Acasă Carte - Editură Februarie – „Luna poveștilor de dragoste” la Editura Publisol – cu Jurnalul...

Februarie – „Luna poveștilor de dragoste” la Editura Publisol – cu Jurnalul Bucureștiului (publicație cultural – educațională și științifică franco – română, acreditată și promovată de Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe)

335
0

Luna februarie este luna iubirii, a emoțiilor intense și a poveștilor care ne fac inima să bată mai tare. Fie că sărbătoriti Valentine’s Day sau Dragobetele, o carte de dragoste este întotdeauna alegerea perfectă pentru a vă lăsa purtați în lumi unde pasiunea, destinul și speranța se împletesc într-un mod irezistibil. La Editura Publisol, luna februarie este dedicată marilor povești de dragoste, iar dacă vă doriți să trăiti emoții puternice, iată o serie de recomandări care vă vor cuceri cu siguranță.

O poveste de dragoste captivantă, un roman emoționant despre iubire, sacrificiu și alegeri imposibile. Când viața așază în fața personajelor principale o tragedie, sentimentele lor sunt puse la încercare, iar destinul le schimbă cursul. O poveste despre suflete pereche, prietenie și curaj, perfectă pentru cei care iubesc cărțile ce te fac să simți fiecare pagină.

Romanul ne prezintă povestea Emmei Marshall care abia așteaptă să se căsătorească cu Richard, iubitul ei din copilărie. Însă, un accident tragic îi schimbă radical planurile de viață. Tânăra face cunoștință cu Jack, un tip extraordinar și misterios, un bărbat care nu seamănă cu niciunul dintre cei pe care cunoscuse în trecut. Însă iubirea pentru Richard îi umple încă inima…Doi bărbați diferiți întru totul. Două destine diferite. Cum se va sfârși, oare, povestea Emmei Autoarea de succes Dani Atkins, creează o poveste captivantă despre iubire, pierdere și regăsire, punând în prim-plan dilemele emoționale ale personajelor sale. Romanul este ideal pentru cei care apreciază poveștile de dragoste pline de tensiune și introspecție.

Dacă ați putea trăi două vieți diferite, pe care ați alege-o? Acest roman fascinant explorează ideea destinului și a întorsăturilor incredibile pe care le poate lua viața. O poveste de dragoste impresionantă, cu momente de suspans și emoție pură, care vă va face să vă întrebati dacă iubirea adevărată poate învinge orice obstacol.

Captivant, romantic și sfâșietor, romanul Vieți paralele, a cărui acțiune este plasată în perioada sărbătorilor de iarnă, ne dezvăluie o poveste de dragoste magică, ce ne pune pe ganduri: pot două întâmplări diferite să ducă la același final fericit? Rachel pare a avea viață pe care orice adolescent de vârstă ei și-ar dori-o. Are iubitul perfect, o gașcă minunată de prieteni și în curând va începe cursurile la o facultate prestigioasă. Am putea spune că e fericită, însă o răsturnare neașteptată de situație va transforma totul în jurul ei. Un accident îl va răpi pe cel mai drag prieten, lasandu-i, în schimb, durere, neacceptare, o cicatrice pe față și multă tristețe. Cinci ani mai târziu, o vom găsi pe Rachel încă straduindu-se să treacă peste efectele devastatorului accident. Întoarsă după foarte mult timp în orașul natal, ea se va confrunta cu regretele unei vieții pierdute. Un alt accident o va aduce în spital, unde se va trezi într-o lume care nu e deloc așa cum o lăsase ea. Confuzia începe să devină sentimentul central, atunci când descoperă că nici viața ei nu mai e așa cum o știa. Rachel pare să aibă din nou o viață ideală, doar că amintirile ei aparțin unui trecut pe care nimeni din jur nu îl recunoaște ca fiind real. Bărbatul pierdut în urma accidentului e viu, iar ea e logodită cu seducătorul ei fost iubit. Pe măsură ce povestea înaintează, confuzia se va instala și în mintea cititorului, pentru că cele două vieți pe care Rachel pare a le avea în paralel sunt amândouă cât se poate de reale. Va reuși oare tânăra să își recapete amintirile și să ducă în sfârșit o viață fericită, într-o lume care să nu-i fie străină?

