostru steag e scris Unire!”, „Treceți, Batalioane Române, Carpații”, „Acolo este țara mea” etc., este de neacceptat.
Satanii au ajuns să stăpânească tot mai multe instituții ale statului, fiind un pericol social, cultural, politic şi spiritual pentru întreaga societate, satanizarea lor ajungând să fie stare de lege, de ordine, de guvernare şi o modalitate de vieţuire socială. Crima elitelor noastre conducătoare constă în distrugerea și a sufletului românului adevărat, care nu se mai poate bucura nici chiar în zilele de sărbători patriotice de frumoasele și de tradiționalele noastre cântece specifice acestora.
Corespondență de la Conf. dr. Nicolae Grigorie-Lăcrița (membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului). Articolele autorului Nicolae Grigorie-Lăcrița în J urnalul Bucureştiului. Cărți publicate de către autorul Nicolae Grigorie-Lăcriță
Articole asociate
Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024