Acasă Eveniment istoric comememorativ Eveniment istoric al Asociației Sioniste din România (de la corespondentul nostru Viorel...

Eveniment istoric al Asociației Sioniste din România (de la corespondentul nostru Viorel Maier, Anima News – Israel, Tel Aviv)

Asociația Sionistă din România fondată cu 20 de ani în urmă, anunță întâlnire deschisă joi, pe 7 iulie, ora 18h30 pe platforma Zoom, înscrieri la Zionists.romania@gmail.com până pe 5 iulie.

Ținând seama de condițiile tehnice impuse de platforma Zoom, numărul de participanți va fi limitat la maximul stabilit de această platformă. Întâlnirea va avea o durată maximă de 120 de minute.  Au prioritate persoanele care doresc să  adreseze participanților  propuneri relevante și legate de subiectul întâlnirii. Fiecare intervenție va fi limitată la maximum 4-5 minute. Primii înscriși vor avea participarea asigurată. Întâlnirea va fi înregistrată. Așteptând cu nerăbdare să ne întâlnim online, vă mulțumesc pentru atenție.
Maximillian Marco Katz, Vicepresedinte al Asociației Sioniste din România (ASR). Telefon: +40 743 254 382

S-au împlinit recent 20 de ani de la renașterea sionismului post-comunist în România. În anul 2002, Tova Ben Nun Cherbis, împreună cu Tiberiu Roth, au reînființat Asociația Sionistă din România, care timp de două decenii a fost condusă de Tiberiu Roth cu dedicație, cu perseverență, cu loialitate și cu priceperea care a transformat-o, în ciuda obstacolelor, într-o organizație solidă și recunoscută la nivel internațional, ea fiind afiliată Organizației Sioniste Mondiale (World Zionist Organization)

Din păcate, Tiberiu Roth, sufletul mișcării sioniste din România, ne-a părăsit un urmă cu cinci săptămâni.  În aceste condiții, după cele 30 de zile care au trecut de la decesul său, avem datoria să continuam misiunea de a apăra legitimitatea Statului Israel și dreptul poporului evreu de a avea și de a trăi în propriul său cămin național, în siguranță, fără amenințări și fără presiuni. Această misiune a fost îndeplinită în ultimii 20 de ani, în mod constant și susținut, de Asociația Sionistă din România (ASR).

În situația creată de dispariția dureroasă a lui Tiberiu Roth, avem responsabilitatea de a face demersuri formale și legale, necesare pentru a asigura continuitatea Asociației Sioniste din România. În acest context vă invit la o discuție (online) despre Prezent, Viitor. precum și despre Pregătirea alegerilor. Întâlnirea va avea loc pe platforma Zoom (Join Zoom Meeting: 878 6214 1083, Passcode: 770040) și va fi difuzată pe pagina de Facebook.

Viorel Maier (Anima News – Israel, Tel Aviv)

 

Notă. Zeci de mii de biserici au o credință angajată în importanța de a sta cu Israelul și binecuvânta poporul evreu. Versetul cel mai adesea menționat ca mandatul lor biblic este Geneza 12: „Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta și voi blestema pe cei ce te vor blestema și toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tineîn care Dumnezeu spune lui Avraam.

De la nașterea Statului Israel în 1948 o eroare teologică cunoscută sub numele de Teologie înlocuitoare a început să ia avînt. Sionismul creștin este o teologie creștină a sionismului că înțelege importanța legământului veșnic al lui Dumnezeu cu Avraam și a națiunii lui Israel. Cu toate acestea, la fel ca și termenul „sionismului” a fost transformat într-un cuvânt negativ de dușmanii Israelului, astfel încât „sionismul creștin” este sub atac și de multe ori greșit înțeles în mass-media și în unele discursuri publice. Din acest motiv, articole și monografii ICEJ (International Christian Embassy Jerusalem) de definirea și clarificarea credințele de adevărații suporteri creștini ai lui Israel și introducerea „dragostea pentru Israel” în contextul său biblic adecvat se dovedesc neprețuit.

Sioniștii creștini

„„Sionismul, [este] mișcare națională pentru întoarcerea poporului evreu în țara lor și reluarea suveranității evreiești în Țara lui Israel, susținut, de la începuturile sale, obiective tangibile, precum și spirituale. Evrei de toate convingerile, stânga și dreapta, religiose și seculare, s-au alăturat pentru a forma mișcărea sionistă și au lucrat împreună spre aceste obiective. Dezacordurile au condus la fisuri, dar în cele din urmă, scopul comun al unui stat evreiesc în patria lui antică a fost atins. Termenul „sionismului”, a fost inventat în 1890 de Nathan Birnbaum.” (Biblioteca virtuală evreiască).