O poveste profundă despre iubirea dintre o mamă și copilul ei, dar și despre iubirea romantică ce poate apărea în cele mai neașteptate momente. Cu un stil emoționant și o narațiune care te prinde de la prima pagină, acest roman este un omagiu adus sentimentelor pure și necondiționate.

Romanul ne prezintă povestea lui Beth Brandon și-a dorit întotdeauna să dețină o florărie însă, astăzi, buchetele de bujori și strălucitoarele flori de primăvară nu reușesc s-o calmeze. Asta pentru că trebuie să-i comunice soțului ei o decizie care le va schimba viața. Izzy Vaughan visa că ea și soțul ei vor fi împreună mereu însă în ultimul timp dragostea lor a început să pălească. Își găseau bucuria în creșterea fiului lor, Noah–dar era suficient pentru a-i ține împreună? Cu opt ani în urmă, acestor două femei li s-a întâmplat ceva. Ceva ce le va aduce împreună într-un fel care părea imposibil. O poveste captivantă, plină de emoție și exaltare, la finalul căreia îți vei îmbrățișa cu siguranță mama! Dani Atkins reușește să creeze o poveste de neuitat, plină de răsturnări de situație și momente de introspecție profundă. Romanul este caracterizat de scriitura sa superbă și de capacitatea de a transmite sentimente intense și complexe. Cititorii sunt invitați să exploreze temele iubirii materne, pierderii și speranței, într-o poveste inspirată de evenimente reale.

Pentru cei care adoră poveștile de dragoste intense, pline de pasiune și momente fierbinți, această serie este un must-read. O combinație de erotism, romantism și aventură, unde personajele principale, Judith și Eric, își trăiesc iubirea în ritmul dorințelor lor arzătoare. O lectură captivantă, perfectă pentru serile reci de februarie.

Celebra serie de romane de dragoste „Cere-mi ce vrei spune povestea unei iubiri cu năbădăi, între Eric Zimmerman, un om de afaceri german, și Judith, o tânără pe care o cunoaște în Spania, unde se mută pentru a prelua conducerea unei companii. Sedusă de atențiile sale și de accentul său nemțesc, Judith este de acord să devină parte a jocurilor lui erotice. Pe parcurs ce relația lor se intensifică, Eric începe să se teamă că cel mai bine păstrat secret al său va ieși la iveală și că asta va marca, poate, sfârșitul relației lor. SeriaCere-mi ce vrei! este originară din Spania, dar a făcut furori în multe alte țări – Italia, Portugalia, Polonia, Brazilia, Turcia, Ucraina, SUA. Autoarea, María del Carmen Rodríguez del Álamo Lázaro, adică Megan Maxwell, așa cum este cunoscută de iubitorii de romane romantice, este originară din Germania, dar locuiește în Madrid. În prezent, Megan Maxwell trăiește într-un frumos cartier al Madridului, alături de soțul său, de copii, de cățelul Drako și de pisica Romeo. Are numeroși fani în lume și este foarte activă pe rețelele sociale, unde s-au creat și foarte multe grupuri inspirate de poveștile de dragoste din cărțile sale.

Un roman romantic captivant care explorează complexitatea relațiilor și puterea surprizelor în dragoste. Povestea o urmărește pe Björn, un avocat german de succes, care pare să aibă totul, dar simte că îi lipsește ceva esențial în viața sa. Când o întâlnește pe Melania, o femeie misterioasă și pasională, viața lui Björn este complet schimbată. Melania, o femeie independentă și plină de viață, îl învață pe Björn ce înseamnă adevărata pasiune și libertate. Împreună, navighează prin provocările și obstacolele relației lor, învățând să se deschidă și să-și urmeze inimile.

