Acasă Rubrică de Claudiu Victor Gheorghiu Expoziţie de Crăciun la Galeria Romană din Bucureşti

Expoziţie de Crăciun la Galeria Romană din Bucureşti

Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucureștene”, rubrică înființată de mine și consacrată deja, din luna mai 2015, în ziarul Jurnalul Bucureștiului, pe care o regăsiţi în noul ziar Jurnalul Bucureştiului („Le Petit Parisien”). Notă: cele 3 organe de presă pentru care scriu sunt parteneri media ai Galeriei Romană (Jurnalul Bucureştiului şi Intell News din 2016, Ultima Oră din 2019). Expoziţia de Crăciun prezintă peste 40 de lucrări de pictură, pe simezele Galeriei Romană. Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al ziarului, 12.12.2020

Invitaţie la expoziţia de Crăciun, Galeria Romană, Bucureşti

Articolul face parte din ciclul „La pas prin galeriile bucureștene”, rubrică înființată de mine și consacrată deja, din luna mai 2015, în ziarul Jurnalul Bucureștiului, pe care o regăsiţi în noul ziar Jurnalul Bucureştiului („Le Petit Parisien”).

A se vedea și : Supliment cultural, La pas prin galeriile bucurestene

Expoziţie de Crăciun la Galeria Romană din Bucureşti

Notă: cele 3 organe de presă pentru care scriu sunt parteneri media ai Galeriei Romană (Jurnalul Bucureştiului şi Intell News Romania din 2016, Ultima oră din 2019).

Galeria Romană: Bulevardul Lascăr Catargiu nr. 1, sector 1, București

Comunicat de presă

Dragii noștri,

Sperăm că ultima lună a lui 2020 vă găsește cu bine, sănătoși. Într-o perioadă complicată, ca cea pe care o traversăm, ne dorim totuși să simțim atmosfera Sărbătorilor, să oferim și să primim cadouri, să fim aproape unii de ceilalți, deși la distanță. Știm că este din ce în ce mai greu să faci un cadou potrivit, cu toții avem în minte momentele când rupem hârtia de împachetat, plini de speranță… și apoi zâmbim de complezență. Este momentul alegerii unui cadou inspirat, ceva de care se vor bucura și generațiile viitoare, un obiect care să adune o poveste în jurul său.

În condiții de maximă siguranță și protecție împotriva răspândirii virusului Sars-Cov2, Galeria Romană vă propune o expoziție cu vânzare de artă românească. Pictori clasici de certă valoare plastică sunt expuși pe simeze, alături de pictori români contemporani consacrați. Amintim doar câteva nume, fără a epuiza toți artiștii expuși: Theodor Pallady, Nicolae Grigorescu, Nicolae Dărăscu, Camil Ressu, Ștefan Dimitrescu, alături de Paul Gherasim, Mihai Horea, Christian Paraschiv, Valentin Scărlătescu, Matei Lăzărescu etc.

Peste 40 de lucrări de pictură așteaptă cuminți să vă încânte privirea, să vă ofere o clipă de frumos și un răgaz de la problemele și stresul zilnic.

Această expoziție face parte din „Programul de susținere a activității galeriilor de artă din București, inițiat de Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public și Centrul Cultural Expo Arte și DGAPMFP, octombrie-decembrie 2020”.

Programul de Sărbători este următorul: Luni-vineri 10.00 -18.00; sâmbăta 10.00 -15.00 iar în zilele de 24, 25, 26,  31 decembrie – închis; 1, 2 ianuarie – închis

Partener: Catena pentru artă.

Parteneri media: Evenimentul Zilei, Senso Tv, Jurnalul Bucureştiului „Le Petit Parisien”, Intell News Romania, Modernism, Ultima oră, Agenţia pentru carte.

Sursa: Invitatie – Expoziție de crăciun-10 decembrie 2020-31 ianuarie 2021

A consemnat pentru Jurnalul Bucureştiului („Le Petit Parisien”): Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al ziarului,  Senior Editor al agenției de presă Intell News şi coordonator al paginilor de cultură (în limbile română şi engleză Intell News Romania), publicist comentator al ziarului Ultima oră,  12 decembrie 2020

Claudiu Victor Gheorghiu

Partenariat Jurnalul Bucureştiului