Acasă Expozitii Expoziție Foto: „Femei care inspiră” – vernisaj la Centrul Comunitar Evreiesc –...

Expoziție Foto: „Femei care inspiră” – vernisaj la Centrul Comunitar Evreiesc – JCC Bucuresti

În luna noiembrie a acestui an, 2021, se vor împlini 65 de ani de la înființarea Asociației  Artiștilor Fotografidin Romănia (AAFR), eveniment ce va fi marcat de o serie de manifestări comemorative.

Un prim proiect se intitulează „Restituiri” și prin el vor fi aduse în atenția publicului lucrări fotografice ale unor artiști fotografi care au semnat cu multă cinste și dăruire în cartea de onoare a fotografiei românești. Trăim în zodia imposturii fără de seamăn.

Consider că acum e momentul ca AAFR să redea publicului adevărata carte de onoare a artei fotografice românești.
Astfel la sediul Centrului Comunitar Evreiesc Bucuresti – JCC Bucuresti din str Popa Soare nr 18, miercuri, 28 iulie 2021, ora 18, va avea loc vernisajul expoziției de artă fotografică
„Femei care inspiră”.
Clara Spitzer și Hedy Löffler-Weisselberger, două artiste de origine evreiască, au fost membrii fondatori ai Asociației  Artiștilor Fotografidin Romănia.

O parte dintre lucrările lor sunt păstrate în colecția AAFR și vor fi prezentate publicului pentru prima dată.
În cadrul expoziției se află și câteva lucrări semnate de Sandu Mendrea, prieten de suflet al celor două artiste, ca avanpremieră a viitoarei sale retrospective fotografice.

Eugen Negrea (Membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Presedintele Asociației  Artiștilor Fotografidin Romănia)

Bibliografie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.