Acasă Expozitii Expoziția de Pictură – „Serafim” a artistei Andreea Măiastra Aron Muzeul Național...

Expoziția de Pictură – „Serafim” a artistei Andreea Măiastra Aron Muzeul Național al Țăranului Român

Expoziția de Pictură-„Serafim” a artistei Andreea Măiastra Aron, are loc în perioada 12-22 mai 2022 la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român. Lucrările sunt în tehnica acuarelă pe hârtie și pictură în acrilic pe pânză. Ineditul acestei expoziții este abordarea simbolului ortodox al Serafimilor, îngeri cu 6 aripi, într-o manieră ludică, aproape de ilustrația de carte pentru copii, în culori foarte aprinse și vii, pentru a îi aduce mai aproape de sufletele și inimile noastre.

Andreea Măiastra aduce prin jucăușenia și inocența sufletului de copil, o altă abordare a Sacralității Vieții, care poate avea profunzime și prin percepția mai sinceră, simplă, firească și naturală a copilului interior, aspect care se află în fiecare dintre noi, indiferent de ce vârsta am avea.

Serafimii își desfac aripile de culoare, zboară dincolo de spațiul ortodox al Europei de Est și primesc influențe din alte zone și culturi, din alte sisteme de credințe precum elemente din geometria sacră, simboluri ca floarea vieții, sămânța vieții, cubul lui Metatron, hexagrame i ching, simboluri din Cheile Genelor, sistemul reprezentărilor vizuale hinduse al Chakrelor sau arhetipuri ale arcanelor majore ale Tarotului. Serafimii crează Poduri curcubeu de unificare și aducere împreună a unor simboluri, arhetipuri și cunoașteri aparent fără legatură între ele. În expoziție vor fi prezente in jur de 25 de lucrări, în format romb.

Serafimii sunt în format romb, deoarece am dorit să imprim dinamism formei picturii. Am rotit pătratul imaginii pentru ca prin ideea de rotire, de mișcare elicoidală, să amplifice energia emanată de îngerii pictați, printr-un tor, vortex de energie benefică pentru cei ce îi privesc. Pictez acești serafimi, ca simbol al speranței și al bucuriei și am întotdeauna intenția, credința și ruga către Divin, ca ei să acționeze precum o mandală personală declanșatoare de Daruri și de Haruri, de Grație Divină și Duh Sfânt, dedicată celui ce comandă pictura cu propriul înger păzitor, dar și pentru cei ce îi privesc.”

Andreea Măiastra Aron este absolventă UnArte, a lucrat în diferite domenii ale creativității ca Fotograf, food-stylist, artist vizual–ilustrator. Putem spune că Măiastra lucrează elementele-cu Culoarea, Sunetul și Focul-prin dansul cu focul sau ritualurile focului pe care le organizează. Andreea este terapeut sound healing- lucrează cu vocea și toba șamanică, organizează ateliere de creativitate și dezvoltare personală aducând în prezent elemente de folclor și  elemente ritualice ale unor sărbători tradițional românești ca modalitați de autocunoaștere și conectare cu Sinele.

Muzeul Naţional al Ţăranului Român, de Noaptea Europeană a Muzeelor

„De ce Pasărea Măiastră? Pentru că ea este varianta autohtonă a Păsării Phoenix, Pasarea de Foc, care are darul de a renaște din propria cenușă și în același timp a Păsării Sufletului, cea care are darurile Tămăduirii sufletului și trupului prin cântul ei fermecat. Pasarea Măiastră este un simbol care mă călăuzește și îmi reamintește de drumul meu prin puterea ei de a Renaște, prin Doina, Dorul și Duhul ei…Dansez cu focul pentru a mă conecta cu esența mea și pentru a trezi soarele interior. Ce legatură ar putea fi între simbolul serafimilor pe care îi pictez și dansul cu aripile de foc ( fire fans) ale Păsarii Măiastre? În ierarhia cerească creștină, serafimii sunt cei mai apropiați de Dumnezeu, ei sunt lumină și reprezintă elementul Foc. Prin aripile de foc fizice, cu care dansez, încarnez și întrupez aceste energii, simboluri înaripate pe care le pictez. Este un mod de a aduce împreună Spiritul și Materia prin starea de Prezență în corp, oferită de dans și o  modalitate de expresie artistică și de autocunoaștere, totodată o modalitate de a aprinde lumina Focului inimii înăuntru meu și al celor care sunt deschiși să primească aceast lucru. De asemenea, creația este pentru mine ca un Foc și mă însoțește mereu ideea de Foc Creator’’

Sunteți invitați la vernisajul expoziției „Serafim”, joi 12 mai, pentru o infuzie de culoare și de sunete hrănitoare. La vernisaj va avea loc un „Concert de sunete vindecătoare“. Invitatul special este Gabriel Bălașa care ne va încânta cu vibrațiile sonore ale instrumentului handpan. Îi puteți asculta creațiile muzicale pe pagina sa Bălașa Percussion sau pe canalul you tube al muzicianului, Bălașa Percussion. Portofoliul Andreei îl puteți vedea aici pe Măiastra Art.

Bine ai venit în universul exotic al percuționistului Gabriel Bălașa

Articole asociate

Lunaria. Muzică de noapte. Recital Maxim Belciug la Sala Unteatru

Chitara cu corzi de argint. Recital Maxim Belciug la Teatrul de Arta Bucuresti

O zi de noiembrie cu Maxim Belciug. Recital de chitară

Tango Neverosimil. Concert Maxim Belciug (chitară) & Alexandru Nuca (bandoneon)

Concerte Maxim Belciug

Chansons Russes. Concert premieră Irina Perneș (vioară) & Maxim Belciug (chitară)

Nota redacției

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.