Dacă sionismul este credința în dreptul poporului evreu să se întoarcă în patria lor, apoi un sionist creștin ar trebui să fi pur și simplu definit ca un creștin care susține dreptul poporului evreu de a reveni la patria lor. În conformitate cu această definiție amplă și simplă, mulți creștini s-ar califica, indiferent care sunt motivele lor pentru acest sprijin. Așa cum evreii de toate convingerile au format mișcarea sionistă atunci creștinii din toate convingere poate intra, de asemenea, în această definiție largă a unui sionist creștin. Din acest motiv, o multitudine de răspunsuri poate fi date de un creștin, atunci când este interogat cu privire la sprijinul lui dat Israelului. Răspunsuri pot include motive politice, istorice, și/sau religioase.

Teologia sionismului creștin

Teologia efectivă a creștin sionismului, de asemenea, cunoscut sub numele de sionism biblic, sprijină dreptul poporului evreu să se întoarcă în patria lor pe motive scripturale. Fundamentul biblic pentru sionismul creștin se găsește în legământul lui Dumnezeu cu Avraam. Acesta a fost în acest legământ pe care Dumnezeu la ales pe Avraam a născut o națiune prin care El ar putea răscumpăra lumea, și de a face acest lucru le-a lăsat moștenire un teren pe care sa existe ca această națiune aleasă.

Sionismul Creștin este confirmat de-a lungul Scripturilor ebraice. Profeții mari și mici au confirmat în mod constant această chemare națională a lui Israel, a promis o restaurare viitoare a terenului după o perioadă de exil, și a vorbit despre lumina ei spirituală de reînnoire și răscumpărarea lumii. Sionismul Creștin diferă cu teologia înlocuitoare care învață că relația specială pe care Israelul a avut-o el cu Dumnezeu în ceea ce privește destinul lui național și patria lui națională a fost pierdută din cauza respingerii lui Isus ca Mesia, și, prin urmare, Biserica a devenit noul Israel. Biserica a moștenit apoi toate binecuvântările promise lui Israel, dar hotărârile și blesteme rămân încă convenabil asupra poporului evreu. În schimb, Sionismul Creștin învață din scripturi care legământul lui Dumnezeu cu Avraam este încă valabil astăzi. Rămâne un destin național asupra poporului evreu și patria lui națională este posesia lui veșnică în îndeplinirea planurilor și scopurile lui pentru Dumnezeu. Scripturile Noului Testament nu numai afirma legământul avraamic, dar ele confirmă misiunea istorică a lui Israel și că darurile și chemarea lui Israel sunt irevocabile. Astfel, Sionismul Creștin nu este bazat pe profeția sau de sfârșit de timp de evenimente. Cei mai mulți creștini sioniști ar fi de acord, însă, că reapariția Israelului pe scena lumii, ca împlinire a promisiunilor lui Dumnezeu pentru ei, indică faptul că alte evenimente biblice au prezis că va urma.

Articole asociate

Articole asociate

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Virusul antisemitismului și anti-iudaismul ca boală auto-imună”

Vrem să fim israelieni! Corespondență de la SGK (Dr. Sofia Gelman–Kiss, muzicolog, membru fondator al „Fundației SAGA pentru Cultură, însărcinată cu acțiuni în domeniul muzicii”, Israel–Netania)

Die Chagall-Fenster in Mainz Monsignore Klaus Mayer (Zilele culturii judaice in München. Prezentarea vitraliilor lui Chagall din Mainz de către impresionantul Monsignore Klaus Mayer). Corespondență de la JHK (Julia–Henriette Kakucs, poet, scriitor, eseist, Germania–Frankfurt am Main)

Kol Nidre…(Corespondență de la JHK (Julia–Henriette Kakucs, poet, scriitor, eseist, Germania – Frankfurt am Main)

„Holocaustul” (Shoah) islamist în „lumea ocidentală” a (sub)continentului Eurasian (Eurasiatic). Islamizarea Europei între utopie și realitate. Multiculturalismul, viitorul omenirii, o consecință inevitabilă, dar pozitivă, a mondializării. [L’holocauste islamiste dans le monde occidental et l’islamisation de l’Europe entre l’utopie (la fiction) et la réalité. Le multiculturalisme, l’avenir de l’humanité, une conséquence inévitable mais positive de la mondialisation].

Dincolo de rasism. Cum s-a format mafia evreiască în America? (Corespondență de la Grid Modorcea, scriitor, Dr. în Arte, SUA – New York)

Istoria Israelului pe scurt!

Puterea minţii și religia (Corespondență de la Conf. dr. Nicolae Grigorie-Lăcrița)

Nota redacției

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.