Acasă Energie electrică-furnizor de electricitate și gaz Enel și „Trofeul energeticianului”, de „Ziua Energeticianului”, sub semnul patronului spiritual, Sf....

Enel și „Trofeul energeticianului”, de „Ziua Energeticianului”, sub semnul patronului spiritual, Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul

Ziua energeticianului, marcată din anul 1992, pe 20 iulie, de lucrătorii din sectorul energetic, stă sub sub semnul patronului spiritual, Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, cel care stăpânește fulgerele.

Ziua Energeticianului, statuată ca atare prin Decretul nr. 507/1972, este una dintre puținele sărbători pe care le mai țin breslele în România și este precedată, în toată țara, de o manifestare de breaslă, „Trofeul energeticianului”-de asemenea, una dintre puținele întreceri profesionale.

„Trofeul energeticianului” este un concurs profesional desfâșurat anual, înainte de Ziua energeticianului. Prima ediție a „Trofeului Energeticianului” a avut loc în anul 1979. Structurat pe sistemul unui concurs pe meserii, „Trofeul Energeticianului” reunește specialiști grupați pe secțiuni astfel:

  • mașinist turbine hidro
  • electrician exploatare centrale și stații electrice
  • lăcătuș de întreținere și reparații agregate energetice
  • electrician de întreținere și reparații agregate energetice
  • electrician PRAM–AMC

Realizarea subiectelor și evaluarea participanților la concurs se face în colaborare cu o echipă științifică formată din cadre didactice de la Universitatea Politehnică din București. Prezența în comisie a cadrelor universitare alături de specialiști din domeniu reprezintă  o garanție a nivelului profesional ridicat pe care îl presupune desfășurarea Trofeului și a profesionalismului evaluării cunoștințelor.

Selecția celor mai buni se face pe trei faze:

  •  faza de masă (organizată la nivelul locurilor de muncă),
  • faza pe sucursale și filiale
  • faza finală, care se desfășoară, în fiecare an, în jurul datei de 20 iulie, zi ce semnifică pentru energeticienii din toată țară ziua patronului lor spiritual, Sf. Ilie. Organizată că un eveniment complex, finală se desfășoară cu participare publică și este găzduită de către una din sucursalele firmei. Pe lângă concursul propriu-zis au loc evenimente culturale: expoziții de artă fotografică sau plastică, recitaluri muzicale, lansări de carte, dorindu-se și prin acest eveniment întărirea legăturilor firmei cu comunitățile locale.

Ca urmare a acestui eveniment, magazinele Enel din București, respectiv, județele Ilfov și Giurgiu vor fi închise în ziua de 20 iulie (zi desemnată la nivelul industriei ca Ziua Energeticianului). În celelalte zile, magazinele Enel vor funcţiona după programul obişnuit:

  • În București, de luni până vineri, în intervalul 9:00 – 17:00
  • În Ilfov și Giurgiu, de luni până vineri, în intervalul 8:00 – 16:00

Cea mai mare parte a operațiunilor pot fi realizate prin canale digitale și nu necesită deplasarea în magazinele Enel. De aceea, recomandăm clienților să folosească în continuare opțiunile digitale de comunicare, de primire și de plată a facturii, precum și contractarea online. Astfel, clienții au la dispoziție două variante simple pentru a primi factura electronică, imediat ce a fost emisă pe mail sau prin sms, sau pot opta pentru descărcarea copiei facturii de aici.

Pentru a trimite indexul pentru electricitatea consumată, pe lângă secțiunea Index din cadrul aplicației MyEnel, clienții pot apela (în timpul perioadei de telecitire specificată pe factură) numărul de telefon gratuit 0800.07.08.09 sau numărul cu tarif normal 021.9977.

Pentru a trimite indexul pentru consumul de gaz, clienții pot suna la numărul gratuit 0800.07.07.01, tasta 1, sau la numărul cu tarif normal 021.9977, în cazul în care distribuitorul lor este Delgaz Grid, Distrigaz Sud Rețele, Gaz Est, Gazmir, Premier Energy sau  Progaz P&D   (între 22 și 26 ale fiecărei luni). De asemenea, indexul pentru consumul de gaze naturale poate fi transmis și prin aplicația My Enel, dacă distribuitorul este una  dintre cele  șase companii menționate mai sus.

Pentru a intra în contact cu un consultant Enel, clienții pot utiliza următoarele numere de telefon: 021.9977 (cu tarif normal, apelabil din România) sau 0040.372.436.436 (număr apelabil din străinătate), în timpul programului, respectiv L-V: 8:00–20:00; Sâmbătă: 8:00 – 13:00. La aceste numere pot fi aflate informații despre facturi și sold, despre contract, pot fi activate servicii precum factura electronică și altele.

Mai mult, clienții pot alege să utilizeze aplicația My Enel, care poate fi activată cu ușurință fie online, pe my.enel.ro, fie prin descărcarea aplicației pentru telefonul mobil în mod gratuit, de pe App Store sau Google Play. Prin intermediul acesteia, clienții pot primi și plăti facturile de energie electrică sau gaze naturale, își pot înregistra indexul sau verifica balanța de plată. De asemenea, în aplicația My Enel, în secțiunea Contractare Rapidă, sunt disponibile ofertele comerciale, astfel că atât clienții existenți, cât și cei potențiali au posibilitatea de a transmite online solicitări de încheiere a unui contract de furnizare de energie electrică sau de gaze naturale.

În cazul în care clienții doresc în continuare să efectueze plata în numerar, este recomandată utilizarea automatelor de plată de tip self-pay, amplasate în rețelele de magazine Profi, Auchan, Mega Image, Carrefour, Kaufland, precum și în magazinele alimentare. Alte variante pentru achitarea facturii mai sunt: ATM–uri (bancomate), debit direct, internet sau transfer bancar. Detalii despre partenerii bancari și comerciali ai Enelse regăsesc pe factura de energie electrică, precum și aici.

Biroul de presă Enel România

Articole asociate

Enel deschide încă două magazine în județul Ilfov, pentru a fi mai aproape de clienți

Enel deschide 4 magazine noi în Alba Iulia, Brăila, Roman și Zalău

Nota redacției