
Intell News și Jurnalul-Bucurestiului („Le Petit Parisien”) ale căror Senior Editor sunt, recomandă toate evenimentele organizate de Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” (cel mai vizitat obiectiv cultural din Bucureşti) şi au plăcerea să fie parteneri media ai Muzeului din martie 2016. Săptămâna care precedă Duminica Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim este numită în Triod a Floriilor. Este a şasea săptămână din Postul Mare. La finalul ei se încheie postul de 40 de zile, iar prin Sâmbăta lui Lazăr şi Duminica Floriilor se face trecerea către postul aspru din Săptămâna Patimilor. Iată ce ne-a pregătit Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” pentru această perioadă
Comunicate de presă
Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită, în perioada 16 – 17 aprilie 2022, la evenimentul cultural “Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”, prilejuit de marea sărbătoare a creştinătăţii și unul dintre cele mai mari praznice împărăteşti, Duminica Floriilor, când este retrăită intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, moment ce marchează începutul Săptămânii Patimilor.
Sărbătoarea Floriilor de la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” oferă publicului vizitator întâlnirea cu meşterii populari și artiști. Copiii vor putea participa la ateliere interactive de încondeiere a ouălor, iar adulții vor avea șansa să învețe de la meșteri brutari renumiți tainele preparării unor delicioase plăcinte cu pește sau a plăcintelor lui Lazăr și de asemenea, o rețetă de cozonac de post.
Anul acesta, după Sfânta Liturghie, oficiată la Biserica Turea din Satul Nou de către Protosinghel Hrisant, de la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, vom asculta un concert de pricesne, susținut de artiștii Centrului pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare din județul Neamţ. Nu vor lipsi momentele artistice susținute la Scena Dumitra de Ansamblurile Nemțișorul, Floare de colț și Floricică de la munte (jud. Neamț), Grupul Folcloric Fluierașii de la Dobrotești – Merișani (jud. Teleorman), Ansamblul folcloric Gorjeanca (Târgu Jiu, Gorj), Florin Ologeanu (jud. Teleorman), Florin Pârlan (jud.Teleorman), Gheorghița Nicolae (jud. Olt), Narcisa Băleanu (jud. Mehedinți).
De asemenea, în cele două zile, pe aleile muzeului va avea loc Târgul de Florii, de unde veți putea cumpăra cadouri pentru cei dragi, dar și produse gastronomice specifice acestei perioade. Vă aşteptăm cu drag să ne bucurăm împreună la mare sărbătoare!
Partener al evenimentului – Metrorex SA
Sursa: Vin Floriile cu Soare – Muzeul Satului
Anuala de Artă Religioasă și Restaurare 2022
Urmând tradiția ultimilor ani, Asociația Filiala de Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România organizează și vă invită la a opta ediție a Anualei de Artă Religioasă, realizată în parteneriat cu prestigiosul Muzeu Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București. Evenimentul se dorește a fi un frumos pretext de prăznuire a sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim care mergând la patimă de bunăvoie pentru mântuirea noastră, a tuturor, a răstignit pe cruce păcatele noastre, eliberându-ne.
Totodată Anuala de Artă Religioasă este un prilej de întâlnire întru bucurie a artiștilor plastici de artă religioasă și restaurare, a altor artiști plastici din spațiul cultural românesc, colaboratori constanți ai expozițiilor organizate de către filiala noastră, cu cele mai recente creații specifice breslei noastre, conturând și o imagine de ansamblu a evoluției și tendințelor în arta sacră contemporană.
Expoziția se va desfășura în perioada 17 aprilie–08 mai 2022 la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, în Sala „H.H. Stahl” și în Foaierul „ H.H. Stahl”. Vernisajul va avea loc în Duminica de Florii, pe 17 aprilie 2022, la ora 14:00. Prezintă criticul de artă dr. Marius Tița și istoricul și teologul Florin Șerbănescu-consilier patriarhal, preot paroh al Bisericii Sf. Stelian – Lucaci din București. Vă așteptăm să ne bucurăm de multă culoare și de o primăvară frumoasă!
Consiliul Director al AFAPRR a UAP din România
Sursa: Anuala de artă religioasă și restaurare
Articol similar: Anuala de artă plastică religioasă și restaurare 2022. Comunicat de presă publicat de ziarul Ultima Oră (partener media și partener Jurnalul-Bucurestiului), director general Teodora Marin. Claudiu Victor Gheorghiu, publicist comentator al ziarului; artist vizual, membru titular AFAPRR a UAP din România, consilier media și al CD al AFAPRR, 9 aprilie 2022.
Program de sărbători
Sursa: Program de sărbători
Hanami
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este partener al evenimentului Sărbătoarea primăverii în Grădină Japoneză din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău)
Ambasada Japoniei în România vă invită sâmbătă, 16 aprilie 2022, orele 12.00–14.00 la Sărbătoarea primăverii în Grădină Japoneză din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău)
Dacă vă este dor de florile de cireș și de cultura japoneză, vă invităm sâmbătă, 16 aprilie 2022, între orele 12.00-14.00 în Grădină Japoneză din parcul Herăstrău! După doi ani de pauză vom sărbători împreună Hanami (privitul florilor de cireș)!
Vă invităm într-o călătorie în lumea fascinantă a Japoniei, din care nu vor lipsi sesiunile de ceremonia ceaiului, atelierele de origami sau cele de caligrafie. Pasionații de îmbrăcăminte tradițională vor avea ocazia să afle mai multe despre kimonouri și yukata, pe care vor putea să le probeze. Fundalul muzical va fi asigurat de ritmurile tobelor japoneze, mânuite de membrii trupei „Kodama Taiko” și de sunetul inconfundabil al flautului japonez, shakuhachi. De asemenea, tinerii interesați să studieze în Japonia vor avea ocazia să afle mai multe detalii legate de programele de burse oferite de Guvernul Japoniei.
Colaboratori: Primăria Municipiului București, ALPAB, Asociația Chado Urasenke Tankokai România, Asociația Chado Urasenke Tankokai România-Luminiș, Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” al Universității Româno-Americane, Tenshin, Haramichi.ro, JTI, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Colegiul Național „Ion Creangă” și Școala Japoneză din București. Vă așteptăm să sărbătorim împreună în stil japonez!
În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile, evenimentul va fi anulat. Anunțul privind anularea evenimentului se va face pe pagina de Facebook a Ambasadei Japoniei: Embassy of Japan in Romania (Facebook). Intrarea este liberă. Pentru informaţii suplimentare contactaţi Ambasada Japoniei, tel: 021.319.18.90/91
Grupaj realizat pentru Jurnalul Bucureştiului („Le Petit Parisien”) de Claudiu Victor Gheorghiu, artist vizual, afilieri: membru titular Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România (AFAPRR), consilier media și al CD al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România și membru Visarta; în subsidiar jurnalist cultural: Senior Editor al platformelor de presă Intell News şi Jurnalul Bucurestiului, publicist comentator al ziarului Ultima Oră.

Nota redacției
Parteneriat Jurnalul Bucureştiului

[…] Evenimente din săptămâna Floriilor la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” (cel mai v… […]
Comments are closed.