Megan Maxwell reușește să creeze personaje autentice și o poveste de dragoste plină de momente neașteptate și intense. Romanul este plin de dialoguri spumoase, momente romantice și întorsături de situație care țin cititorii captivați până la ultima pagină. Surprinde-mă! este o lectură esențială pentru iubitorii de romane de dragoste contemporane, oferind o poveste plină de emoție, pasiune și surprize.

Dacă ați citit seria „Cere-mi ce vrei” și vreți să aflați povestea din perspectiva lui Eric Zimmerman, cele două volume sunt exact ceea ce îți aveti nevoie. Misterios, seducător și intens, Eric va va dezvălui gândurile și dorințele lui, oferindu-va o perspectivă nouă asupra relației dintre el și Judith.

Eu sunt Eric Zimmerman vol. 1 - Megan Maxwell - Publisol.ro

Megan Maxwell reușește să creeze o poveste plină de suspans și erotism, captivând cititorii de la prima până la ultima pagină. Personajele bine dezvoltate și intrigile neașteptate fac din acest roman o lectură obligatorie pentru iubitorii de literatură erotică și romantică. Fie că vă plac poveștile romantice și sensibile sau preferați cărțile pline de pasiune, Editura Publisol va oferă o selecție de titluri care să vă însoțească în luna iubirii. Lăsați-vă purtați de emoțiile intense ale acestor povești fascinante de dragoste presărate cu umor, acțiune și multă chimie între personaje! În luna februarie, toate cărțile de dragoste de la Editura Publisol beneficiază de o reducere de 10% cu codul Love10

Articole asociate

Istoria secretă a bombei atomice germane prin volumul „Războiul lui Heisenberg” de Thomas Powers (în Editura Publisol). Relațiile de incetitudine ale lui Werner Heisenberg. Inseparabilitatea și teleportarea cuantică.

Editura Publisol – Recomandări de lecturi pentru o toamnă plină de aventuri cu Jurnalul Bucureștiului (publicație cultural – educațională și științifică franco – română, acreditată și promovată de Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe)

Notă. Articolele despre lucările punșicate la Editura Publisol în Jurnalul Bucureștiului

Nota redacției. (Thomas Csinta-redactor șef și director al publicației)

Le grand concours de Grandes Ecoles d’ingénieurs „Mines – Ponts” (Les sujets de Maths & Physique – 2024). Celebrul concurs al școlilor superioare franceze de înalte studii inginerești „Mines – Ponts” (nivel Prépa/CPGE – Licență/Master). Subiectele de Matematici generale și speciale și de fizică specială propuse (Enunțuri – 2024)

Volumul 8 din ciclul de lucrări științifice (cărți) „Investigații Jurnalistice în serial” în 12 volume, „Societate & Economie” (Le 8e tome du cycle de travaux scientifiques – livres „Investigations journalistiques en série” en 12 tomes, „Société & Economie)

Volumul 5 din seria de lucrări consacrate marilor și tradiționalelor concursuri de admitere în sistemul (ultra)elitist al școlilor superioare franceze de înalte studii inginerești (la matematici și științe fizice) ale grupurilor GEIPI – Polytech, Advance, Avenir și Puissance Alpha (2020 – 2024). Les Grands Concours classiques des „Grandes Ecoles” d’ingenieurs (GEIPI – Polytech, Advance, Avenir et Puissance Apha). Maths – Sciences physiques (2000-2024)

  • Cartea Oglinzilor-Thrillerul lui Eugen Ovidiu Chirovici (tradusă în 39 de limbi, publicată în 40 de țări și vândută în aproape 500.000 de exemplare), într-o singură zi, a fost vândută în Germania în 20.000 de exemplare după apariția lui în librării. De asemenea, romanul este bestseller în Olanda și Italia. Volumul care a luat cu asalt marea piață internațională de carte, este singurul titlu al unui scriitor român ale cărui drepturi de publicare au fost vândute în 38 de țări. Scriitorul Eugen-Ovidiu Chirovici a năucit lumea literară cu primul său roman în limba engleză considerat „un fenomen editorial internațional”. (The Guardian). Până în momentul de față, drepturile de publicare au fost cumpărate în 38 de țări, printre care Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Italia, Spania iar criticii se întrec în elogii la adresa romanului. Cartea a fost senzația Târgului de la Frankfurt, în 2015 și a adus autorului în jur de 1,5 Mil$US. În martie 2024 a fost prezentat filmul Sleeping Dogs, în coproducție australo-americană, după romanul Cartea oglinzilor, în regia lui Adam Cooper și cu Russel Crowe în rolul principal. „Drepturile de difuzare în SUA au fost achiziționate de The Avenue/Paramount (…). Până în prezent, drepturile de difuzare în cinematografe au fost cumpărate în: România, SUA, Regatul Unit, Franța, Germania, Italia, Portugalia, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Spania, Rusia, Turcia, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Israel, Grecia, India, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, America latină, Australia, Noua Zeelandă”.

„Sesiunea științifică anuală a Academiei Germano-Română din Baden-Baden – 2024” (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de cultură „Friedrich Schiller” din București (partener cultural – educațional al Jurnalului Bucureștiului)

„Concours – Agrégation de mathématique” (titularizare în sistemul de înățământ superior francez ultraelitist PGE/Prépa – Grandes Ecoles și în sistemul universitar LMD/Licență – Masterat – Doctorat). Subiectele de concurs (Modelizare matematică) pentru doctori în științe (matematice) – 2024

Corrigé du „Concours – Agrégation de mathématique” (titularizare în sistemul de învățământ superior francez ultraelitist PGE/Prépa – Grandes Ecoles și în sistemul universitar LMD/Licență – Masterat – Doctorat). Soluții & Raportul Juriului pentru Subiecte (de tip „concurs” – Subiecte „Zero”) propuse pentru doctori în științe (matematice) – 2024

„Concours – Agrégation de mathématique” (titularizare în sistemul de învățământ superior francez ultraelitist PGE/Prépa – Grandes Ecoles și în sistemul universitar LMD/Licență – Masterat – Doctorat). Subiecte (de tip „concurs” – Subiecte „Zero”) propuse pentru doctori în științe (matematice) și cele de „Concours de l’ Agrégation” din anii 2017 – 2023

Corrigé du „Concours – Agrégation de mathématique” (titularizare în sistemul de învățământ superior francez ultraelitist PGE/Prépa – Grandes Ecoles și în sistemul universitar LMD/Licență – Masterat – Doctorat). Soluții & Raportul Juriului pentru Subiecte (de tip „concurs” – Subiecte „Zero”) propuse pentru doctori în științe (matematice) și cele de „Concours de l’Agrégation” din anii 2017 – 2023

  • Jurnaliști români: Mihai Eminescu, Ion Oprea, Grid Modorcea, Adrian Păunescu, Neculai Constantin Munteanu, Adrian Cioroianu, Octav Pancu-Iași, George Călinescu, Vasile Sava, Cicerone Poghirc, Aurelian Titu Dumitrescu, Mircea Florin Șandru, Lucian Blaga, Constantin Pădureanu, Dumitru Tinu, Cezar Ivănescu, Fabian Anton, George Topîrceanu, Petru Codrea, Radu Gyr, Dan Culcer, Ion Anton, Dumitru Stăniloae, Mihai Cosma, Claudiu Săftoiu, Iosif Constantin Drăgan, George Băjenaru, Cleopatra Lorințiu, Ion Heliade-Rădulescu, Andrei Partoș, Ion Cristoiu, Mircea Badea, Grațian Cormoș, Aristide Buhoiu, Ioana Sava, Brândușa Prelipceanu, Nicole Valéry-Grossu, Gabriel Liiceanu, Ion Agârbiceanu, Eliza Macadan, Florian Bichir, Emil Șimăndan, Bogdan Suceavă, Adriana Săftoiu, Ioan Chirilă, Gabriela Vrânceanu-Firea, Paul Lampert, Octavian Paler, Alexandru Vianu, Dumitru Toma, Eugen Barbu, Eric Winterhalder, Cristian Mungiu, Vintilă Horia, Dan Pavel, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, George Pruteanu, Emil Hurezeanu, Ivo Muncian, Radu Jörgensen, Lazăr Lădariu, Eugen Ovidiu Chirovici, Adrian Hoajă, Doina Drăguț, George Muntean, Barbu Catargiu, Adrian Mîrșanu, Victor Frunză, Lorena Lupu, Alexandru Candiano-Popescu, Marius Mircu, Dănuț Ungureanu, Vasile Copilu-Cheatră, Rodica Culcer, Andrei Gorzo, Zaharia Stancu, Eugen Cojocaru, Răsvan Popescu, Ion Anghel Mânăstire, Pamfil Șeicaru, Tudorel Oancea, Dorin Ștef, Paula Seling, Sabin Gherman, Marian Coman, Brîndușa Armanca, Valeriu Turcan, Teșu Solomovici, Sorin Roșca Stănescu, Tudor Octavian, Vasilica Ghiță Ene, Gabriela Adameșteanu, Radu Negrescu-Suțu, Cornel Nistorescu, Petre Got, Dumitru D. Șoitu, Geo Bogza, Dan Diaconescu, Stelian Popescu, Nicolae Carandino, Valer Chioreanu, Ioan Massoff, Corneliu Stoica, Adelin Petrișor, Ion Călugăru, Andrei Alexandru, Ludovic Roman, Radu Paraschivescu, Vasile Urechea-Alexandrescu, Elis Râpeanu, Cezar Petrescu, Ion Monoran, Thomas Csinta, Marian Odangiu, Paul Barbăneagră,…

  • Români francezi: Vladimir Cosma, Emil Cioran, Matei Vișniec, Tristan Tzara, Victor Brauner, Elvira Popescu, Gherasim Luca, Dinu Flămând, Vasile Șirli, Elena Văcărescu, Constantin Virgil Gheorghiu, Ion Vlad, Thomas Csinta, Paul Barbăneagră, Bogdan Stanoevici, Ariel Moscovici, Luminița Cochinescu, Alice Cocea, Roxana Eminescu, Irina Ionesco, Eli Lotar, Alexandre Revcolevschi, Radu Mihăileanu, Horia Surianu, Haim Brézis. Extras: Vladimir Cosma (n. 13 aprilie 1940, București) este un violonist, compozitor și dirijor francez, născut la București, România, într-o familie de muzicieni. Tatăl său, Teodor Cosma, este pianist și dirijor, mama sa, Carola, autor- compozitor, unchiul său, Edgar Cosma, compozitor și dirijor, iar una dintre bunici a fost pianistă, elevă a celebrului Ferrucio Busoni. După câștigarea primelor sale premii la Conservatorul Național de la București, Vladimir Cosma ajunge la Paris (unde emigrase unchiul Edgar), în 1963, unde își va continua studiile cu Nadia Boulanger și la Conservatorul Național din Paris. Pe lângă formația clasică, s-a simțit atras, de foarte tânăr, de muzica de jazz, muzica de film și toate formele muzicilor populare. Începând din 1964, a efectuat numeroase turnee în lume concertând ca violonist, dar, curând, se va consacra din ce în ce mai mult compoziției. Scrie diferite lucrări printre care: „Trois mouvements d’été” pentru orchestră simfonică, „Oblique” pentru violoncel și orchestră, muzică pentru scenă și balet („olpone” pentru Comedia Franceză, opera „Fantômas”, etc.). În 1968, Yves Robert îi încredințează prima muzică de film: „Alexandre le Bienheureux”. De atunci, Vladimir Cosma a compus mai mult de trei sute de partituri pentru filme de lung metraj sau serii TV. Cinematografia îi datorează numeroase succese în colaborare în special cu: Yves Robert, Gérard Oury, Francis Veber, Claude Pinoteau, Jean-Jacques Beineix, Claude Zidi, Ettore Scola, Pascal Thomas, Pierre Richard, Yves Boisset, André Cayat…